Élmények, történetek
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Élménybeszámolók
<   1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14   >
Üzenet
  Kimi68 | #11836 Üzenet | 2006-07-18 08:58:49 |
Szerintem kellene egy fekete lista külön oldalon!

Sajnos tudok majd mesélni, meg fotó, meg bizonyíték, meg több család, meg videofelvétel, stb.

Üdv!

Na de megvárom mi lesz a vége!

Addig is készül a gorogorszag.uw.hu

U.i. Az iroda nevét a jövõhéten teszem közzé, ha nem veszik ki az ajánlatukból az elõbb említett 1*-ost
  Jox | #11837 Üzenet | 2006-07-18 09:00:07 |
Utazási irodákról itt írj:
https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?t=147

élményekrõl pedig itt:
https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?t=23
  Kimi68 | #11838 Üzenet | 2006-07-18 09:02:21 |
Köszönöm!

Jó munkát, és csak azért is hajrá Görögország!
  Kyra | #13083 Üzenet | 2006-08-01 08:14:53 |
Sziasztok!

A rodoszi utunkkal kapcsolatos élményinket szeretném megosztani veletek. Hajnal 4:55-kor indultunk Pestrõl elõtte jóformán nem aludtunk egy percet sem. 8:30 körül érkeztünk meg és 9-kor már a szállodába voltunk. Itt amikor kedvesen közölték, hogy a szobát csak 12 és 3-ó között tudjuk elfoglalni, a gutaütés kerülgetett. Rendesek voltak mert látták, hogy kisgyerekkel vagyunk( aki ekkor már teljesen ki volt készülve) és 11-kor kerítettek egy szobát. A rodosziak nagyon kedvesek és barátságosak voltak a szállodában és a városban egyaránt. A gyerekeket nagyon szeretik. Az étterem vezetõje egy idõsebb úr volt. Nem volt olyan nap, hogy ne jött volna oda hozzánk és ne üdvözölte volna a csemeténket. De igy volt ez minden gyerekes családdal is. Nemzetiségtõl függetlenül. Rodoszvárosban is ugyanezt tapasztaltuk. Hát sok magyar apuka tanulhatna tõlük. Nekik a gyerek nem nyûg a nyakukon pedig semmivel sem jobbak mint a magyar gyerekek.
A régi városrész nagyon tetszett. A Johaniták mestermûvet alkottak. Az erõdön belül rengeteg üzlet van, kész labirintus. Ez a hely a nõk Mekkája!
Bár hisztis pasikkal nem nagy élvezet végigjárni. icon_lol.gif De rengeteg a játékbolt és a fegyverüzlet ahol szinte tökéletes másolatokat láthatnak akár középkori, akár 2. világháborús fegyverekrõl legyen szó. De ha ilyet valaki ilyet vásárol, annak jobb a vámvizsgálatnál elõre szólni mert kipakoltatják az egész bõröndöt. Az egyik utastársunk így járt. Jó ha a számla megvan.
A sziget: meglehetõsen kopár, sziklás. A strandjai aprókavicsosak a legtöbb helyen.
A vizisport terén szinte minden van. Szeretek ejtõernyõzni de itt semmi pénzért fel nem mentem volna. Hajóról húzzák fel a merész vállalkozót. De végignéztem ahogy egy pasit nem tudtak úgy lehozni mint azt szokás. Miután párszor a tengerben landolt utoljára pedig a hajó oldalának csapódott a szerencsétlen, lemondtam az ejtõernyõzésrõl.
Ettõl függetlenül bármikor szívesen visszajönnék Rodoszra. Nagyon jól éreztük magunkat. A helyiek a legkedvesebb és legbarátságosabb emberek egész Görögországban!
  Vojandi | #13092 Üzenet | 2006-08-01 09:56:47 |
Köszi Kyra, hogy ezta pár mozzanatot megosztottad velünk. Már vártam, hogy írj valamit, de azt ittem, írsz hosszabb beszámolót. Mi az idei év elején fontolgattuk Rodoszt, de pillanatnyilag háttérbe került...
Andi
  Kyra | #13095 Üzenet | 2006-08-01 10:10:31 |
Helló Andi.

Sajnos nagyon kevés idõm van rá icon_sad.gif , hogy hosszú beszámolót írjak. De ha írok még majd róla. Ne hagyjátok ki Rodoszt, ha elmentek ide nem fogjátok megbánni! icon_biggrin.gif
  Vojandi | #13111 Üzenet | 2006-08-01 11:55:31 |
Nem hagyjuk ki, az biztos, csak igen hosszú listánkon egy kicsit hátrébb került fontossági sorrendben. icon_smile.gif
  Miskolciutas | #13399 Üzenet | 2006-08-04 20:45:54 |
Üdv mindenkinek! Régi Görögországimádó,de vadiuj internetezõ vagyok.Örömmel olvasgatom ezt a remek lapot,sok dologban segit nekem.Bár nem vagyok lelkes hive a lélekvándorlásnak,de,ha más nincs,akkor elõzõ életeim valamelyikében közöm volt Görögországhoz.Amikor ugyanis görög földre lépek,ugy érzem magam,mint aki hazaért.Bármit látok ott,melengeti a szivemet.A hozzászólásokat olvasgatva találtam egy idézetet,szlogent,vagy nem tudom,hogy hivják ittazt,amit "logonak" választ valaki.Miától kérdezném,ha tudja,honnan,kitõl van ez a 2 mondat: "A tenger a végtelen szabadsága nyugalma és háborgása....... sajnos még nem tudom annyira kezelni a gépet,hogy bemásoljam,ahogy a többieknél láttam,de utánanézek... Kérlek ,válaszolj,ha tudsz! Köszi
  Kriszta35 | #13819 Üzenet | 2006-08-13 10:09:36 |
Szia Miskolciutas!

Gyönyörû képeket csináltál Krétáról, gratulálok hozzá, nagy élvezettel néztem õket! icon_lol.gif
  Andra | #14183 Üzenet | 2006-08-20 10:52:07 |
Sziasztok!

Írtam Beszámolót a vrasnai nyaralásunkról, csak nem tudom, hogy kell betenni. Segítenétek?

Köszönöm!
Andra
  Vojandi | #14185 Üzenet | 2006-08-20 12:21:16 |
Szia Andra!

Leírtam priviben....várom, hogy jelentkezz.
Andi
  HJudit | #14377 Üzenet | 2006-08-22 18:15:14 |
Lehet, hogy ez az írásom nem szorosan kapcsolódik a témához, de szeretném megosztani Veletek.
Az elmúlt 10 napban képzeletbeli világkörüli utazáson vettem részt, saját kis városunkban. Minden évben augusztus 10. körül benépesül a környék, nemzetközi néptánc, népzene találkozó zajlik 10 napon keresztül. Rengeteg élménnyel gazdagodik, aki részese lehet ennek a nagyszabású rendezvénynek. Summerfest a neve, a nemzetközi néptáncszövetség elismert és támogatott eseménye. Ilyenkor megmozdul a város és a környezõ települések apraja, nagyja, sok táncosnak családok adnak otthont önkéntes alapon. Életre szóló barátságok születnek ilyenkor, a zene és a tánc szeretete eltörli a fizikai határokat, nyelvi korlátokat is. Képzeljétek el, hogy Ázsiától Amerikáig szinte az összes földrész jelen van, hozza a saját kultúrája egy szeletét és jobbnál jobb rendezvényeken mutatja be. Rendkívüli összefogás és szervezõ munka kell ahhoz, hogy minden csoport mindíg a megfelelõ helyen legyen, idõben kapjon enni, kész legyen az úti elemózsia a távolabbi fellépésekre, elegendõ tolmács és kísérõ álljon rendelkezésre. Fiatal önkéntesek egész serege vesz részt a segítõ munkában, 12-tõl huszonévesekig, akik ilyenkor szinte nem is pihennek, csakhogy minden rendben legyen és persze, hogy minden percüket a csapatokkal tölthessék. Több helyszínen, egymást követõ fellépésekkel, népzenei koncertekkel, népmûvészeti kirakodóvásárral, gyerekprogramokkal együtt zajlik az eseménysorozat. Csak azért írok ilyen sokat róla, mert így egy pici képet talán kaphattok róla.
Egyik lányom önkéntesként vesz részt a munkában, de éjszakánként a fesztiválklubban hol retroparty, hol jelmezbálos disco, hol karibi éjszaka sala tanítással zajlik, tehát a szórakozás is megvan.
Vannak olyan együttesek, akik 4 és fél napot utaztak azért, hogy itt lehessenek, így tudták finanszírozni. 2 és fél nap busszal Moszkváig, onnan két nap vonattal Budapestre. icon_exclaim.gif
Természetesen görög vonatkozása is van az "élménybeszámolómnak", két csoport is érkezett, egyikük a szárazföldrõl, másik csapat pedig görög Ciprusról. A kettéosztott sziget török része is képviselteti magát. Utóbbiak azzal lopták be magukat a szívünkbe, hogy a fellépésük utolsó jelenetében, amikor egy fergeteges ritmusú táncra egy sorba rendezõdött a férfikar, egy hosszú zöld szalagot tartottak maguk elé, amit az utolsó ritmusoknál kiengedtek és a mi nemzeti lobogónk volt! icon_smile.gif Az egész eseménysorozat mintapéldája lehetne a békés egymás mellett élésnek, itt van Horvátország és Szerbia egy-egy tánccsoportja is, de a görög-török ciprusi táncosok egy szimpadon szervezett fellépése azt hiszem, példaértékû. Mindenki tudja, egyébként milyen ellentétek vannak a két népcsoport között. Sajnos, nem tudom leírni és teljesen átadni az élményeket, de még egy fontos dolgot megemlítek.
Eljött Latin-Amerikából is egy kis együttes, Uruguay a lakóhelyük és harmadik generációs magyar fiatalok alkotják a csapatot. Igazi magyar népzenére magyar táncokat adnak elõ és magyarul énekelnek, egy maroknyi ember, akik több ezer kilométer távolságból is fontosnak tartják, hová tartoztak a nagyszüleik! A gálamûsorban, amikor minden táncos csoport fellépett a kínai együttestõl a mexikóiakig, Taivantól Taiföldig, volt egy szám, Minden magyarok tánca. Amikor az összes magyar csoport egyszerre volt színpadon, székelyföldiek, felvidékiek, vajdaságiak, persze a helyiek, a Forrás együttes tagjai és "amerikábaszakadt" hazánkfiai is. Nagyon megható volt. Remélem, Közületek is részese lesz egyszer valaki, vagy többen is hasonló élménynek! Ha érdekel, olvashattok még róla itt: www.summerfest.hu
  Elemir | #15976 Üzenet | 2006-10-06 01:07:37 |
Üdv emberek!

Úgy gondoltam tartok egy kis élménybeszámolót!
(Igaz másik topicba is megírtam ezt, de ide illik igazán az élménybeszámolóm)

Az út:
A busztól nem kell megijedni, lezavarják 18 óra alatt. Sõt! 2 napja jöttem haza és valószínüleg rekord idõt mentünk. 14 óra volt az út. Igaz minden határon max 10 percet tököltünk. 16:30 után indultunk és hajnali fél 3kor már a magyar határon voltunk! Mondjuk a Grandtoursos sofõrök nagyon nyomják, pl tavaly Marmaras felé menet a rendõrõk 120al lõttek le minket Szerbiában:D Most pedig várnunk kellett 2 órát egy Görög benzinkútnál, mert túl korán érkeztünk volna. Aztán max 80al mentünk és így értünk oda a megfelelõ 9 órára:) Igaz ha átkutatnak egy buszt, akkor nagyon sok idõ. Szerencsére én még nem estem bele ilyenbe! A wc néhol gáz, de nem kell megijedni. 1x ki lehet bírni. Csajoknak húzósabb.

Tavaly Neos Marmarason voltunk 23-an:) idén májusban és most szeptember végén 21-en. Marmarast annyira nem tudom ajánlani, mert elég unalmas. Mondjuk a kilátás az apartmanbõl festõi! https://kep.tar.hu/elemir/50158399/17000304#2 . Ha valaki Görögbe akar menni, akkor az kettõ közül válaszon szerintem. Nyugis: Sarti. Gyönyörû hely, nem messze van a narancspart aminél szebb part nincs Görögben!!! Na a másik pedig Parália. Mi a caravelben
szálltunk meg, tényleg tuti! A BILLYS-T NEM AJÁNLOM, MERT VOLT PÉLDA, HOGY A TULAJ KIHÍVTA A RENDÕRÕKET A VENDÉGEKRE MEG ELVETTE AZ ITALUKAT. NEM VICC! Idén már 2x voltunk. Kicsit bõvebben Paráliáról írnék is hátha valaki készül oda menni.
Mi május elején voltunk elõször, az idõ a magyarországi nyárhoz hasonlít. Tehát még elviselhetõ. Nyáron pl olyan meleg van, hogy a teraszon alszanak:) A tulaj Panos. Rendes, de iszonyat zsugori:D pénz pénz pénz. Pl most ki akartuk nyomtatni egy lapot, hogy mit érdemes megnézni és nem engedte csak ha kifizetjük a fél óra netpénzt... szal ilyen:D 4 euro egy koktél, de banánosat kötelezõ inni:D Mi találtuk ki:D A kávé amit csinálnak az olyan finom, hogy minden nap ittam 2öticon_biggrin.gif A frappét is itt kell inni, a parton sokkal drágább!
Net: A meki után balra lesz, érdemes odáig elmenni, olcsóbb, mint Panos:D

Kaja: Ha valaki giroszra éhes az 2 helyen teheti meg. (Leteszteltük, csak itt éri meg! A többinek nem sok köze van a giroszhoz!)
A legfinomabb girosz a caraveltõl indulva a part felé található. A parti utcán jobbra kanyarodva balra a 3. üzlet lesz. Mi kék kockásnak hívtuk, mert olyan az abrosz amit leterítenek. A másik pedig tovább menve egy tér és ott a templomtól nézve jobbra lesz. Ez is tutkó

Bolt: Szintén a caraveltõl elindulunk a part felé és balra a második bolt! Az 1. nem jó, mindig át akarnak verni és sokkal drágább is! Viszont a 2-ban van egy jó fej öreg csávó, az még néha ajándékot is ad. Minket pl meghívott piára. Ajándékot mindegy hol vesztek, érdemes végig járni. Egyedül a fekás boltban kell vigyázni!
Nagyon jó cuccok vannak, de átcseszi a fejeteket ha nem figyeltek! Nem figyeltem és átnyomott 1 euroval. Amit nem árt tudni, az az hogy ha napernyõt vagy ilyesmit akartok venni, akkor a drágábbikat. A többi 1 napot bír ki. Fõleg a gyékény. Egyik srácnak 15 perc múlva egy homok lerázásnál elkezdet szétjönni:) A parton ne vegyetek semmit, bowlik. 1-2 euroval drágábban megkapjátok a boltban csomagolva, kiprobálva stb. Fõleg a kínaiakat kell elhajtani. Sok a magyar fánk árus is. Finom, de 1 euroért sztem drága:D

Utazás: Ha valamit meg akartok nézni és vagytok 4-5en akkor sokkal gazdaságosabb kocsit bérelni. Akár 15-20 eurot is sporolhattok és a magatok urai vagytok! Elõször húzósnak tünhet a 55-70 euro, + a benzin és az autopálya díj, de megéri! A meteorás úton 15 eurot lehet spórolni fejenként! Én a toyota yarist ajánlom, nagyon hasít!icon_smile.gif Igaz a Punto olcsóbb! Annál olcsóbbat ne kölcsönözzetek, mert szarok! Nem kell félni, nem basznak át. 1500 euroig van biztosítva a kocsi, szal no para! Mi bejártuk paráliától kocsival a meteorákat (2 út vezet fel, egyiken le másikon fel éri meg menni. Nem nagy kerülõ!), olympos-t(több oldalról is fel lehet menni, mind megéri, ajánlom! Arra felé giroszt ne egyetek, szar!icon_smile.gif A látvány elmondhatatlan, de pulóvert vigyetek, mert fent egy vízesésnél 10-12 fok volt! A víz max 5 fokos!), Diont, Sártit!!! Sarti messze van, de még az se húzós. Ha Panosszal megbeszélitek, akkor megmutatja a sóbányát ahol gyönyörû flamingók vannak és sok kagyló. Ezt megéri belevenni a olympos túrába, minimális kerülõ! Mellesleg ha Parálián nagyobb kagylókat akartok szedni, akkor a parton balra menve egy jó 1-2 km-t kell menni. Ott vannak a halászok és ott szép számban van:D
A hajó utat nem ajánlom, egy rakás szar! Neos Marmarason egy csodálatos hajóval mentünk és amikor megláttuk mivel mennek Parálián, sírtunk a röhögéstõl...!!

Szórakozás:
Szórakozási lehetõség sok van, de ajánlom a jól bevált elõtte iszunk dolgot, mert durvák az árak. 6-8 euro a belépõ és egy kóla vagy sör nincs 5 euro alatt! Mást meg ne is mondjak. Van pezsgõ ami 250 euro szal na:DDDD
De ha akartok kis akciókat akkor a parton mindig osztogatják a kis cetliket, hogy hol lesz csaj est. Álltalában a csajoknak ingyenes. Casa talán a legszebb, de a többi is jó. Fél óránként felnyitják a tetõt a füst miatt. De tánc teret ne nagyon keressetek, mert a Görögök nem tudnak táncolni!
Marmarason a bárban amikor táncoltam egy csajjal, a görög tapsoltak!icon_smile.gif Csajokkal, fiúkkal vigyázni, mert sok a Szerb, Arab, Orosz. Utálják is õket a Görögök!icon_smile.gif Minket szeretnek:D

Na hát durván ennyi lett volna:D
Jövõre mostmár dolgozni akarok oda menni, reméljük találkozunk:)
Tessék pár kép hogy kedvet kapjatok vagy éppen szívfájdalmat:D

Meteorák

https://kep.tar.hu/elemir/50299338/22670017#2

Parália (sajna innen nincsenek szép képeim)

https://kep.tar.hu/elemir/50299338/22673064#2

Caravel apartman:
https://img.tar.hu/elemir/img/25988214.jpg#3

Egy szép disco Parália szélén (Casa):
https://kep.tar.hu/elemir/50299338/22671256#2

