Kalymnos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
Hozzászóló Üzenet
# 61
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Timike22
Aktív fórumos
Aktív fórumos
161 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26050 Üzenet linkje2007-04-24 13:19:15  Nyaralás 2007.08.25

Sziasztok!

Idén augusztusban megyek a párommal Kalymnos szigetre két hétre, rengeteg képet láttam és lenyûgözött a sziget icon_smile.gif

Az a kérdésem lenne, hogy nem tudom hogy ki de vki a Horizon apartmanban szállt meg, mi is itt fogunk két fõs stúdióban.

Vki nem tudna feltenni olyan képet ami a szobát megmutatja, utazási katalógusban csak 1 kép volt icon_sad.gif

Csak kiváncsiságból érdekelne, hogy hogy nézz ki mégis.

Egyébként aki kinnt volt tud vmi jó robogó kölcsönzöt nem olyan emberfeletti áron, mert mi is ki akarunk. szóval minden ilyen infó érdekelne icon_smile.gif

köszi elõre is a válaszokat.

Timike icon_smile.gif

# 62
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26056 Üzenet linkje2007-04-24 13:52:14  Válasz a #26050. hsz-ra Előzmény #26050

Szia Timike22!

Olvass vissza pár oldalt, találsz infót a Horizon apartmanról, sõt az egyik belinkelt cím alatt több képet.

# 63
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Scoth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
71 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26109 Üzenet linkje2007-04-24 19:48:04  Re:

Timike22 írta:
Sziasztok!

Idén augusztusban megyek a párommal Kalymnos szigetre két hétre, rengeteg képet láttam és lenyûgözött a sziget icon_smile.gif

Az a kérdésem lenne, hogy nem tudom hogy ki de vki a Horizon apartmanban szállt meg, mi is itt fogunk két fõs stúdióban.

Vki nem tudna feltenni olyan képet ami a szobát megmutatja, utazási katalógusban csak 1 kép volt icon_sad.gif

Csak kiváncsiságból érdekelne, hogy hogy nézz ki mégis.

Egyébként aki kinnt volt tud vmi jó robogó kölcsönzöt nem olyan emberfeletti áron, mert mi is ki akarunk. szóval minden ilyen infó érdekelne icon_smile.gif

köszi elõre is a válaszokat.

Timike icon_smile.gif

Hello!
Mi (is) a Horizon-ban voltunk, itt van1-2 kép a szobaból (ról) is.
https://members.chello.hu/pentax/pages/kalymnos_2006_0813_091222.html

HA az emeleti 2 fõs apartmant választottátok akkor arra azért számítsatok hogy elég aprócska szoba(kb 4,5 x 4,5 m lehet?+fürdõ és elõtér ami suintén nagyon kicsi )de két fõnek elég ..és a kilátás kárpótol.. icon_smile.gif Az alsó szintek valamivel tágasabbak.

# 64
Scoth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
71 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26110 Üzenet linkje2007-04-24 19:50:27 

# 65
Timike22
Aktív fórumos
Aktív fórumos
161 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26517 Üzenet linkje2007-05-01 10:08:13  Volt már valakinek hasmenése?

Sziasztok!

Az a kérdésem lenne, olvastam egy másik forum témában hogy mi az amit lehet vinni és mit nem.

Az utazási irodában azt mondták hogy nem fogyasztható a csapvíz.

Mennyire fogyaszthatóak a koktélok, mert hogy a jégkockákat is csapvízbõl készítik és nagyon félünk hogy el kap minket a hasmenés.

Ételbõl mi az amire szintén vigyázni kell, tehát így saláták terén.

Azt tudom hogy gyümölcsbõl csak ilyen héjasat lehet enni ( dinnye, mangó)

Borokat felvizezik vagy tisztán adják?

Akinek van ilyen élménye az ossza meg velem a forumon .

Köszi Timike icon_smile.gif

# 66
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26526 Üzenet linkje2007-05-01 11:02:01 

Timike, csak röviden:
a víz nem olyan vészes, én sokszor ittam már csapvizet odakint. Persze, nem ajánlott abból inni, de nem is hemzsegnek benne ezerszámra a bacik. A jégkocka ugyanúgy nem árthat, mint ahogy a forralt víz sem, mert mindkét hõmérsékleten elpusztulnak a kórokozók (amúgy meg a koktél alkoholból van, és mint tudjuk az alkohol fertõtlenít). Ha nagyon félsz a fertõzésektõl, akkor ajánlott az éttermi étkezés elõtt egy erõs snapszot (pl. Ouzot) inni.
A görögök sosem vizeznek fel bort!!!!

Komolyan, ha nagyon érzékeny gyomrod van, akkor kicist figylej oda, hogy miket eszel, de ezt is inkább az erõs fûszerezésre értem. Ha meg nincs ilyen godnod, akkor viszonyulj ugyanúgy mindenhez, mint itthon is, hiszen Görögországban nincs mitõl tartanod.
Mindnféle gyümölcsöt lehet enni, meg kell mosni.
Nem tudom, ki beszélte tele a fejed ezekkel a butaságokkal, de nem Dél-Afrikába mész. Én nemrég voltam (egy afrikához tartozó szigeten), de ott nem paraztam ennyit.

# 67
Timike22
Aktív fórumos
Aktív fórumos
161 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26535 Üzenet linkje2007-05-01 13:15:15  Óvatosan a vizzel

Szia icon_smile.gif

Köszi a gyors választ, igazából anyukám mondta meg pár ismerõsöm hogy vigyázni kell, persze azt tudom hogy nem olyan súlyos a helyzet mint Egyiptomban mondjuk de azért jobb félni mint megijedni.

icon_eek.gif

Mindenesetre már elolvastam itt a kajálással kapcsolatos dolgokat korábban is icon_smile.gif

Üdv Timike icon_smile.gif

# 68
Karaj
Aktív fórumos
Aktív fórumos
213 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26542 Üzenet linkje2007-05-01 18:01:45 

Sziasztok,

Mond mindenki minden felet. En otodszorre megyek most gorogbe, de meg sosem kapott el a hasmars. kopp kopp kopp. icon_smile.gif
A csapvizbol nem ajanlatos inni, de ha megis sikerul akkor sincs semmi gond. Fogat mosni es hasonlok, nyugodtan lehet.
En inkabb azert nem javaslom, mert teljesen mas az ize annak a sos vizbol csinalt edes viznek, mint amit itthon nekunk megszokott a belesunk. magyaran szolva eleg szar ize van.
En amondo vagyok, hogy igyatok Mithos Pils nevu sort. Nalam ez viszi a palmat.

Udv,

# 69
Timike22
Aktív fórumos
Aktív fórumos
161 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26544 Üzenet linkje2007-05-01 19:12:15  árak

Sziasztok!

Arra valaki emlékszik, hogy a tavernákban így milyen árban voltak a kaják? meg esetleg hogy ha vki ment közértbe vásárolni mennyit költött?

olvastam így a kajákról meg italokról egy másik topicon de ott nem voltak konkrét adatok.

VAgy bármilyen árra emlékszik vki? icon_smile.gif icon_smile.gif

Köszi a válaszokat icon_razz.gif

Üdv Timike icon_smile.gif

# 70
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26563 Üzenet linkje2007-05-02 09:29:55  Válasz a #26544. hsz-ra Előzmény #26544

Timike!

A csapvízzel kapcsolatban osztom vojandi véleményét. Nincs mitõl tartanod, fogmosásra nyugodtan használhatod, de inni is lehet. Nekem nagyon kényes a hasam, de soha nem volt eddíg semmi bajom Görögországban (10x voltam), pedig elõfordult, hogy nem ásványvizet ittam.
Kos szigeti 2005-ös árakat írtam a "Tapasztalatok" topic "Aktuális árak" rovatába. Ez a sziget ott van Kalymnosz mellett, az árak is hasonlóak voltak mikor ott jártam.

# 71
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26714 Üzenet linkje2007-05-03 16:50:18  Válasz a #26517. hsz-ra Előzmény #26517

Timike 22
Ha Mirtiesbe vagy Massouriba mentek (Kalymnoson), akkor nem lesz gondod a vízzel, mert 2 kiépített forrás is van a faluban (a fõtéren az egyik), ahonnan a helyiek is hordják az ivóvizet. Mi esténként a vacsi után fogtunk 2-3 palackot, megtöltöttük õket, és abból használtunk jegeskávézáshoz, és persze ivásra is.
Mi imádjuk a görög epret, eddig még sose volt gondunk belõle, és a paradicsomot és uborkát is folyamatosan esszük, a koktélokat meg isszuk, 15 év alatt egyszer volt hasmarsunk, ma sem tudjuk, mitõl, mert vacsi elõtt jött ránk, és aznap még csak saját szalámit meg csomagolt croissant ettünk és palackos vizet meg üdítõt ittunk.
A bor vizezése magyar specialítás, ott ehhez nem értenek.
Kettõnknek egy vacsi nem volt több soha 20 euronál, a gyros 1,50-2,00 euro, arra figyelj Massouriban és Mirtiesben, hogy az árakat a marketekben néha hasraütésszerûen állapítják meg, ha kerülni akarod a meglepit, kérdezd meg elõre az árakat, de ezt csak itt Kalymnoson tapasztaltuk, és itt is csak az említett két városka egyik-másik boltjában, máshol a görögöknél sehol, sõt itt Kalymnoson sem.
Az taverna-árak korrektek, soha sehol nem vágnak át, szeretnének máskor is látni.

# 72
Timike22
Aktív fórumos
Aktív fórumos
161 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26772 Üzenet linkje2007-05-04 10:07:42  Válasz a #26714. hsz-ra Előzmény #26714

Szia icon_smile.gif

Köszi szépen a sok infót , legalább tisztában leszek az árakkal, na mindegy majd vigyázok mindenre .

Robogót béreltetek? Engem ez is érdekelne.

MI egy pár napra kibérelnénk ha messzebbre megyünk.

Üdv Timike

# 73
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26807 Üzenet linkje2007-05-04 19:53:36  Válasz a #26772. hsz-ra Előzmény #26772

Robogót nem béreltünk, mert nincs jogsim (a nejem meg nem hajlandó a borulásunk óta még autót sem vezetni), a stop bevált, többnyire házig vittek valami oknál fogva, hiába mondtuk, hogy tegyenek ki ott, ahol nekik is jó. Nem görögök, kalymnian-nak mondják magukat, nagyon szívélyesek és készségesek. Két dologról híres igazán a sziget: évszázadok óta szivacshalászatból élnek, valamint hegymászó-paradicsom-tök jó látni, ahogy a tengerparti séta közben a közeli sziklafalakon lógnak a hegymászók.
# 74
Timike22
Aktív fórumos
Aktív fórumos
161 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26945 Üzenet linkje2007-05-07 12:04:26  romantika

Sziasztok!

Tud vki olyan helyet ajánlani a szigeten ahol eldugott öböl van fürdõzés, monokinizés, azt írtátok hogy nagyon sok eldugott öblöcske van de
konkrétan vki járt már ilyen eldugott helyen?

Kedvenc öböl, romantikázásra ? icon_smile.gif

Az még jobb lenne ha képet is feltudna tölteni róla. icon_smile.gif

PUszi Timike

# 75
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#26998 Üzenet linkje2007-05-07 20:48:27  Válasz a #26945. hsz-ra Előzmény #26945

Pl. az 5.hsz-en látható kép Telendoson készült (a szembenlévõ sziget-hajóval 2 euro, félóránként jár asszem), rajtunk kívül (3x voltunk át) csak egy nudizó 60-as fazon feküdt ott. De Kalymnoson is lépten-nyomon pici öblökbe botolhatsz. Kicsi a sziget, könnyen felfedezhetõ.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 4 5 6 ... 23 24 25   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu