Mi az Ostriában voltunk és last minuttel. kevesebb mint 3 héttel indulás előtt foglaltuk. De volt olyan is aki indulás előtt 4 nappal foglalta le. Mondjuk az előszezon, főszezon küszöbe volt, júni 22-től.
Ostria hotellel teljesen meg voltunk elégedve. Kicsi, családias hotel. Egyszerűen berendezett tiszta szoba, hűtő, légkondi van; szép, hangulatos kert medencével, pool barral, napágyakkal, kilátással a tengerre. A medencében éjjel is lehetett fürdeni. (Ezt azért említem meg, mert ezt általában korlátozni szokták, és mi igazából csak este tudtuk kihasználni, mert napközben úton voltunk). A szobákat mindennap takarították, 2 naponta törülköző csere, félidőben ágynemű csere. Az egyetlen, nem egészen elhanyagolható kifogásunk a reggeli volt. Kontinentális, tehát monoton műkaja. Igazából nem ért meglepetésként, mert tudtam, hogy erre kell számítani. A vacsi viszont kompenzálta! lehetett választani, hogy a hotelben vagy a közelben egy tavernában szeretnél enni. első pár nap a hotelben ettünk, majd átváltottunk a tavernára. nem bántuk meg! az egyik nagy előnye, hogy bármikor mehetsz vacsorázni, amíg nyitva vannak (főszezonban hajnalig), nem vagy időhöz kötve, mint a szállodánál.
Mi a héten fizettük be az előleget a szept 13-án induló buszos útra, Skopelosra és el kell, hogy keserítselek ez volt az utolsó hely az aprtmanba( Filio).
Mivel Ti még augusztusban mentek ami még főszezonnak minősül, arra még talán találtok helyet, de ide csak az aeolus szervez utakat, más iroda nem, ezért egy kicsit necces lesz, de szurkolok Neked
Karlo | #111591 | 2009-07-29 21:30:28 | Válasz a #111586. hsz-ra
Szia Piros60
Bátrak vagytok, ha most akartok foglalni Skopelosra. Mi február 11.-én foglaltunk az Aegean Wiev-be és az utolsó szabad appartmant kaptuk a szept. 02-15 közötti időre. Február végére a Skopelosi utak 85-90%-a már le volt foglalva.
De próba szerencse, hátha valaki visszamondta a válságra való tekintettel.
Sok sikert, a remény hal meg utoljára.
Sziasztok!
Most találtam rátok. Skopelosra tervezünk utat, az Aeolussal.Az Ostria hotelról van valami info? Persze nem tudom van-e még szabad hely a 13-i turnusra. Állítólag innen el lehet menni kirándulásra a Meteorákhoz, és még Athénba is. Erről esetleg tud valaki valamit ( ár, időtartam). Mi a véleményetek az Aeolusról?Készül esetleg valaki még oda?
Oh, és még egy: Aki az Aeolus-szal, busszal volt Skopelos-on:
Azt írják, hogy max. 20kg lehet a csomag a kézi poggyásszal együtt. Szerintem durva, hiszen csak egy buszról van szó... (a tavalyi iroda még a nyugágyakat és a napernyőket is megengedte nekünk vinni.. ez a buszos út egyik előnye).
A sziget körüli hajóútról a hajók öt, legkésőbb fél hat körül visszaérnek. A nagyobb hajók, a Kassandra vagy Agios Nikolaos ér be később, amely Skopelosra és Alonissosra megy. Legkésőbb a Kassandra ér be akkor, amikor a második útvonalán megy, amely nagyon ritkán fordul elő (amíg én ott voltam három hétig, egyszer sem), amikor a Marine Park-ba megy.
A hajó jegyek lefoglalásához még egy kérdés: emlékeztek még, hány órakor érnek vissza a Skiathos körüli útról a hajók Skiathos kikötőjébe (gondolok itt most a 30-40 fős hajókra). Én úgy emlékszem, hogy a miénk 16h körülre ért vissza 2007-ben, de csak mert mi gyorsan átszálltunk az egyik parton a másikra. A miénk eredetileg 18h-ra ért vissza.
Legkésőbb 19h-ra már mindegyik visszaér, igaz?
A 19:50-es hajót Skiathos-ról Skopelos-ra tehát nyugodtan foglaljam le (a párom elbátortalanított)...?
Köszönöm a válaszokat! Akkor abban már segítettetek, hogy eldöntöttem, motorcsónakot nem bérelünk. Alonissos-t majd ott eldöntjük szerintem. Időtől és egyéb mástól is függ.
Az új Lefkada fotóalbumokban valamiért nagyon próbálják népszerűsíteni a görög pókokat, de csak annyit értek el vele, hogy majd a nyakamig húzom a lábaimat, ha erdő közelében leszünk, különben ha meglátok magamon egyet, abból egészen biztosan motorbaleset lesz .. (ahogy ezt már korábban kerékpárral is tettem).
A kígyóktól nem félek, viszont ledöbbent, hogy lövik őket... Vajon fiatalok szórakozása? Mert ha nem marnak, vagy emberre viszonylag ártalmatlan a marásuk, akkor úgy látszik a legbékésebb helyeken is csalódnom kell az emberekben...
Az Aeolus szervezésén meg totál ki vagyok bukva. Utálom, ha valamivel nem lehet számolni. Ha azt mondják 18-kor indulunk, akkor 18-kor induljunk és ne 8 órával korábban, és ne is később.
Remélem ott az első fogadóórán a végleges verziót fogják már mondani...
Szóval köszi a segítséget! Ja, és akkor a hajójegyeket megvesszük szerintem interneten. Így már minden le lesz fixálva (én így jobban szeretem).
A hajók indulása változó attól függ, hogy mennyire megy messzire, tehát 8-10 között indulnak.
NAGYON FONTOS! Ha mentek Skopelosrol Skiathosra, elöre találjátok, ki, hogy mikor mentek mert ugy elkapkodják a jegyet mint a lovak az almát.
Tehát elöre tessék megvenni a jegyet, sőt: Ha netten veszitek meg elöre, jobban jártok akkor van kedvezmény is! (Ha jól emlékszem 5-10%)
5 kigyófaj: Sajna a nevüket nem tudom, de lövik őket, Skopelos felé egyszer gyalog mentünk, és tele volt az út mellett kigyókkal meg töltény hüvelyekkel.
De nem kell megijedni az egész "kigyó" akkora mint egy sikló nálunk, sőt még kisebb is.
A pók: A nagy az olyan keresztes Pók féle, a nagy fekete meg olyan hegyi pók, semmi kül.
Én utálom a Pókokat, de nem kell félni töllük, max annyira mint itthon, a szállóban nincs Pók!
Ha zuhanyzol elönyben részesülsz, csak akkor kezdi tölteni a tartályt, ha elvan zárva a zuhany!
A buszjegy mind Skiathoson, mind Skopeloson annyiba kerül amilyen messzire mész, (asszem ahány megálló anyiszor nő a szorzó.)
Minden útnál kell fizetni, bkv bérlet nem érvényes.
A busz menetrend változik a fő szeszonban gyakrabban járnak a buszok.
Skoploson nincs bünözés amit valahol leraksz az ott is marad!
Mi is ugymentünk Skiathosra, hogy kocsival Glossába- azaz Lutrakiba (igy hivják a kikötöt) ÉS onnan hajóval, majd vissza is ide, és kocsival haza.
Na most a szállás elhagyás az nem egészen ugy müködik, ahogy leirják!
Nekünk is azt mondták 18.00 indulás. Mi is ugy terveztük elütjük az időt Skopelosban.
Ehelyett: 9kor ki kellett pakolni a cuccod a szobából. De a lenti teraszon ott lehet hagyni, mi is ott hagytuk és lementünk a beacre egy utolsót uszni. 10 kor jött a busz és vitt minket Lutrakiba, és onnan ment a hajó 11.30kor Volosba, ott már várt ránk a busz, de csak 1 óra mulva indult, addig sétáltunk, vettünk kukoricás kenyeret pl. nagyon finom.
Amikor első nap utaztunk Volosbol Skopelosra a kompal mentünk, ez körbe hajózta a szigetet az északi végét is. Igy láttuk, mi van azaz mi nincs. Szerintem nem érdemes foglalkozni vele, max ha van marad még időtök a többi látványoságon kivül. Mert rohadt gyorsan szallad az idő.
ÉS a legszebb dolgok mind a kocsival megközelithető részeken vannak.
Alonisoss nagyon szép föleg az old town, igazi kis bámulatos. Érdemes megnézni.
Skopelos körbehajózására biztosan vannak ajánlatok Skopelos város kikötőjében, de útvonalról, árakról nem tudok semmit. Meg ugye Skiathos város új kikötőjében sorakozó hajók mindegyike Skopelosi programot kínált (amikor mi voltunk).
Szerintem, hangsúlyozom, hogy szerintem nem érdemes ilyenre befizetni, vagy esetleg motorcsónakot bérelni. Egyrészt azért, mert mi 4-szer majdnem teljesen körbehajóztuk Skopelost (érkezéskor-távozáskor, illetve a Skiathos kirándulás alkalmával), jó persze megállók nélkül. Másrészt pedig Skopelos szinte összes partszakasza elérhető a szárazföldről.
Emlékeim szerint az északi részen a világító tornyon kívül semmi, nincs megközelíthető partszakasz, csak sziklafal. De várok egy megerősítést ezzel kapcsolatban!!
Csónakkal biztosan lehet rejtett öblöket felfedezni, csakhát nem olcsó mulatság. Mi "beértük" a szárazföldről elérhető, csendes, nyugodt helyekkel. Például ilyen volt Amarandos, senki nem volt a sziklanyúlványon rajtunk kívül. Vagy a másik kedvencem: Kastani és Millia között van egy kisebb öböl egy belogó fával, sziklákon kell lemászni meg vissza. A két part között van egy sziklás erdős domb, ezen keresztül lehet egyik partról átmenni a másikra. Úgy kb. középtájt található ez a kis öböl.
Alonissos-i túrán engem Kyra Panagia fogott meg nagyon. Nem tudok képekkel szolgálni, mert nincs hely a gépemen, így még nem tudtam őket átmásolni.
A buszjegy ára attól függ hány megállót mész és csak egyszeri utazásra használható.
Frissítek, hogy ne kelljen annyit visszaolvasnotok, mert több kérdésre választ kaptam azóta, így már csak ezekre, illetve az előző hozzászólásomban feltett kérdések válaszaira vagyok kíváncsi:
- A#401-es hozzászólásban olvastam, hogy 5 féle kígyófaj él Skopelos-on. Valaki tudja hol lehet ennek utánaolvasni? Érdekelnének bővebben. És a pók is, amiről azt hiszem forradalom írt (amivel erdőben lehet találkozni).
- A zuhanyzóban akkor is eláll a víz, ha akkor húzzák le a WC-t, ha te már hamarabb megnyitottad a zuhanyzóban?
- #413-as hozzászólásban (forradalom) szó volt róla, hogy a skiathos-i buszok mennyire tömöttek. Tapasztaltatok hasonlót a skopelos-i buszoknál is, vagy várható ez főszezonra? A buszjegy fix áras, vagy attól függ, hány megállót mész? Csak egyszeri utazásra használható, vagy egy nap többször is felhasználhatod?