Aug-ban mennénk Kefalóniára. Érdeklõdöm, hogy melyik szállást ajánlanátok az alábbiak közül:
Despina
Galini
Gradakia
Alexandra
Pink Sunrise
Sotiris
?
Különféléket olvastam és még szeretnék infókat. Azt tudom, hogy Gradakia nagyon zajos, azt kilõttem , a Pink oké, csak nemtom, hogy lesz-e oda majd hely. A többit jó sötét homály fedi. Pls, osszátok meg velem a véleményeteket!!!
Thx,
coli
Én egyértelmûen a Pink Sun Rise-t ajánlom,igaz mi az Ammes-ben voltunk,de ez ott van tõle nem messze egy "paraszt köpésre" Ami pedig a legfontosabb,hogy nem a zsufis Lassiban,vagy Argostoliban van,
hanem Svoronataban.Esetleg még ott a Sotiris.Azt nem tudom milyen.
Szassz!
Ha visszaolvasol a topikban sokmindent megtudhatsz.
Szerencsésen megérkeztünk. Nagyon gazdagon élményekkel, barna színnel,... stb.
Próbálok írni egy elfogulatlan reális beszámolót. több részletben kerül majd rá sor ahogy az eszembe jutnak majd a dolgok.
Szóval:
A repülõ út szuper volt nagyon gyakorlott pilóták vittek minket a visszafele úton be lehetett menni a pilóta fülkébe mutogatták mi hol van mi merre látható, nagyon jó fejejk voltak. A reptéren is minden olajozotttan ment nem volt semmi fennakadás, sõt visszafele mivel üres volt a légi folyósó 40 perccel hamarabb indultunk.
Az elsõ nagyon nagyon nagyon nagyon nagy élmény volt, hogy kaptunk meglepi csomagot Katától persze ilyet nem kap más
A Themis apartmanban voltunk elszállásolva, ami a fõút mellett van és nagyon szuper szállás. 30 méterre van a bevásárlási lehetõségtõl Vagelati a neve jó árakon dolgoznak, de 100 méterre van a Lassi supermarket ahol egy picit nagyobb a kínálat egy picit nagyobb árakért.
A Themis egy szép, kultúrált, tiszta és csendes apartman abszolút nem hallatszik be az út zaja. Mi nem igényeltünk klímát és este nagyon jókat aludtunk. A többiek is eképp vélekedtek. Nagyon szép virágok vannak az udvarban egyszerû berendezéssel és tényleg nagyon közel mindenhez.
A Themis apartmanban voltunk elszállásolva, ami a fõút mellett van és nagyon szuper szállás. 30 méterre van a bevásárlási lehetõségtõl Vagelati a neve jó árakon dolgoznak, de 100 méterre van a Lassi supermarket ahol egy picit nagyobb a kínálat egy picit nagyobb árakért.
A Themis egy szép, kultúrált, tiszta és csendes apartman abszolút nem hallatszik be az út zaja. Mi nem igényeltünk klímát és este nagyon jókat aludtunk. A többiek is eképp vélekedtek. Nagyon szép virágok vannak az udvarban egyszerû berendezéssel és tényleg nagyon közel mindenhez.
Lassiban mindenki jól vélekedett a kapott szállásról, sajnos nem tudom melyiknél panaszkodtak egyedül a sok szúnyogra. Nálunk egy sem volt.
Lassi egy hangulatos kis falu egy nagyon szép fõutcával tele-tele tavernákkal és bevásárlási lehetõségekkel. 5 nagyon szép strnadja van ( sziklás, kavicsos és homokos) Mindenki tud választani magának valót. Van vizisport lehetõség is a parton név szerint a Long Beach és a Makris Gialos beach a lepcivilizáltabb véleményem szerint. Itt van bár, zuhany, étterem, jet-ski, wakeboard, banán,keksz,...stb. És szép homokos partja van tiszta vizû tengerrel kézséges naprnyõs személyzettel. A napágy és az ernyõ 8-8.5 euro. Sör, üdítõ 3 euro, 10 euroból itallal könnyû ebéd kivitelezhetõ, de nem nagyra csak gyrosra vagy souvlakira gondolok.
A Svoronatai strandot is meg kell nézni ahol a gépek fel illetve leszállnak. Kihagyhatatalan élmény, szinte meg lehet érinteni a repülõgépek kerekeit. Kedden jön a legtöbb gép.
Robogó, kocsi, stop, illetve fakultatív programok.
Mi spec. robogót béreltünk ami a tévhitek ellenére elvitt minket mindenhova. A robogós túrázást mindenképpen olyanoknak ajánlom, akik jártasak a motorozásban, mert vannak elég erõs szerpentinek, emelkedõk, lejtõk. Semmi veszélyes nincs benne, de nem szabad, hogy elvigyen a hév a kanyrokban. A bérlésénél arra kell odafigyelni, hogy jó állapotú robogót béreljetek, ami drágább de nem hagy cserben.
Nem adanak csak olyan motort amire jogsid van és a rendõrök nagyon utaznak a túristákra mind autóosokra mind motorosokra. Bukóssisak kötelezõ, de fõleg este figyelik igazán. Gyengébb robogó 7 napra 100 eu. vadi új ( amiénkben 200km volt ) 130 eu.
Véleményem az, ha az spórolni akar az ember akkor bõven elég 3 napra bérelni motort és megnézni a látványosságokat 45-60 eu, de ha kényelmesebb az ember akkor szuper ha van 7 napra.
Az autóbérlés is teljesen jól mûködõ dolog tiszta, takaros autókat lehet bérelni változó áron amit inkább a neten nézzeteke meg CBR honlapján. De akár más kölcsönzõkben is körbe lehet nézni. Szerintem érdemes alkudni. Nekünk sikerült.
A fakultatív programok: Szigettúra, Ittakai túra, 3 sziget túra hajóval, illetve üvegfenekû hajóval BBQ, az idõsebbeknek és a kényelmesebbeknek mindenképpen ezt ajánlom természetesen a túrák a saját tempójukban haladnak.
Én úgy gondolom, hogy vagy a kölcsönzést vagy a fakultatív szigettúrát semmi estre sem szabad kihagyni!!! Ki így ki úgy de meg kell nézni. A hajós túrûkról nem tudok nyilatkozni, mert nem voltam rajta. Õszintén: picit drágának találtam, fõleg, hogy ellátás nélküli kivéve az üvegfenekû hajózás.
Mi az Argostoliból induló kompra száltunk fel 2 euroért és hajóztunk 2x 20 percet ami nekem tetszett és elég is volt.
A long beachen a Seagull barnál 100eu / nap lehet bérelni hajót jogsi nálkül is akár egy rögtönzött oktatással és azzal nagyon jót lehet egyénileg hajózni, persze azt be kell vállalni akár veszélyessé is válhat nagy szélben.
Az árak nagyon változóak ha odafigyel az ember, akkor jól kijön a pénzébõl, de ha nem nézi az árakat bele lehet szaladni egy kis túlköltekezésbe. A csecsebecséket ott kell megvenni ahol megtetszik valamelyik mert nincs nagy különbség köztük és nem is tudod megjegyezni, hogy mit hol láttál, viszont a Robola a helyi borkülönlegesség a reptéren a legolcsóbb visszafele.Az üzeletek tele vannak nagyon jó minõségû hamisítványokkal: órák, boardshortok, napszemcsik, kalapok, ruhák, papucsok,...stb. Nem drágák. Viszont a minõségi cuccok nem olcsók.
Az árak nagyon változóak ha odafigyel az ember, akkor jól kijön a pénzébõl, de ha nem nézi az árakat bele lehet szaladni egy kis túlköltekezésbe. A csecsebecséket ott kell megvenni ahol megtetszik valamelyik mert nincs nagy különbség köztük és nem is tudod megjegyezni, hogy mit hol láttál, viszont a Robola a helyi borkülönlegesség a reptéren a legolcsóbb visszafele.Az üzeletek tele vannak nagyon jó minõségû hamisítványokkal: órák, boardshortok, napszemcsik, kalapok, ruhák, papucsok,...stb. Nem drágák. Viszont a minõségi cuccok nem olcsók.
Egyszóval, aki minõségi görögszigeten élményekben gazdag, változatos tengerpartokon töltött, finom ételekkel italokkal elfogyasztott, vidám nyaralást akar maga mögött tudni, az bátran válassza ezt a gyönyörû szigetet, mert meg találja mindenki a számítását.
Nem túl halászfalus csendességével és nem túl Mallorcai zsongással hanem a kettõ között félúton éjfélkor záró tavernákkal és kellemesen éjszakára hûvösödõ csillagfényes estékkel a fõváros izgõ mozgó fõutcájával és fõterével árusaival és tavernáival mindenképpen a tipikus középút egy nyaralás választásánál. Lehet kalandos, lehet pihenõs, lehet teengerparton hesszelõs vagy medencébe fürdõzõs.
remélem a leírtak alapján lehet valamiféle képet kapni, hogy milyen lehet itt egy nyaralás: SZUUUUUPEEEER!!!!
Thx milliószor a beszámolót! Ebbõl sokat profitáltam!!!
Én nem részesítem a robogót elõnyben, inkább autós vagyok, de ezt úgyis majd a társasággal megbeszélem, hogy milyen közös nevezõnk legyen!
Én is itt vagyok És mondanom sem kell, nem tetszik Magyarország a sziget után.
A Pink Sunrise-t ajánlom mindenkinek, eddig még soha nem találkoztam ilyen szép és igényes szállással. Mi is a 203-as szobában voltunk.
Mi 50-es robogót béreltünk, 870 km-ert mentünk vele, mindenhhova, Petani öböl meg sem kottyant, Agia Eleni nehézkes volt de megoldottuk, Myrtostól nem voltam elájulva, Petani szebb és tisztább, és hullámosabb.
Szúnyogok elviselhetetlenek, de találtunk 3 euróért fújós szert, este befújtunk, az hatásos volt.
Robogót 10euró/nap kölcsönöztünk Lassiban.
Amivel nem voltam megelégedve: az ottani görögök a fõvárosban... hát nem azok a tipikusak amiket én szeretek...
A kórház is jó állapotban van, kedvesek az emberek, sajnso volt szerencsénk 2 napot ott tölteni, ha vesztek dobozos üccsiket, töröljétek meg jól!!! Tessék vigyázni a fertõzésekkel, nem gyerekjáték!
Az utak kiválóak voltak, a strandok nagyon szépek, Fiskárdónál van 3 is ahova mindenféleképpen érdemes elmenni, a kedvenc Emblissi!!!
Teszek majd fel képeket, alegszebbeket, mert készült 1150 db.
A kitelepített képviselõ egy idióta volt. azt mondja Zakynthosra nem lehet menni, csak onnan jönnek ide... normális? Na nekem sem kellett több, elõvettem az itthon nyomtatott térképemet, és jól megnéztem: Pessadaból indul regel 7.45-kor, vissza meg 19 körül jön Zakyról. Sajnos ez nekünk kimaradt, mert többen mentünk, és a többieknek nem fért bele az idejébe De tervbe van, hogy visszamegyünk Zakynthosra, mert az is szép hely.
Nagyjából leírtam mindent Ha vlakinek van kérdése, csak nyugodtan írjon.