Skopelos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Szporádok
<   1 2 3 ... 42 43 44 ... 72 73 74   >
Üzenet
  Rollo | #200214 Üzenet | 2013-03-20 21:00:06 | Válasz a #200212. hsz-ra
amúgy nem egyértelmű nekem, h most te ezt sokallod vagy elégedett vagy vele? icon_smile.gif
  Cofffos | #200576 Üzenet | 2013-03-31 14:43:28 | Re:
rollo írta:
amúgy nem egyértelmű nekem, h most te ezt sokallod vagy elégedett vagy vele? icon_smile.gif

Még nem tudom. icon_smile.gif Kell még tájékozódnom. Nyilván az euró árfolyama is befigyel. Eddig 300 huf-fal számoltam.
Ami biztos(nak tűnik):
-utazási iroda kizárva
-2 hétre megyünk, ketten
-500 huf-ból ki akarjuk hozni, költéssel együtt.
-"heringpartra" nem megyünk
-ahol sok magyar, szlovák van, oda sem megyünk.
  Rollo | #200579 Üzenet | 2013-03-31 16:53:15 | Válasz a #200576. hsz-ra Előzmény #200576
tetszik a sarokpontjaid nagyrésze icon_wink.gif

sztem ki kell ennyiből jönnie egyébként.

a korábban említett számolásnál milyen repülőúttal (honnan-hova és mivel) számoltál?
  Cofffos | #200612 Üzenet | 2013-04-01 19:40:20 | Re:
rollo írta:
tetszik a sarokpontjaid nagyrésze icon_wink.gif

sztem ki kell ennyiből jönnie egyébként.

a korábban említett számolásnál milyen repülőúttal (honnan-hova és mivel) számoltál?

Repülőjegy Szalonikibe, onnan busz Volosba, onnan komp Skopelosra, és ott napi max 50 EUR szállásdíj 12 éjszakára.

Épp most néztem a Wizzairt, júl 27. aug 19. intervallumban lehetséges lenne foglalnunk 15 990 és 18 990 huf áron repülőjegyet vagy Korfura (és akkor a cél Parga) vagy Thessalonikibe (és akkor a cél Skiatos/Skopelos)
Még vacillálunk. icon_sad.gif
Jááááj...amennyire örömteli ez, annyira utálom is. Mérlegben csak egy árva bolygóm tartózkodik, mégis nehezen döntök. (nekem kell, mert a férjem vérbeli Mérleg icon_biggrin.gif ) Csak ehhez Szűz vagyok...."fogtechnikus". icon_biggrin.gif
  Rollo | #200614 Üzenet | 2013-04-01 19:56:11 | Válasz a #200612. hsz-ra Előzmény #200612
sőt, a jelzettnél még picivel olcsóbban is, mivel két főnél már megéri megvenni a discount tagságot.

nem tudom mennyire vagytok nyitottak, de alternatíva lehet, h bergamon vagy charleroi-n keresztül átszállással közvetlenül vólosba utazni, bár (jelenleg még?) drágának látom ezt a módszert.

szintén lehet játszani thessalonikiből és -be az átszállással. én júniusban megyek egy hétre, és míg az odautam közvetlenül lesz, hazaúton rómán keresztül sokkal olcsóbb volt jönni, így azt választottam.

(és sztem a két kis szigetet válaszd. icon_wink.gif )
  Pontikos | #200616 Üzenet | 2013-04-01 20:00:22 | Re:
Cofffos írta:
Épp most néztem a Wizzairt, júl 27. aug 19. intervallumban lehetséges lenne foglalnunk 15 990 és 18 990 huf áron repülőjegyet vagy Korfura (és akkor a cél Parga) vagy Thessalonikibe (és akkor a cél Skiatos/Skopelos) Még vacillálunk. icon_sad.gif

Utána jártál, megvannak a csatlakozások (mondjuk kompmenetrendben már látod az ideit arra a vonalra, vagy a tavalyiból indultál ki?), tehát kivitelezhető a Skiathos/Skopelos út. Korfu/Parga szerintem sokkal könnyebben elérhető máskor is.
Hangsúlyozom, ezt csak én gondolom, ráadásul elfogult vagyok, mert előbbieken jártam, és még szeretnék is majd visszamenni.
(Egyébként, ha az utazás szóba került: érdemes figyelni rá, ha esetleg görög nemzeti/vallási ünnep napján/környékén utazik valaki, akkor az addig egyébként addig tök következetes belföldi menetrend jelentősen megváltozhat.)
  Cofffos | #200620 Üzenet | 2013-04-01 20:27:03 | Re:
rollo írta:
sőt, a jelzettnél még picivel olcsóbban is, mivel két főnél már megéri megvenni a discount tagságot.

nem tudom mennyire vagytok nyitottak, de alternatíva lehet, h bergamon vagy charleroi-n keresztül átszállással közvetlenül vólosba utazni, bár (jelenleg még?) drágának látom ezt a módszert.

szintén lehet játszani thessalonikiből és -be az átszállással. én júniusban megyek egy hétre, és míg az odautam közvetlenül lesz, hazaúton rómán keresztül sokkal olcsóbb volt jönni, így azt választottam.

(és sztem a két kis szigetet válaszd. icon_wink.gif )

Hehe...elsőre azt is mondhatnám, hogy azt sem értem mit beszélsz (írsz) icon_biggrin.gif
Oké...diszkont...de mijaza bergamon és charleroi? icon_biggrin.gif

Nyitottak vagyunk, de már nem mindenre. Hamvas ifjúságunk már messze ködökbe vész, ezért már a repülő/busz/komp is jelentős nyitottság részünkről. icon_biggrin.gif

Közben már topikokban is olvastalak, láttam repülő ügyben jártas vagy, szükség esetén fordulok majd hozzád. icon_wink.gif
  Rollo | #200622 Üzenet | 2013-04-01 20:31:55 | Válasz a #200620. hsz-ra Előzmény #200620
bergamo egy igen-igen szép olasz város, milano mellett. icon_smile.gif

charleroi egy igen-igen randa belga város, brüsszelhez (viszonylag) közel. icon_smile.gif

fordulj nyugodtan. icon_smile.gif
  Cofffos | #200623 Üzenet | 2013-04-01 20:35:13 | Re:
Pontikos írta:

Utána jártál, megvannak a csatlakozások (mondjuk kompmenetrendben már látod az ideit arra a vonalra, vagy a tavalyiból indultál ki?), tehát kivitelezhető a Skiathos/Skopelos út. Korfu/Parga szerintem sokkal könnyebben elérhető máskor is.
Hangsúlyozom, ezt csak én gondolom, ráadásul elfogult vagyok, mert előbbieken jártam, és még szeretnék is majd visszamenni.
(Egyébként, ha az utazás szóba került: érdemes figyelni rá, ha esetleg görög nemzeti/vallási ünnep napján/környékén utazik valaki, akkor az addig egyébként addig tök következetes belföldi menetrend jelentősen megváltozhat.)

Nem, még nem jártam utána mindennek, egyelőre még csak a repülőjegyet néztem. Ahhoz, hogy komp/busz és egyéb menetrendeket nézzek, el kell döntenünk, hogy hová megyünk.

Skiatos/Skopelos évek óta képben van, csak még nem jutottunk el oda. Épp a macerás odajutás miatt.
Pargán voltunk 2010-ben autóval, helyben szálláskereséssel, immár "ő" lett az etalon. Visszahúz a szívem.
Csak hát nincs autónk. (akkor sem volt, köliautóval voltunk)
A görögök menetrend "tartásáról" vannak tapasztalataink, icon_smile.gif csodát most sem várunk tőlük. icon_biggrin.gif

A pargai szervezésnél is sokat segítettek a fórumtársak, most is erre számítok, hogy sok értékes infót kapok majd, ami hasznunkra lesz. icon_smile.gif
Már az jó érzés, hogy javasoltok, és figyelmeztettek dolgokra. icon_smile.gif
  Cofffos | #200624 Üzenet | 2013-04-01 20:38:12 | Re:
rollo írta:
bergamo egy igen-igen szép olasz város, milano mellett. icon_smile.gif

charleroi egy igen-igen randa belga város, brüsszelhez (viszonylag) közel. icon_smile.gif

fordulj nyugodtan. icon_smile.gif

Jesszus icon_eek.gif és komolyan mondod, hogy Belgiumon keresztül menjünk Görögországba? icon_eek.gif icon_lol.gif

+ infóként elárulom, hogy nem beszélünk külföldiül, ezért nehézkes is lenne nekiindulnunk a nagyvilágnak (na jó...Európának) többátszállásos repülővel. icon_smile.gif
  Rollo | #200625 Üzenet | 2013-04-01 20:47:41 | Válasz a #200624. hsz-ra Előzmény #200624
hát nézd. egyrészt, gyorsabb belgiumból közvetlenül vólosba odarepülni, mint thessalonikiből a földön odaközlekedni.

másrészt, tavaly lefkadán bergamon keresztül voltunk. két főre voltak a repjegyek oda-vissza 23e, úgy, h egy nappal előbb vagy később foglalva csak 17 vagy 18 lett volna.
most júniusban majd thessalonikiből a hazaút két főre rómán keresztül 27 db euróba került. nekem ezért megéri egyszer másfél óra helyett kétszer másfél órát repülni, és átszállni. igaz, én szeretek is repülni nagyon. icon_smile.gif

de nem akartalak én se hitből kitéríteni, sem pedig hittéríteni, csak úgy tűnt a beírásaidból, h meglehetősen nyitottak vagytok, gondoltam jelzem ezt a lehetőséget (ami ahogy néztem az árakat, jelenleg ráadásul ezek eléggé elviek csak mindössze icon_smile.gif ), főleg, h így közvetlenül vólos is elérhető
  Cofffos | #200627 Üzenet | 2013-04-01 20:53:31 | Re:
rollo írta:
hát nézd. egyrészt, gyorsabb belgiumból közvetlenül vólosba odarepülni, mint thessalonikiből a földön odaközlekedni.

másrészt, tavaly lefkadán bergamon keresztül voltunk. két főre voltak a repjegyek oda-vissza 23e, úgy, h egy nappal előbb vagy később foglalva csak 17 vagy 18 lett volna.
most júniusban majd thessalonikiből a hazaút két főre rómán keresztül 27 db euróba került. nekem ezért megéri egyszer másfél óra helyett kétszer másfél órát repülni, és átszállni. igaz, én szeretek is repülni nagyon. icon_smile.gif

de nem akartalak én se hitből kitéríteni, sem pedig hittéríteni, csak úgy tűnt a beírásaidból, h meglehetősen nyitottak vagytok, gondoltam jelzem ezt a lehetőséget (ami ahogy néztem az árakat, jelenleg ráadásul ezek eléggé elviek csak mindössze icon_smile.gif ), főleg, h így közvetlenül vólos is elérhető

Mindenképp köszi az infókat, raktározom. icon_biggrin.gif

Szalonikiből már többször buszoztunk 3-4 órákat, minket nem rettentett el ez annyira, mint a számunkra ismeretlen reptéri átszállás nyelvismeret nélkül. Mert míg busz esetében ha lekésem az egyiket, mert kézzel lábbal kommunikálok, akkor majd a következővel megyek. Ez repülőnél már nem annyira egyszerű.

Ám lehet, hogy csak én látom "szőkén". icon_smile.gif De ennek okán ne fogd vissza a hittérítést. icon_biggrin.gif
  Rollo | #200628 Üzenet | 2013-04-01 20:55:41 | Válasz a #200627. hsz-ra Előzmény #200627
persze, teljesen értem és meg is értem amit mondasz. icon_smile.gif csak magyaráztam, h miért mondtam az ötletet. icon_smile.gif
  Pontikos | #200630 Üzenet | 2013-04-01 21:55:58 | Re:
Cofffos, viszont akkor érdemes lenne döntés előtt lezongorázni azt is, hogy jön ki az átszállás Szalonikiben és Volosban, mert könnyen lehet, kell tranzitszállás, kérdés, ahhoz is van-e kedvetek/időtök.

Ha a két kis szigetet évek óta tervezitek, azt mondom, hajrá! És ha utána továbbra is Pargára húz vissza a szív, nincs kérdés jövőre. icon_smile.gif
  Cofffos | #200731 Üzenet | 2013-04-05 17:41:09 |
Eldőlt....Skopelosra megyünk. icon_smile.gif A hogyan és pontosan mikor még nem fix. Felvetődött még a Szalonikibe vagy Athénig repülés, onnan vonattal Volos (ha még van szabadjegyünk a görögöknél) és komp.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Szporádok
<   1 2 3 ... 42 43 44 ... 72 73 74   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu