Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 4 5 6 ... 139 140 141   >
Üzenet
  Rebeka | #1852 Üzenet | 2005-09-14 14:38:17 |
Látszik, hogy a konyha nem az én területem. icon_confused.gif A kérdés úgy vetõdött fel, hogy én javasoltam az itthoni halak ikráját, bár ezek ugye édesviziek, plusz a késztermék rózsaszínû. A kérdésem még él: mit tegyek bele az itthon kaphatóak közzül?

A kép beillesztése megoldódott, nem jó helyen kerestem a választ.
Rebeka
  Kriszta35 | #1854 Üzenet | 2005-09-14 14:43:53 |
Figyelj csak, a konzervnek van egy jellegzetes íze, és sós.
Amit mondjuk a pontyból veszik ki azt úgy izesíted, ahogy akarod, már az nagyon aprószemû a tenerihez képest, azt hiszem tonhalból nyerik, de ez nem biztos.
Most az olcsóbbról beszélek.

Én szoktam a kaviárt felhasználni nekem be vált.
  Hadnagy | #1856 Üzenet | 2005-09-14 14:52:16 | ..
Kriszta35 írta:


Én szoktam a kaviárt felhasználni nekem be vált.


És Te tartozol itt egy recepttel is amit megígértem helyetted, úgyhogy nincs más lehetõséged, csak elõre... icon_smile.gif icon_wink.gif
  Kvalcsi | #1859 Üzenet | 2005-09-14 15:27:09 |
Rebeka írta:
Látszik, hogy a konyha nem az én területem. icon_confused.gif A kérdés úgy vetõdött fel, hogy én javasoltam az itthoni halak ikráját, bár ezek ugye édesviziek, plusz a késztermék rózsaszínû. A kérdésem még él: mit tegyek bele az itthon kaphatóak közzül?

A kép beillesztése megoldódott, nem jó helyen kerestem a választ.
Rebeka


Szia Rebeka!

A receptet ugyan nem ismerem, de a legjobb az orosz fekete kaviár. Nagyobb bevásárlóközpontokban láttam már.
Különben a Tokhal félék ikrájából készül, és a Kaszpi tenger és Aral tó vízében élõ halakból származik. Nagyon finom.

A Tokhal félékrõl még csak annyit, hogy élnek édes vízben is, és ívni még a sós vízbõl is az édesvízhez úsznak el.

Üdv:
  Rebeka | #1860 Üzenet | 2005-09-14 15:47:15 |
A kaviárt én is nagyon szeretem, de mégis az az érzésem nem ez a megoldás kulcsa. Vagy csak arról van szó, hogy 20dkg árát kiszámoltam? icon_lol.gif
Amint lesz egy kis szabadidõm kipróbálom kicsivel és küldöm a tapasztalatot. De aki biztosat tud az alapanyag kérdésében jelentkezzen. Esetleg valaki el is készítette már, csak nincs itt vagy nincs irni kedve?
A "macskás" receptet én is nagyon várom!

Rebeka
  Jox | #1861 Üzenet | 2005-09-14 15:55:41 |
Kimásoltam a Receptek oldalról:

Görög halikramártás - taramosalata

Hozzávalók:
20 dkg halikra, 2 közepes nagyságú burgonya, 1 dl olívaolaj, citromlé
Elkészítés:
A fõtt, tört burgonyát, a reszelt hagymát, a halikrát és az olívaolajat mixerrel elkeverjük, ízlés szerint citromlével ízesítjük.
  Rebeka | #1862 Üzenet | 2005-09-14 16:02:58 |
Igen, róla beszélünk. A gondom még mindig a halikra milyensége, azaz mit vegyek le itthon a boltban a polcról. Férjemet is megkérdeztem, aki velem ellentétben icon_redface.gif igen otthon van a konyhában. Erõs hümmögés volt a válasz.
  Kriszta35 | #1870 Üzenet | 2005-09-15 08:02:19 |
Kedves Rebeka!

A receptet majd közzé teszem, ha már a Hadnagy megigérte helyettem, és ma veszek egy újgörög-magyar szótárt is, mert a görögírást már eltudom olvasni/most kihúzom magam/, és elkezdem fordítani.
Persze mielõtt itt felteszem, egy görögül is jól tudó emberkét keresek, nehogy az asztalotoktól a gyerekeid elszaladjanak, hogy JÓ ÉG ANYU MIT FÕZTÉL icon_wink.gif


Puszi

Kriszta
  Kriszta35 | #1871 Üzenet | 2005-09-15 08:05:30 |
Kedves Jox!

Tegnap egy kis hiányosságot tapasztaltam, a fõételek után elmaradt a dessert icon_sad.gif .
Pedig mi itt lányok szeretjük az édeset is!

Ha lenne valami fincsi sütirõl fényképet, azt is megosztanád velünk?
És ha netalán még a receptje is meglenne, ami még nincs a gyûjteménybe felrakva, az se volna rossz icon_wink.gif

Sajnos én csak délután tudom majd élveni a látvány, ha lesz icon_cry.gif

Szia

Kriszta
  Jox | #1872 Üzenet | 2005-09-15 12:54:19 | Baklava. Ez nagyon édes, de kérek! :-)
  Hadnagy | #1873 Üzenet | 2005-09-15 13:00:00 | receptek
Vettem a "fáradságot" és összeszedegettem az internet minden sarkából 100 oldalnyi különbözõ görög receptet.
  Jox | #1876 Üzenet | 2005-09-15 13:44:27 |
  Kriszta35 | #1881 Üzenet | 2005-09-15 14:34:06 |
Kedves Jox!

Köszi a képet, éppen még ebéd elõtt vagyok, de nagyon guszta, lehet meg is csinálom, mert ha jól emlékszem meg van a recept úgye, a gyûjteményben?

Kriszta
  Jox | #1886 Üzenet | 2005-09-15 16:41:01 |
Kriszta35 írta:
Kedves Jox!

Nagyon szép ez a fénykép is, és szeretném megkérdezni, mert most tudatlan vagyok,és a képrõl jutott eszembe, hogy ami a kezdõ oladalon van épület az valós?

A rózsazselé dobozán is ez van, és nagyon tetszik nekem

Van még egy dobozzal belõle, és most szívesen megkinálnálak, mert olyan aranyos vagy. icon_wink.gif Hogy is kell ezt átküldeni emailbe? icon_biggrin.gif

Szereted?

Kriszta


Kedves Kriszta35!

Igen valós. Az a kép Szantorinin készült... icon_wink.gif

A rózsazselét nem annyira..., viszont, ha elkészítetted a baklavát, akkor abból küldhetsz egy-két szeletet.
Én inkább a sós ételeket szeretem, de most nem utasítanám vissza a baklavát sem... icon_redface.gif
  Kriszta35 | #1887 Üzenet | 2005-09-15 16:53:15 |
Kedves Jox!

Köszi az infót, és tényleg csinálni fogok, és akkor megbeszéljük, hova is küldjem icon_biggrin.gif

Kriszta
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 4 5 6 ... 139 140 141   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu