Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 44 45 46 ... 730 731 732   >
Üzenet
  Colinna | #70895 Üzenet | 2008-07-10 16:16:32 | Kefalóniai szállások (apartmanok)
Sziasztok!

Aug-ban mennénk Kefalóniára. Érdeklõdöm, hogy melyik szállást ajánlanátok az alábbiak közül:
Despina
Galini
Gradakia
Alexandra
Pink Sunrise
Sotiris
?
Különféléket olvastam és még szeretnék infókat. Azt tudom, hogy Gradakia nagyon zajos, azt kilõttem icon_smile.gif, a Pink oké, csak nemtom, hogy lesz-e oda majd hely. A többit jó sötét homály fedi. Pls, osszátok meg velem a véleményeteket!!!
Thx,
coli
  Atosz | #71061 Üzenet | 2008-07-11 18:18:49 | Válasz a #70895. hsz-ra Előzmény #70895
Én egyértelmûen a Pink Sun Rise-t ajánlom,igaz mi az Ammes-ben voltunk,de ez ott van tõle nem messze egy "paraszt köpésre" icon_smile.gif Ami pedig a legfontosabb,hogy nem a zsufis Lassiban,vagy Argostoliban van,
hanem Svoronataban.Esetleg még ott a Sotiris.Azt nem tudom milyen.

Szassz! icon_wink.gif

Ha visszaolvasol a topikban sokmindent megtudhatsz.
  Kata_ | #71104 Üzenet | 2008-07-12 13:24:50 |
Üdv a hazaérkezõknek! icon_twisted.gif
  Coolman | #71141 Üzenet | 2008-07-12 19:13:10 |
Kilimali mindenkiek!!! icon_smile.gif

Szerencsésen megérkeztünk. Nagyon gazdagon élményekkel, barna színnel,... stb.

Próbálok írni egy elfogulatlan reális beszámolót. több részletben kerül majd rá sor ahogy az eszembe jutnak majd a dolgok.

Szóval:

A repülõ út szuper volt nagyon gyakorlott pilóták vittek minket a visszafele úton be lehetett menni a pilóta fülkébe mutogatták mi hol van mi merre látható, nagyon jó fejejk voltak. A reptéren is minden olajozotttan ment nem volt semmi fennakadás, sõt visszafele mivel üres volt a légi folyósó 40 perccel hamarabb indultunk.

Az elsõ nagyon nagyon nagyon nagyon nagy élmény volt, hogy kaptunk meglepi csomagot Katától icon_smile.gif persze ilyet nem kap más icon_smile.gif
  Coolman | #71142 Üzenet | 2008-07-12 19:18:42 |
A Themis apartmanban voltunk elszállásolva, ami a fõút mellett van és nagyon szuper szállás. 30 méterre van a bevásárlási lehetõségtõl Vagelati a neve jó árakon dolgoznak, de 100 méterre van a Lassi supermarket ahol egy picit nagyobb a kínálat egy picit nagyobb árakért.

A Themis egy szép, kultúrált, tiszta és csendes apartman abszolút nem hallatszik be az út zaja. Mi nem igényeltünk klímát és este nagyon jókat aludtunk. A többiek is eképp vélekedtek. Nagyon szép virágok vannak az udvarban egyszerû berendezéssel és tényleg nagyon közel mindenhez.
  Coolman | #71144 Üzenet | 2008-07-12 19:22:34 |
A Themis apartmanban voltunk elszállásolva, ami a fõút mellett van és nagyon szuper szállás. 30 méterre van a bevásárlási lehetõségtõl Vagelati a neve jó árakon dolgoznak, de 100 méterre van a Lassi supermarket ahol egy picit nagyobb a kínálat egy picit nagyobb árakért.

A Themis egy szép, kultúrált, tiszta és csendes apartman abszolút nem hallatszik be az út zaja. Mi nem igényeltünk klímát és este nagyon jókat aludtunk. A többiek is eképp vélekedtek. Nagyon szép virágok vannak az udvarban egyszerû berendezéssel és tényleg nagyon közel mindenhez.
  Coolman | #71145 Üzenet | 2008-07-12 19:26:07 |
Lassiban mindenki jól vélekedett a kapott szállásról, sajnos nem tudom melyiknél panaszkodtak egyedül a sok szúnyogra. Nálunk egy sem volt.

Lassi egy hangulatos kis falu egy nagyon szép fõutcával tele-tele tavernákkal és bevásárlási lehetõségekkel. 5 nagyon szép strnadja van ( sziklás, kavicsos és homokos) Mindenki tud választani magának valót. Van vizisport lehetõség is a parton név szerint a Long Beach és a Makris Gialos beach a lepcivilizáltabb véleményem szerint. Itt van bár, zuhany, étterem, jet-ski, wakeboard, banán,keksz,...stb. És szép homokos partja van tiszta vizû tengerrel kézséges naprnyõs személyzettel. A napágy és az ernyõ 8-8.5 euro. Sör, üdítõ 3 euro, 10 euroból itallal könnyû ebéd kivitelezhetõ, de nem nagyra csak gyrosra vagy souvlakira gondolok.

A Svoronatai strandot is meg kell nézni ahol a gépek fel illetve leszállnak. Kihagyhatatalan élmény, szinte meg lehet érinteni a repülõgépek kerekeit. Kedden jön a legtöbb gép.
  Coolman | #71146 Üzenet | 2008-07-12 19:32:38 |
Közelekedés:

Robogó, kocsi, stop, illetve fakultatív programok.

Mi spec. robogót béreltünk ami a tévhitek ellenére elvitt minket mindenhova. A robogós túrázást mindenképpen olyanoknak ajánlom, akik jártasak a motorozásban, mert vannak elég erõs szerpentinek, emelkedõk, lejtõk. Semmi veszélyes nincs benne, de nem szabad, hogy elvigyen a hév a kanyrokban. A bérlésénél arra kell odafigyelni, hogy jó állapotú robogót béreljetek, ami drágább de nem hagy cserben.

Nem adanak csak olyan motort amire jogsid van és a rendõrök nagyon utaznak a túristákra mind autóosokra mind motorosokra. Bukóssisak kötelezõ, de fõleg este figyelik igazán. Gyengébb robogó 7 napra 100 eu. vadi új ( amiénkben 200km volt ) 130 eu.

Véleményem az, ha az spórolni akar az ember akkor bõven elég 3 napra bérelni motort és megnézni a látványosságokat 45-60 eu, de ha kényelmesebb az ember akkor szuper ha van 7 napra.
  Coolman | #71147 Üzenet | 2008-07-12 19:42:07 |
Az autóbérlés is teljesen jól mûködõ dolog tiszta, takaros autókat lehet bérelni változó áron amit inkább a neten nézzeteke meg CBR honlapján. De akár más kölcsönzõkben is körbe lehet nézni. Szerintem érdemes alkudni. Nekünk sikerült.

A fakultatív programok: Szigettúra, Ittakai túra, 3 sziget túra hajóval, illetve üvegfenekû hajóval BBQ, az idõsebbeknek és a kényelmesebbeknek mindenképpen ezt ajánlom természetesen a túrák a saját tempójukban haladnak.

Én úgy gondolom, hogy vagy a kölcsönzést vagy a fakultatív szigettúrát semmi estre sem szabad kihagyni!!! Ki így ki úgy de meg kell nézni. A hajós túrûkról nem tudok nyilatkozni, mert nem voltam rajta. Õszintén: picit drágának találtam, fõleg, hogy ellátás nélküli kivéve az üvegfenekû hajózás.

Mi az Argostoliból induló kompra száltunk fel 2 euroért és hajóztunk 2x 20 percet ami nekem tetszett és elég is volt.

A long beachen a Seagull barnál 100eu / nap lehet bérelni hajót jogsi nálkül is akár egy rögtönzött oktatással és azzal nagyon jót lehet egyénileg hajózni, persze azt be kell vállalni akár veszélyessé is válhat nagy szélben.
  Coolman | #71148 Üzenet | 2008-07-12 19:47:27 |
Az árak nagyon változóak ha odafigyel az ember, akkor jól kijön a pénzébõl, de ha nem nézi az árakat bele lehet szaladni egy kis túlköltekezésbe. A csecsebecséket ott kell megvenni ahol megtetszik valamelyik mert nincs nagy különbség köztük és nem is tudod megjegyezni, hogy mit hol láttál, viszont a Robola a helyi borkülönlegesség a reptéren a legolcsóbb visszafele.Az üzeletek tele vannak nagyon jó minõségû hamisítványokkal: órák, boardshortok, napszemcsik, kalapok, ruhák, papucsok,...stb. Nem drágák. Viszont a minõségi cuccok nem olcsók.
  Coolman | #71149 Üzenet | 2008-07-12 19:51:41 |
Az árak nagyon változóak ha odafigyel az ember, akkor jól kijön a pénzébõl, de ha nem nézi az árakat bele lehet szaladni egy kis túlköltekezésbe. A csecsebecséket ott kell megvenni ahol megtetszik valamelyik mert nincs nagy különbség köztük és nem is tudod megjegyezni, hogy mit hol láttál, viszont a Robola a helyi borkülönlegesség a reptéren a legolcsóbb visszafele.Az üzeletek tele vannak nagyon jó minõségû hamisítványokkal: órák, boardshortok, napszemcsik, kalapok, ruhák, papucsok,...stb. Nem drágák. Viszont a minõségi cuccok nem olcsók.
  Coolman | #71150 Üzenet | 2008-07-12 19:55:29 |
Egyszóval, aki minõségi görögszigeten élményekben gazdag, változatos tengerpartokon töltött, finom ételekkel italokkal elfogyasztott, vidám nyaralást akar maga mögött tudni, az bátran válassza ezt a gyönyörû szigetet, mert meg találja mindenki a számítását.

Nem túl halászfalus csendességével és nem túl Mallorcai zsongással hanem a kettõ között félúton éjfélkor záró tavernákkal és kellemesen éjszakára hûvösödõ csillagfényes estékkel a fõváros izgõ mozgó fõutcájával és fõterével árusaival és tavernáival mindenképpen a tipikus középút egy nyaralás választásánál. Lehet kalandos, lehet pihenõs, lehet teengerparton hesszelõs vagy medencébe fürdõzõs.

remélem a leírtak alapján lehet valamiféle képet kapni, hogy milyen lehet itt egy nyaralás: SZUUUUUPEEEER!!!!

DE egy biztos mondeképpen meber függõ!!!!

üdv: cool.
  Coolman | #71154 Üzenet | 2008-07-12 20:39:16 |
icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

mindeképpen ember icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
  Colinna | #71303 Üzenet | 2008-07-14 10:24:10 | Válasz a #71154. hsz-ra Előzmény #71154
Szia Coolman!

Thx milliószor a beszámolót! Ebbõl sokat profitáltam!!! icon_lol.gif
Én nem részesítem a robogót elõnyben, inkább autós vagyok, de ezt úgyis majd a társasággal megbeszélem, hogy milyen közös nevezõnk legyen!

coli
  Firkamano | #71311 Üzenet | 2008-07-14 11:10:46 |
Sziasztok!

Én is itt vagyok icon_sad.gif icon_sad.gif És mondanom sem kell, nem tetszik Magyarország a sziget után.
A Pink Sunrise-t ajánlom mindenkinek, eddig még soha nem találkoztam ilyen szép és igényes szállással. Mi is a 203-as szobában voltunk.

Mi 50-es robogót béreltünk, 870 km-ert mentünk vele, mindenhhova, Petani öböl meg sem kottyant, Agia Eleni nehézkes volt de megoldottuk, Myrtostól nem voltam elájulva, Petani szebb és tisztább, és hullámosabb.
Szúnyogok elviselhetetlenek, de találtunk 3 euróért fújós szert, este befújtunk, az hatásos volt.
Robogót 10euró/nap kölcsönöztünk Lassiban.
Amivel nem voltam megelégedve: az ottani görögök a fõvárosban... hát nem azok a tipikusak amiket én szeretek...
A kórház is jó állapotban van, kedvesek az emberek, sajnso volt szerencsénk 2 napot ott tölteni, ha vesztek dobozos üccsiket, töröljétek meg jól!!! Tessék vigyázni a fertõzésekkel, nem gyerekjáték!

Az utak kiválóak voltak, a strandok nagyon szépek, Fiskárdónál van 3 is ahova mindenféleképpen érdemes elmenni, a kedvenc Emblissi!!!

Teszek majd fel képeket, alegszebbeket, mert készült 1150 db.

A kitelepített képviselõ egy idióta volt. azt mondja Zakynthosra nem lehet menni, csak onnan jönnek ide... normális? Na nekem sem kellett több, elõvettem az itthon nyomtatott térképemet, és jól megnéztem: Pessadaból indul regel 7.45-kor, vissza meg 19 körül jön Zakyról. Sajnos ez nekünk kimaradt, mert többen mentünk, és a többieknek nem fért bele az idejébe icon_sad.gif De tervbe van, hogy visszamegyünk Zakynthosra, mert az is szép hely.

Nagyjából leírtam mindent icon_smile.gif Ha vlakinek van kérdése, csak nyugodtan írjon.

Kata! Agia Eleni megvolt???
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 44 45 46 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu