Peloponnészosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
Hozzászóló Üzenet
# 616
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108823 Üzenet linkje2009-07-10 15:28:32 

Szia Triznyák!

Köszi szépen az infókat. Verkával filózgattunk és ő mondta, hogy 3,5 óra volt nézelődéssel és északabbról, mint Paralia Astros, ebből levonogatva jöttünka 3 órára, bár a megérzéseim nekem is sokkel többet saccoltak volna. Azért nem percre ponrosan kell! icon_smile.gif

Végülis most kevésbé valószínű, hogy a Peloponnészoszra megyünk, mert a másik célpont (a Kikládok) látszik nyerni vele szemben. icon_smile.gif

Egy hét valóban semmi, méga három hét is kevés volt és a most tervezett második 3 hét is kevés lesz, tudom. icon_smile.gif

# 617
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108828 Üzenet linkje2009-07-10 17:24:46 

vojandi írta:
Verkával filózgattunk és ő mondta, hogy 3,5 óra volt nézelődéssel és északabbról, mint Paralia Astros

Csak a pontosság kedvéért: 3,5 óra nézelődés nélkül volt (csak az autóban töltött idő). icon_smile.gif

# 618
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Triznyak
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108851 Üzenet linkje2009-07-10 19:42:15  Válasz a #108745. hsz-ra Előzmény #108745

Ahoj Verka!

"nekünk kb. 3,5 óra volt a jobb úton végigmenni Monemvassiától Kiveriig. Szerintem ez reális megállás nélkül. (Kiveri P. Astrostól még északabbra van, kb. Tolo magasságában, csak az öböl másik partján.) "

Félre ne értsd, nem megkérdőjelezni akarom ezeket az időket, pont ezért írtam, hogy "sofőr és autó kérdése is". Én kb. 4,5óra alatt tettem meg, megállásokkal, oda a hosszabb úton, vissza a rövidebben, jelentős eltérés nem volt a kettő között.
A P. Astros - Kiveri távolság 8perc. icon_wink.gif

# 619
Triznyak
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108854 Üzenet linkje2009-07-10 19:46:56  Válasz a #108823. hsz-ra Előzmény #108823

Vojandi:

"és a most tervezett második 3 hét is kevés lesz, tudom. icon_smile.gif"

icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif A Peloponneszosz-ból sosem lehet elég. icon_lol.gif

# 620
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108857 Üzenet linkje2009-07-10 20:13:10 

Így lehet, mert nekem is rögtön a szívemhez nőtt, de nekem mindenem (már kezdetek óta nagy szerelmeim) a szigetek és most azok nyertek, Peloponnészosz meg alszik még egy évet.
# 621
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109878 Üzenet linkje2009-07-19 08:55:20 

Megérkeztünk tegnap, nagyon jól sikerült a nyaralásunk, gyönyörű helyeken jártunk. Inkább a strandolás felé hajlott a nyaralás jellege, mert két kisgyerekkel a romjárás nem annyira egyszerű, de például Monemvassiát imádták, meg mi is. A szállások úgy voltak, hogy egyet aludtunk északon, aztán Tiroszban (Paralia Tirou), mert nekünk a megcélzott Paralia Astros nagyon nem jött be, aztán Elafonissos, majd Porto Kagio, nahát az egy csoda, majd Stoupa, aztán hazafelé még egy tranzit.

Kérdezzetek icon_smile.gif

# 622
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110073 Üzenet linkje2009-07-20 21:34:21 

Sziasztok! Nagyon furcsák a félszigeten az utak ! Az útjelző táblák nagyon sokszor a hosszabb útra terelnek,hisz nagyon sok faluba 2-3 út is vezet.Ezért nehéz órában számolni: Mi legtöbbször a hosszabb ,szerpentinesebb szakaszokat választottuk . Szerintem teljesen m indegy ,hogy melyik részről beszélünk hosszabb távon sem lehet 60-70 km /h-nál többet menni. A hegyi szakaszokon ez inkább csak 40- 50 km /h. Amerre jártunk, az időn kívül irtam azt is ,hogy mennyi volt az átlagsebességünk , néha megdöbbentőek az adatok! Az Elafonissosi kompról tapasztaltakat megírom a topikjában!
# 623
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110076 Üzenet linkje2009-07-20 21:40:13 

Szia Kokszi! Milyen kocsival voltatok? Két magyar autót láttunk összvissz, eszembe is jutottál icon_smile.gif
# 624
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110098 Üzenet linkje2009-07-20 22:46:51 

Szia Szirom! Renault megane. Engem könnyű felismerni: igen csúnya ember ,rasta hajjal! Valahogy kerülgettük egymást hisz Porto kagioban ,Stoupában, és Elafonissoson mi is voltunk az általad leírt helyek közül!
# 625
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110099 Üzenet linkje2009-07-20 22:51:35 

Kokszi, két Suzukit láttunk, egy pirosat meg egy sötékéket. Akkor nem ti voltatok. Előbbit Porto Kagióban, de csak lenézett a partra (mi ott voltunk 2 éjszakát), a másik meg Porto Kagióból fölfelé jövet jött szembe, olyan 30 km-rel arrébb. Pont beszéltük az urammal, hogy nem szeretünk totál magyarok járta helyre menni, de ez most már fura, hogy ennyire nincs magyar, sőt, az olasz lakóautókon és pár belga meg egy-két németen kívül senkit se láttunk, és milyen jó lenne magyarokkal megdumálni a tapasztalatokat. A sötétkék suzukissal későn vettük észre egymást, ők is integettek az uccsó pillanatban, ha előbb kiszúrjuk, szerintem megálltunk volna velük pár szót váltani.
# 626
Klarissza
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110102 Üzenet linkje2009-07-20 23:07:24 

Szia Szirom, pár nap múlva mi is indulunk, elképzelésem nincs hogy hol kötünk ki. Mi sem foglaltunk, úgy gondoltam, hogy helyben olcsóbb is lesz és látjuk is, hogy mit foglalunk le. Minden évben így megyünk különben, de a Peloponnészoszon még nem voltunk, úgyhogy kicsit izgulok a főszezon miatt is. Ti mikor voltatok?
# 627
Klarissza
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110103 Üzenet linkje2009-07-20 23:12:16 

Szirom, most olvastam az előző hozzászólaásaidat, látom már hogy tegnapelőtt jöttetek haza icon_redface.gif icon_redface.gif
# 628
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110105 Üzenet linkje2009-07-20 23:22:33 

Klarissza, nem kell izgulni, szerintem tutira lesz hely. Nem tudom, hányan mentek, de ketten már 30-40 euróért meg tudtok szállni. Sok olyan ajánlatunk volt, csak nekünk ezek leginkább kicsik voltak. Mi 4-en inkább nagyobbakat kerestünk, sorrendben úgy voltak, hogy tranzitszállás északon Methoniban 45 euró (3 személyes szoba hűtővel, légkondival, tévével), Paralia Tirouban 3 helyiséges, nappalis, 2 hálószobás, két erkélyes, légkondis, tévés apartman alku után 60 euró, Elafonissoson 2 helyiséges apartman (földszintes házban saját kerttel) 45 euró, Porto Kagióban 4 ágyas, hűtős, légkondis nagyon igényes szoba 4 főre reggelivel alku után 70 euró, Stouopában apartmanhotelben 2 helyiséges, légkondis, tévés apartman alku után 60 euró. Stilida mellett hazafelé egy 2 helyiséges bungaló kempingben (nem hagyott alkudni, katonás volt a főnök) 50 euró.
# 629
Klarissza
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110108 Üzenet linkje2009-07-20 23:56:48 

Köszi Szirom, megnyugodtam, amiket leírtál sorban megnézegetem majd. Egyébként mi is négyen megyünk két gyerkőccel (15 és 11 évesek) tehát nekünk is nagy hely kell, leinkább két hálószobás apartman lenne jó. Nem nagyon szeretnék költözködni, egy nagyon jó szállás kellene valami kp-i helyen, de Elafonisos-ra mindenképpen elmegyünk. Szóval elég nehéz itt a Peloponnészoszon egy helyen maradni, úgyhogy lehet hogy mégis a ti példátokat követjük.
# 630
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110110 Üzenet linkje2009-07-21 00:03:27 

Klarissza, nekünk nagyon bejött, hogy nem vagyunk röghöz kötve, 2-3 napot voltunk egy helyen, aztán jött valami új. Tiszta izgi volt. Új parttal új vendéglőkkel, új helyekkel. Volt köves, homokos, apró kavicsos, nyüzsis, nyugodt, mindenféle. És pont azt beszéltük, hogy ha egy helyen szálltunk volna meg, akkor oda-visza kellett volna szerpentinezni, túl sokat vett volna el az út, de így fel tudtuk fűzni láncba. Én merem ajánlani a költözködést. Ha jól csomagoltok, nem kell mindent kipakolni.

Ha adsz mélcímet, küldök szívesen képeket.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 41 42 43 ... 113 114 115   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu