amúgy nem egyértelmű nekem, h most te ezt sokallod vagy elégedett vagy vele?
Még nem tudom. Kell még tájékozódnom. Nyilván az euró árfolyama is befigyel. Eddig 300 huf-fal számoltam.
Ami biztos(nak tűnik):
-utazási iroda kizárva
-2 hétre megyünk, ketten
-500 huf-ból ki akarjuk hozni, költéssel együtt.
-"heringpartra" nem megyünk
-ahol sok magyar, szlovák van, oda sem megyünk.
a korábban említett számolásnál milyen repülőúttal (honnan-hova és mivel) számoltál?
Repülőjegy Szalonikibe, onnan busz Volosba, onnan komp Skopelosra, és ott napi max 50 EUR szállásdíj 12 éjszakára.
Épp most néztem a Wizzairt, júl 27. aug 19. intervallumban lehetséges lenne foglalnunk 15 990 és 18 990 huf áron repülőjegyet vagy Korfura (és akkor a cél Parga) vagy Thessalonikibe (és akkor a cél Skiatos/Skopelos)
Még vacillálunk.
Jááááj...amennyire örömteli ez, annyira utálom is. Mérlegben csak egy árva bolygóm tartózkodik, mégis nehezen döntök. (nekem kell, mert a férjem vérbeli Mérleg ) Csak ehhez Szűz vagyok...."fogtechnikus".
#2006142013-04-01 19:56:11 Válasz a #200612. hsz-ra
sőt, a jelzettnél még picivel olcsóbban is, mivel két főnél már megéri megvenni a discount tagságot.
nem tudom mennyire vagytok nyitottak, de alternatíva lehet, h bergamon vagy charleroi-n keresztül átszállással közvetlenül vólosba utazni, bár (jelenleg még?) drágának látom ezt a módszert.
szintén lehet játszani thessalonikiből és -be az átszállással. én júniusban megyek egy hétre, és míg az odautam közvetlenül lesz, hazaúton rómán keresztül sokkal olcsóbb volt jönni, így azt választottam.
Épp most néztem a Wizzairt, júl 27. aug 19. intervallumban lehetséges lenne foglalnunk 15 990 és 18 990 huf áron repülőjegyet vagy Korfura (és akkor a cél Parga) vagy Thessalonikibe (és akkor a cél Skiatos/Skopelos) Még vacillálunk.
Utána jártál, megvannak a csatlakozások (mondjuk kompmenetrendben már látod az ideit arra a vonalra, vagy a tavalyiból indultál ki?), tehát kivitelezhető a Skiathos/Skopelos út. Korfu/Parga szerintem sokkal könnyebben elérhető máskor is.
Hangsúlyozom, ezt csak én gondolom, ráadásul elfogult vagyok, mert előbbieken jártam, és még szeretnék is majd visszamenni.
(Egyébként, ha az utazás szóba került: érdemes figyelni rá, ha esetleg görög nemzeti/vallási ünnep napján/környékén utazik valaki, akkor az addig egyébként addig tök következetes belföldi menetrend jelentősen megváltozhat.)
sőt, a jelzettnél még picivel olcsóbban is, mivel két főnél már megéri megvenni a discount tagságot.
nem tudom mennyire vagytok nyitottak, de alternatíva lehet, h bergamon vagy charleroi-n keresztül átszállással közvetlenül vólosba utazni, bár (jelenleg még?) drágának látom ezt a módszert.
szintén lehet játszani thessalonikiből és -be az átszállással. én júniusban megyek egy hétre, és míg az odautam közvetlenül lesz, hazaúton rómán keresztül sokkal olcsóbb volt jönni, így azt választottam.
(és sztem a két kis szigetet válaszd. )
Hehe...elsőre azt is mondhatnám, hogy azt sem értem mit beszélsz (írsz)
Oké...diszkont...de mijaza bergamon és charleroi?
Nyitottak vagyunk, de már nem mindenre. Hamvas ifjúságunk már messze ködökbe vész, ezért már a repülő/busz/komp is jelentős nyitottság részünkről.
Közben már topikokban is olvastalak, láttam repülő ügyben jártas vagy, szükség esetén fordulok majd hozzád.
Utána jártál, megvannak a csatlakozások (mondjuk kompmenetrendben már látod az ideit arra a vonalra, vagy a tavalyiból indultál ki?), tehát kivitelezhető a Skiathos/Skopelos út. Korfu/Parga szerintem sokkal könnyebben elérhető máskor is.
Hangsúlyozom, ezt csak én gondolom, ráadásul elfogult vagyok, mert előbbieken jártam, és még szeretnék is majd visszamenni.
(Egyébként, ha az utazás szóba került: érdemes figyelni rá, ha esetleg görög nemzeti/vallási ünnep napján/környékén utazik valaki, akkor az addig egyébként addig tök következetes belföldi menetrend jelentősen megváltozhat.)
Nem, még nem jártam utána mindennek, egyelőre még csak a repülőjegyet néztem. Ahhoz, hogy komp/busz és egyéb menetrendeket nézzek, el kell döntenünk, hogy hová megyünk.
Skiatos/Skopelos évek óta képben van, csak még nem jutottunk el oda. Épp a macerás odajutás miatt.
Pargán voltunk 2010-ben autóval, helyben szálláskereséssel, immár "ő" lett az etalon. Visszahúz a szívem.
Csak hát nincs autónk. (akkor sem volt, köliautóval voltunk)
A görögök menetrend "tartásáról" vannak tapasztalataink, csodát most sem várunk tőlük.
A pargai szervezésnél is sokat segítettek a fórumtársak, most is erre számítok, hogy sok értékes infót kapok majd, ami hasznunkra lesz.
Már az jó érzés, hogy javasoltok, és figyelmeztettek dolgokra.
bergamo egy igen-igen szép olasz város, milano mellett.
charleroi egy igen-igen randa belga város, brüsszelhez (viszonylag) közel.
fordulj nyugodtan.
Jesszus és komolyan mondod, hogy Belgiumon keresztül menjünk Görögországba?
+ infóként elárulom, hogy nem beszélünk külföldiül, ezért nehézkes is lenne nekiindulnunk a nagyvilágnak (na jó...Európának) többátszállásos repülővel.
#2006252013-04-01 20:47:41 Válasz a #200624. hsz-ra
hát nézd. egyrészt, gyorsabb belgiumból közvetlenül vólosba odarepülni, mint thessalonikiből a földön odaközlekedni.
másrészt, tavaly lefkadán bergamon keresztül voltunk. két főre voltak a repjegyek oda-vissza 23e, úgy, h egy nappal előbb vagy később foglalva csak 17 vagy 18 lett volna.
most júniusban majd thessalonikiből a hazaút két főre rómán keresztül 27 db euróba került. nekem ezért megéri egyszer másfél óra helyett kétszer másfél órát repülni, és átszállni. igaz, én szeretek is repülni nagyon.
de nem akartalak én se hitből kitéríteni, sem pedig hittéríteni, csak úgy tűnt a beírásaidból, h meglehetősen nyitottak vagytok, gondoltam jelzem ezt a lehetőséget (ami ahogy néztem az árakat, jelenleg ráadásul ezek eléggé elviek csak mindössze ), főleg, h így közvetlenül vólos is elérhető
hát nézd. egyrészt, gyorsabb belgiumból közvetlenül vólosba odarepülni, mint thessalonikiből a földön odaközlekedni.
másrészt, tavaly lefkadán bergamon keresztül voltunk. két főre voltak a repjegyek oda-vissza 23e, úgy, h egy nappal előbb vagy később foglalva csak 17 vagy 18 lett volna.
most júniusban majd thessalonikiből a hazaút két főre rómán keresztül 27 db euróba került. nekem ezért megéri egyszer másfél óra helyett kétszer másfél órát repülni, és átszállni. igaz, én szeretek is repülni nagyon.
de nem akartalak én se hitből kitéríteni, sem pedig hittéríteni, csak úgy tűnt a beírásaidból, h meglehetősen nyitottak vagytok, gondoltam jelzem ezt a lehetőséget (ami ahogy néztem az árakat, jelenleg ráadásul ezek eléggé elviek csak mindössze ), főleg, h így közvetlenül vólos is elérhető
Mindenképp köszi az infókat, raktározom.
Szalonikiből már többször buszoztunk 3-4 órákat, minket nem rettentett el ez annyira, mint a számunkra ismeretlen reptéri átszállás nyelvismeret nélkül. Mert míg busz esetében ha lekésem az egyiket, mert kézzel lábbal kommunikálok, akkor majd a következővel megyek. Ez repülőnél már nem annyira egyszerű.
Ám lehet, hogy csak én látom "szőkén". De ennek okán ne fogd vissza a hittérítést.
Cofffos, viszont akkor érdemes lenne döntés előtt lezongorázni azt is, hogy jön ki az átszállás Szalonikiben és Volosban, mert könnyen lehet, kell tranzitszállás, kérdés, ahhoz is van-e kedvetek/időtök.
Ha a két kis szigetet évek óta tervezitek, azt mondom, hajrá! És ha utána továbbra is Pargára húz vissza a szív, nincs kérdés jövőre.
Eldőlt....Skopelosra megyünk. A hogyan és pontosan mikor még nem fix. Felvetődött még a Szalonikibe vagy Athénig repülés, onnan vonattal Volos (ha még van szabadjegyünk a görögöknél) és komp.