Sarti melletti gyönyörû Narancspart

https://kep.tar.hu/elemir/50299338/22673321#2

Ha esetleg érdekel valakit Neos Marmaras akkor tessék:
https://kep.tar.hu/elemir/50158399#2
  Debi81 | #25641 Üzenet | 2007-04-18 18:29:39 | Válasz a #153. hsz-ra Előzmény #153
Szia!Mi kétszer voltunk Görögországban, elõször Makrigialoson,majd Parálián!
Makrigialos egy nyugodt csendes halászfalu, tele barátságos görög emberekkel.A görögök szeretik a magyarokat.Szállásunktól 5-6 km-re volt egy sólepárló+iszapdagonyázó /híres különben gyógyító hatásáról/
szóval elindultunk többen gyalog, egyszer csak azt vettük észre, hogy egy platós autó megállt és intett hogy szálljunk fel szívesen elvisz.Ott valahogy nem kellett félni,itthon már nem mertem volna.
Olcsó hely, volt egy kedvenc tavernánk mi csak babának hívtuk mert az volt az emblémája.Ott minden étkezéshez vagy jegeskávét,vagy sütit,vagy gyümölcsöt hoztak ajándékba.3 euróért fél grillcsirkét ettünk körettel.Nagyon jól éreztük magunkat icon_biggrin.gif .Órákig tudnék mesélni róla.
Parália más...oda az menjen aki nyüzsgésre,diszkóra zajra vágyik.
Ja?Hatalmas nagyszemû szõllõjük mézédes...imádom
  Ratio | #25761 Üzenet | 2007-04-19 20:32:35 | Baleset
Na ez nem éppen élmény, de tanulságos lehet:
Hangsúlyozom, hogy senkit nem akarok vele megbántani!

Makrigialos 2006
Az apartman elõtt (kis asztalok, székek pihizõ) ültünk, amikor arra lettünk figyelmesek, hogy egy görög fiú egy nagy és szép zöld motorral (talán kavasaki), nagy gázt adva hajt el és közben kinéz felénk (apartman felé - biztos a tulaj ismerõse).
Szembõl éppen jött egy vízszállító trakeccel egy bácsi, aki minden nap ott fordult meg, mert ott volt hely. Hát rendesen fordult is, hiszen itt senki sem szokott itt száguldozni.
A fiú már nem tehetett semmit, fékezett, majd szépen, ahogy kell bedölt és ellökte magától a motort, és most már külön csúztak tovább. De a bácsika nem fékezett, mert totál nyugis volt, mint itt mindenki (minek kapkodni). Így nem is állt meg és a keresztbe beforduló trakec alá csúszott a fiú, akin simán átment a kispót (egytengelyes dög). Nagyon megijedtünk, hogy nagy baj lesz és bizony hangosan mondtam, hogy xar a reflex. Meg is kaptam a magamét, mert ugye a fiú minek száguldozik?
Hoztak is neki azonnal napernyõt és párnát, mert itt az a fontos. Mi meg mértük, hogy a 15 km-re levõ mentõállomásról mikor ér ide a mentõautó.
Na õket nem izgatja a szintidõ, talán nekik nincs is. Mi meg csak morgolódtunk, mi lesz ha velünk történik valami?.
A bácsika meg egyszer csak elindul, ment tovább dolgozni. (Nálunk próbáld elhagyni a helyszínt, még ha nem is te vagy a hibás?) Mire jött a válasz: Nem hal meg, a borda meg beforr. Közel 30 perc elteltével az épp a környéken dolgozó orvos megjött és megvizsgálta. Hát hagyott nyomot a cirka 500 kg-os pótkocsi.(ez csak becslés, aki járt ott, tudja melyik)
Jé 45 percre a mentõ is meg jött, remek teljesítmény 15 km-rõl, szép csenben (nem emlkékszem, hogy a 8 nap alatt hallottam volna szirénát). Aztán elvitték. Rendörnek nyoma sincs (Ugye tudjuk nálunk a személyi sérüléses balesetnél kötelezõ rendört megvárni az érintetteknek).

Másnap lent ülünk és várjuk a friss kenyeret árusító kocsit és lám lám, egy rendörautó áll meg. A tulajok elõjönnek és görögül, de nagyon érdekesen, a kirakott lom (fém hulladék) segítségével bemutatják, hogy mi történt. A rendörautó piszos üvegablakára rajzolgatnak az ujjukkal. A rend õrei mindent értenek és jókedvvel távoznak.

Ugyan ez rendkívül mókás volt (bár szomorú eset), de ez is erõsíti, hogy nem kell rohanni és kocka módjára élni az életünket.

Más a gondolkodásmód:
"Mi örölünk neki, hogy nem halt meg! A sérüléseibõl meg majd felgyógyul." Na ezt kell nekünk magyaroknak megérteni!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Élménybeszámolók
<   1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu