Látszik, hogy a konyha nem az én területem. A kérdés úgy vetõdött fel, hogy én javasoltam az itthoni halak ikráját, bár ezek ugye édesviziek, plusz a késztermék rózsaszínû. A kérdésem még él: mit tegyek bele az itthon kaphatóak közzül?
A kép beillesztése megoldódott, nem jó helyen kerestem a választ.
Rebeka
Figyelj csak, a konzervnek van egy jellegzetes íze, és sós.
Amit mondjuk a pontyból veszik ki azt úgy izesíted, ahogy akarod, már az nagyon aprószemû a tenerihez képest, azt hiszem tonhalból nyerik, de ez nem biztos.
Most az olcsóbbról beszélek.
Látszik, hogy a konyha nem az én területem. A kérdés úgy vetõdött fel, hogy én javasoltam az itthoni halak ikráját, bár ezek ugye édesviziek, plusz a késztermék rózsaszínû. A kérdésem még él: mit tegyek bele az itthon kaphatóak közzül?
A kép beillesztése megoldódott, nem jó helyen kerestem a választ.
Rebeka
Szia Rebeka!
A receptet ugyan nem ismerem, de a legjobb az orosz fekete kaviár. Nagyobb bevásárlóközpontokban láttam már.
Különben a Tokhal félék ikrájából készül, és a Kaszpi tenger és Aral tó vízében élõ halakból származik. Nagyon finom.
A Tokhal félékrõl még csak annyit, hogy élnek édes vízben is, és ívni még a sós vízbõl is az édesvízhez úsznak el.
A kaviárt én is nagyon szeretem, de mégis az az érzésem nem ez a megoldás kulcsa. Vagy csak arról van szó, hogy 20dkg árát kiszámoltam?
Amint lesz egy kis szabadidõm kipróbálom kicsivel és küldöm a tapasztalatot. De aki biztosat tud az alapanyag kérdésében jelentkezzen. Esetleg valaki el is készítette már, csak nincs itt vagy nincs irni kedve?
A "macskás" receptet én is nagyon várom!
Hozzávalók:
20 dkg halikra, 2 közepes nagyságú burgonya, 1 dl olívaolaj, citromlé
Elkészítés:
A fõtt, tört burgonyát, a reszelt hagymát, a halikrát és az olívaolajat mixerrel elkeverjük, ízlés szerint citromlével ízesítjük.
Igen, róla beszélünk. A gondom még mindig a halikra milyensége, azaz mit vegyek le itthon a boltban a polcról. Férjemet is megkérdeztem, aki velem ellentétben igen otthon van a konyhában. Erõs hümmögés volt a válasz.
A receptet majd közzé teszem, ha már a Hadnagy megigérte helyettem, és ma veszek egy újgörög-magyar szótárt is, mert a görögírást már eltudom olvasni/most kihúzom magam/, és elkezdem fordítani.
Persze mielõtt itt felteszem, egy görögül is jól tudó emberkét keresek, nehogy az asztalotoktól a gyerekeid elszaladjanak, hogy JÓ ÉG ANYU MIT FÕZTÉL
Tegnap egy kis hiányosságot tapasztaltam, a fõételek után elmaradt a dessert .
Pedig mi itt lányok szeretjük az édeset is!
Ha lenne valami fincsi sütirõl fényképet, azt is megosztanád velünk?
És ha netalán még a receptje is meglenne, ami még nincs a gyûjteménybe felrakva, az se volna rossz
Sajnos én csak délután tudom majd élveni a látvány, ha lesz
Szia
Kriszta
Jox | #1872 | 2005-09-15 12:54:19 | Baklava. Ez nagyon édes, de kérek! :-)
Nagyon szép ez a fénykép is, és szeretném megkérdezni, mert most tudatlan vagyok,és a képrõl jutott eszembe, hogy ami a kezdõ oladalon van épület az valós?
A rózsazselé dobozán is ez van, és nagyon tetszik nekem
Van még egy dobozzal belõle, és most szívesen megkinálnálak, mert olyan aranyos vagy. Hogy is kell ezt átküldeni emailbe?
Szereted?
Kriszta
Kedves Kriszta35!
Igen valós. Az a kép Szantorinin készült...
A rózsazselét nem annyira..., viszont, ha elkészítetted a baklavát, akkor abból küldhetsz egy-két szeletet.
Én inkább a sós ételeket szeretem, de most nem utasítanám vissza a baklavát sem...