Megint átmentetek demagógba.
Szó nem volt olyanról, hogy bárki dobja ki a pótkereket mert az felesleges. Mindössze arról volt szó, hogy _kötelező_, vagy _nem kötelező_. Egyetlen hozzászólásból megértette akinek szólt, és túl is lettünk volna rajta, ha nem jön valaki és kezdi rágni a csontot, úgy, hogy nem is tudja miről beszél.
Most meg már ott tartunk, hogy akasztani való anyagyilkos aki nem visz pótkereket, és dögöljön meg. ( tudom, nem ezekkel a szavakkal, de az értelme ez volt)
Kedves Triznyak!
Nem tudom, hogy miért kell személyeskedni. Nem azért nem válaszoltam, mert igazat adok neked, hanem mert nem érek rá egész nap figyelni ezt a komoly eszmecserét. Nem hiszem, hogy azért mert ezer éve fent vagy a Hellasz.hu-n, így kellene oktatnod az embert. Nem mindenki ér rá többezer hozzászólást intézni, de attól még nem biztos, hogy hülye.
Ha gondolod, hétfőn menj el egy autó vizsgáztató helyre vagy az NKH-hoz és kérdezz meg egy hozzáértő embert, aki majd lehet, hogy megkeresi neked ezt a rendeletet. Az utóbbi 11 évben kb. 4-5000 új autó vizsga és forgalomba helyezés ment át a kezemen és pont ezen a hétfőn vágtak ki az NKH-tól, mivel egy autóba a kollégáim nem rendeltek új pótkereket, mivel a régi az autó hátuljával együtt elégett (nem volt poroltó benne ). Nyitotta fel a vizsgabiztos a csomagtér alját és mivel nem volt benne, neki pedig muszáj lefényképezni, elküldött pótkerékért. Remélem nem fogunk Karácsonyig erről vitatkozni, másoknak lehet, hogy unalmas.
"Az oldalunkon megpróbáltunk szelektálni és szerintem Triznyak is korrektnek találná amit leírtunk ott."
Rajtam ne múljon, korrekt. De, hogy kötözködjek is. Az utasbiztosításra vonatkozó "egyesek szerint" megfogalmazás nem jó, ezt tavaly a Macedónok előírták mint belépési feltételt, és a bevezetés után pár hétig kérték is az itt is elmondottak szerint. Gondolom, ahogy elmúlt a háromnapos csoda ideje, leszoktak róla. Tőlem nem kérték. Útlevelet és zöldkártyát mindig elkérték a határon, a rendőr meg jogsit, útlevelet, zk-t eddig nem. Büntetni egyszer sem büntettek, és nem is akartak, nem azért állított meg. ( éjjel 2lámpából nem hiszem, hogy képes lenne eldönteni, hazai, vagy külföldi autó jön)
Ez a váltok, nem váltok meg teljesen egyéni, hogy kinek jó, kinek nem, kinek a spórolás, kinek a kényelem a fontosabb. Régebben váltottam, de akkor még kellett, mióta €-val is lehet fizetni az autópályadíjat, nem váltok, de nekem tankolnom sem kell egyik tranzit országban sem, ha tele tankkal indulok.
Szerintem Triznyak korrekt módon szólt hozzá a dolgokhoz és egyet értek vele a legtöbb dologban és nem gondolom ,hogy bárkit kiakart oktatni, csupán rutinos görögbe járó és segíteni akar azoknak akik most indulnak elősször. Szerintem tartsunk össze buta viták helyett és segítsük egymást!
Egyébként meg szerintem nagyon-nagyon unalmas a pótkerék dolog,de ha már ilyen komoly vita lett belőle! NEM KÖTELEZŐ!!! A mai magyar jogszabályok szerint nem. Utánna néztem egy új kressz könyvben és akinek kell scannelem.
Szerintem utasbiztosítást ne a macik miatt kössön valaki,hanem ,mert jó dolognak tartja. (tavaly kötöttem,meg NK jogsit is váltottam,szóval megvan egy kritérium,hogy dolgozhassak a macedónoknál vezetőként. Gondolkozok rajta,a mai forint gyengülési trend alapján! )
Komolyra fordítva a szót,a zöldkártyát mindenképpen vigye mindeki,de ,ha a többi dolgot valamilyen ok miatt nem tudta elintézni,attól még nekivághat,mert nagyon valószínű,hogy útlevél+zöldkártya fog előkerülni! Pótkereket ne vegyétek a kocsiból (a legtöbben van),mert ,ha már bentvan még jól jöhet,meg nehéz kivenni,de kiakarná kivenni?! Az ízzókészlet nem kötelező,de ne vegyétek ki,mert kivághatja az autó az égőt ,még akkor is,ha 1 évben egyszer szokta! Elsősegély csomag meg jól jöhet,még akkor is,ha elesik az egyik utas robogóval véletlenül,de komolyan. Egyébként akinek van pénze és ideje ,energiája és hely az autóban,akkor vigyen több dolgot,mint ami kötelező,mert jól jöhet.
mia!
Köszi, hogy válaszoltál a kérdésemre. A szalagkorláton átmászva lehet bemenni a Duty Freebe, vagy autóval is a határátkelő előtt a sok-sok sávon keresztül?
mia!
Köszi, hogy válaszoltál a kérdésemre. A szalagkorláton átmászva lehet bemenni a Duty Freebe, vagy autóval is a határátkelő előtt a sok-sok sávon keresztül?
Nem kell szalagkorlátot mászni!
A leanderes elválasztó sávon van hely, ahol át és vissza is lehet kanyarodni autóval is.
Nem szabályos, de .......... szerintem még mindig jobb, mint ott hagyni az útszélén a kocsit.
Ne vigyetek magatokkal az autóba se motort se váltót. Sőt az első futóműből is szedjétek ki a stabirudat. Az sem kötelező.
Javaslom mindenki vigyen azt amit jónak lát. Ami tuti kell zk, útlevél ,jogsi , biztosítás.
A 60 korlátozáshoz pedig az a hozzászólásom, hogy nem csak tábla oldja a korlátozást. A legelső kereszteződés. Legyen az földút vagy aszfalt. Ha ott nincs tábla akkor oldva van a korlátozás. Ugyanis aki a földútról hajt fel azt is tájékoztatni kell a korlátozásról. Ha nincs tábla a kereszteződés után akkor szabad a pálya.
Nekem is hasonló a tapasztalatom nem kötözködtek a határokon, ( zöld kártya, útlevél,) viszont amit az idén biztosan viszünk dobozos kólát. Szerb határon azt kértek. Nem volt . De jó volt nekik az ice tea is. .
"A 60 korlátozáshoz pedig az a hozzászólásom, hogy nem csak tábla oldja a korlátozást. A legelső kereszteződés."
Bizony ez így van, csak a mostani építkezések ( ha jól értem és láttam) az autópályán vannak. Autópályán nincsenek kereszteződések. ( a felhajtó sem az! )