Kedves Dettix!
Nagyon szépen köszönöm a képeket,és az információt is!
Érdeklődnék még a kirándulásokról!Tudom rengeteg oldal van,és bizonyára már rengetegen írtatok róla,de kisbaba mellett sajnos nincs időm végig olvasni mindent.
A Kefaloiara,Navaggiora,Sziget túra,a csúzdapark,és a kaiki amit néztünk,ezek közül mi az amire nem éri meg elmenni,vagy mi az amire esetleg máshol érdemesebb befizetni?
Autót jogsi hiányában nem tudunk bérelni,így még az érdekelne,hogy mi az amit a környéken meglehet nézni esetleg egyénileg is elbuszozgatni?
Köszönöm előre is a segítséget!
Mi a buszos szigettúrán és a hajós kiránduláson voltunk. Sokan írták, hogy a hajós nem éri meg, és szerintem sem. Szinte egész nap a hajón, csak a Navaggió-n köt ki (ha jó az idő és kap engedélyt), egyébként még 2x van fürdési lehetőség a nyílt vizen. A Navaggió öböl gyönyörű, de főszezonban borzalmas meleg van.
A buszos szigettúra tetszett, bár ott meg sok időt töltesz a buszon, kérdés hogy a gyermek mennyire bírja. Az olivaüzemben csak fokhagymás olajat érdemes venni, mert azt máshol nem láttunk. A rendes olaj mindenhol olcsóbb és ugyanaz a lejárati dátuma mint az üzemben lévőnek. A 2000 éves olajfánál finom a süti és a frappé, és azt hiszem ott van egy bazáros, ami nagyon olcsó. Érdemes megnézni. A Navaggió öböl felülről nagyon szép, csak kevés idő van rá. Ott is vannak árusok, adnak kóstolót is. Azt hiszem utána egy helyi kereskedőhöz megy a busz. Na ott nem vettünk semmit. Drága és nem túl szívélyesek. Volt még 1-2 hely ahova ment a busz, de most nem jut eszembe.
Teknőslesre érdemes kimenni a kikötőbe fél 8-8 között, mert ott van Sotiris a teknős. Ha szerencsétek van, Laganas végén ahol a lezárt terület van, láthattok kikelt kisteknősöket is, de ez tényleg ritka.
Ha Laganas után még továbbmentek Kalamaki felé, ott alig van a parton 1-2 ember, és közvetlenül a fejetek felett száll le és fel a repülő.
Állítólag Laganasból van ingyenes buszjárat a Banana beachre, de mi nem próbáltuk.
Én hirtelen ennyit tudtam írni, de a többiek több helyen voltak, biztos adnak jó tippeket.
Sziaztok!
Júliusban mennénk 3-n Zakira. Tudnátok ajánlani irodát vagy jó kis apartmant. Repülővel mennénk, mert anyám 62 évesen nehezen viselné a buszt.
Sziasztok!
Már le is foglaltam. Repülő + apartmann össz-visz 300 ezer hármunknak.
Remélem nem lesz csalódás. Sajnos csak a Vossos apartmanba tudunk menni, mert a Blúba csak buszos utakat szerveznek.
Aug. 9.-én indulunk és a gép indulása is jó Délelőtt 10-kor indul.
Esetleg ismeri valaki ezt az apartmant?
Üdv. Kata
Szerintetek október 12 től Zakintosra menni őrültség? Kicsit tartok az időjárástól
Meg persze attól is, hogy befizetjük az utat aztán esetleg létszámhiány miatt törlik.
Szasztok!
Volt már innen valaki a Vossos apartmanban? Ha igen, írna egy pár sort róla?
Előre is köszike. Üdv. Kata
Szia!
Mi tavaly szeptemberben voltunk a Vossosban. Szerintem jó szállás és ráadásul jó helyen van: a nagy nyüzsgéstől kiesik (de azért, aki azt szereti, az sincs messze), szóval lehet aludni, de a széles homokos part nagyon közel van. A szoba is pont jó, mindennap takarítanak. Egy vmi volt, ami több embernek azért kicsit fura volt: a feszített víztükrű medencében (legalábbis ilyennek kellett volna lennie...) egy 8-10 centivel lejjebb állt a vízszint, viszont láttuk, hogy mindennap takarítják, szóval mi fürödtünk benne (de volt egy-két ember, aki ezért nem).
Szerintem összességében tök jó választás volt, hogy itt szálltunk meg.
Ha képek is érdekelnek, a 6. oldaltól a végéig találsz a szállásról:
https://www.panoramio.com/user/3376498/tags/Zakynthos%20-%20Laganas
Remélem tudtam segíteni, ha kérdésed van, írj bátran!
Én még tartozok nektek egy tavalyi élménybeszámolóval, amit meg is írtam, de még a nyaralást követően volt egy betörés hozzánk és vittek sok mindent, többek között a laptopot is lényegében a fényképekkel együtt...stb. :S
Szerencse hogy nem csak a gépen voltak meg a képek, de így is a kb 1000 képből 300 maradt...
Szóval hamarosan írok egy beszámolót, de addig is ha van kérdés szívesen válaszolok!
Mi valamikor július végén tervezünk Zakynthosra menni 1 hétre repülővel.
5 fő (lényegében 1 család, de mindenki felnőttkorú), ha esetleg tudtok ajánlani valami jó kis apartmant vagy akár kisebb házat 5 főre nem horribilis összegé azt megköszönném!
Szia Anikó!
Nagyon szépen köszönöm az infókat. Csodálatosak a fotók..)
Mindjárt vidámabb lettem, mert az Index fórumon nagyon lehúzzák ezt az apartmant.
Arról tudnál írni, hogy melyik a legjobb étterem, közért, persze szerintetek.
Melyik fakkra érdemes elmenni? Láttatok teknősöket?
Ne haragudj, hogy ennyit kérdezek, de elősször megyünk oda.
Üdv. Kata
Szia Anikó!
Nagyon szépen köszönöm az infókat. Csodálatosak a fotók..)
Mindjárt vidámabb lettem, mert az Index fórumon nagyon lehúzzák ezt az apartmant.
Arról tudnál írni, hogy melyik a legjobb étterem, közért, persze szerintetek.
Melyik fakkra érdemes elmenni? Láttatok teknősöket?
Ne haragudj, hogy ennyit kérdezek, de elősször megyünk oda.
Üdv. Kata
Szia Kata!
Nagyon szívesen.
Szerintem jó kis szállás volt.
Nekünk volt egy kedvenc éttermünk (ami kb. 50 méterre volt a szállásunktól, egy a parttal párhuzamos utcában), a Mythos taverna, ott nagyon fincsi volt minden, meg nagyon hangulatos is volt és olcsóbb, mint a tengerparti éttermek (erről is találsz képet). Bevásárolni (kaját) meg nem a szállás boltjába jártunk, hanem a mellette lévő boltba (sokkal több minden van ott).
Mi 2 egész napos fakultatívon voltunk: egy buszos és egy hajós szigettúrán (mindkettőt a Mamfredas Toursnál fizettük be, ami a Vossosszal majdnem szemben van). Szerintem jók voltak nagyon, bár a hajós jobban tetszett mindkettőnknek. A parton is befizettünk egy 3 órás hajóútra: Keri szikláihoz és a Teknősbéka-szigetre mentünk és ezen az úton láttunk teknőst is.
Töltöttünk fel képet annak idején ide a hellasz.hu-ra is, nézd meg, mert minden kirándulásról találsz képet.
Sziasztok,
végre találtam egy informativ fórumot Mi Argassiba mennénk, Noula Studioba ketten ,saját szervezéssel.Errő a környékről / szállásról esetleg valakinek van-e tapasztalata ? Motorbérlés árakat tudtok-e illetve, hogy konkrétan Argassiban lehet-e bérelni ?
Köszönöm előre is !