Köszi szépen az infókat. Verkával filózgattunk és ő mondta, hogy 3,5 óra volt nézelődéssel és északabbról, mint Paralia Astros, ebből levonogatva jöttünka 3 órára, bár a megérzéseim nekem is sokkel többet saccoltak volna. Azért nem percre ponrosan kell!
Végülis most kevésbé valószínű, hogy a Peloponnészoszra megyünk, mert a másik célpont (a Kikládok) látszik nyerni vele szemben.
Egy hét valóban semmi, méga három hét is kevés volt és a most tervezett második 3 hét is kevés lesz, tudom.
"nekünk kb. 3,5 óra volt a jobb úton végigmenni Monemvassiától Kiveriig. Szerintem ez reális megállás nélkül. (Kiveri P. Astrostól még északabbra van, kb. Tolo magasságában, csak az öböl másik partján.) "
Félre ne értsd, nem megkérdőjelezni akarom ezeket az időket, pont ezért írtam, hogy "sofőr és autó kérdése is". Én kb. 4,5óra alatt tettem meg, megállásokkal, oda a hosszabb úton, vissza a rövidebben, jelentős eltérés nem volt a kettő között.
A P. Astros - Kiveri távolság 8perc.
Így lehet, mert nekem is rögtön a szívemhez nőtt, de nekem mindenem (már kezdetek óta nagy szerelmeim) a szigetek és most azok nyertek, Peloponnészosz meg alszik még egy évet.
Megérkeztünk tegnap, nagyon jól sikerült a nyaralásunk, gyönyörű helyeken jártunk. Inkább a strandolás felé hajlott a nyaralás jellege, mert két kisgyerekkel a romjárás nem annyira egyszerű, de például Monemvassiát imádták, meg mi is. A szállások úgy voltak, hogy egyet aludtunk északon, aztán Tiroszban (Paralia Tirou), mert nekünk a megcélzott Paralia Astros nagyon nem jött be, aztán Elafonissos, majd Porto Kagio, nahát az egy csoda, majd Stoupa, aztán hazafelé még egy tranzit.
Sziasztok! Nagyon furcsák a félszigeten az utak ! Az útjelző táblák nagyon sokszor a hosszabb útra terelnek,hisz nagyon sok faluba 2-3 út is vezet.Ezért nehéz órában számolni: Mi legtöbbször a hosszabb ,szerpentinesebb szakaszokat választottuk . Szerintem teljesen m indegy ,hogy melyik részről beszélünk hosszabb távon sem lehet 60-70 km /h-nál többet menni. A hegyi szakaszokon ez inkább csak 40- 50 km /h. Amerre jártunk, az időn kívül irtam azt is ,hogy mennyi volt az átlagsebességünk , néha megdöbbentőek az adatok! Az Elafonissosi kompról tapasztaltakat megírom a topikjában!
Szia Szirom! Renault megane. Engem könnyű felismerni: igen csúnya ember ,rasta hajjal! Valahogy kerülgettük egymást hisz Porto kagioban ,Stoupában, és Elafonissoson mi is voltunk az általad leírt helyek közül!
Kokszi, két Suzukit láttunk, egy pirosat meg egy sötékéket. Akkor nem ti voltatok. Előbbit Porto Kagióban, de csak lenézett a partra (mi ott voltunk 2 éjszakát), a másik meg Porto Kagióból fölfelé jövet jött szembe, olyan 30 km-rel arrébb. Pont beszéltük az urammal, hogy nem szeretünk totál magyarok járta helyre menni, de ez most már fura, hogy ennyire nincs magyar, sőt, az olasz lakóautókon és pár belga meg egy-két németen kívül senkit se láttunk, és milyen jó lenne magyarokkal megdumálni a tapasztalatokat. A sötétkék suzukissal későn vettük észre egymást, ők is integettek az uccsó pillanatban, ha előbb kiszúrjuk, szerintem megálltunk volna velük pár szót váltani.
Szia Szirom, pár nap múlva mi is indulunk, elképzelésem nincs hogy hol kötünk ki. Mi sem foglaltunk, úgy gondoltam, hogy helyben olcsóbb is lesz és látjuk is, hogy mit foglalunk le. Minden évben így megyünk különben, de a Peloponnészoszon még nem voltunk, úgyhogy kicsit izgulok a főszezon miatt is. Ti mikor voltatok?
Klarissza, nem kell izgulni, szerintem tutira lesz hely. Nem tudom, hányan mentek, de ketten már 30-40 euróért meg tudtok szállni. Sok olyan ajánlatunk volt, csak nekünk ezek leginkább kicsik voltak. Mi 4-en inkább nagyobbakat kerestünk, sorrendben úgy voltak, hogy tranzitszállás északon Methoniban 45 euró (3 személyes szoba hűtővel, légkondival, tévével), Paralia Tirouban 3 helyiséges, nappalis, 2 hálószobás, két erkélyes, légkondis, tévés apartman alku után 60 euró, Elafonissoson 2 helyiséges apartman (földszintes házban saját kerttel) 45 euró, Porto Kagióban 4 ágyas, hűtős, légkondis nagyon igényes szoba 4 főre reggelivel alku után 70 euró, Stouopában apartmanhotelben 2 helyiséges, légkondis, tévés apartman alku után 60 euró. Stilida mellett hazafelé egy 2 helyiséges bungaló kempingben (nem hagyott alkudni, katonás volt a főnök) 50 euró.
Köszi Szirom, megnyugodtam, amiket leírtál sorban megnézegetem majd. Egyébként mi is négyen megyünk két gyerkőccel (15 és 11 évesek) tehát nekünk is nagy hely kell, leinkább két hálószobás apartman lenne jó. Nem nagyon szeretnék költözködni, egy nagyon jó szállás kellene valami kp-i helyen, de Elafonisos-ra mindenképpen elmegyünk. Szóval elég nehéz itt a Peloponnészoszon egy helyen maradni, úgyhogy lehet hogy mégis a ti példátokat követjük.
Klarissza, nekünk nagyon bejött, hogy nem vagyunk röghöz kötve, 2-3 napot voltunk egy helyen, aztán jött valami új. Tiszta izgi volt. Új parttal új vendéglőkkel, új helyekkel. Volt köves, homokos, apró kavicsos, nyüzsis, nyugodt, mindenféle. És pont azt beszéltük, hogy ha egy helyen szálltunk volna meg, akkor oda-visza kellett volna szerpentinezni, túl sokat vett volna el az út, de így fel tudtuk fűzni láncba. Én merem ajánlani a költözködést. Ha jól csomagoltok, nem kell mindent kipakolni.