Vélemyényem szerint úgy kellene mindenkinek csinálni egyenlőre, hogy vinni a személyit is meg az útlevelet is és először mindig a személyivel próbálkozni. Végül is senki nem veszít vele semmit, max. azt mondják adj útlevelet. Ezzel is lehetne őket "szokatni" a személyihez Útlevél nélkül én még nem indulnék el idén nyáron az biztos.
Azt szeretném megtudni, hogy Macedóniában az MC-GR határonon (Gevgelija) lévő MAKPETROL kúton odafelé is be lehet-e menni tankolni, vagy csak visszafelé? VISA Electron (nem dombor) és MAESTRO kártyát elfogadnak-e ott? LPG-jük van-e?
Ha nem lehet behajtani lefelé menet, akkor a határ előtt odafelé melyik az utolsó MAKPETROL kút, ahol jó a kártya és van LPG is?
(Pótkereket viszek a hátsóülésen. )
Köszi a választ előre is!
A Macedon-Görög határ előtt közvetlenül is van egy Makpetrol kút, lefelé menet a jobb oldalon van, tehát be tudsz hajtani. (Gps: 41.1414, 22.534). Az előtte lévő kút Valandovo-nál van (ez 26 km-rel visszább. Gps: 41.3392, 22.4455)
Egy hete értünk ki, nagyon simán. Reggel fél 5-kor jöttünk ki Tompán, magyar idő szerint fél 2-kor átléptük a görög határt. Nekünk sokkal jobban bevált a nappali utazás, lehet látni, jól lehet haladni. És nem is olyan fárasztó. A határokon semennyit nem kellett várni, illetve a görögön sor állt, de előregurultunk és fél percen belül szó nélkül megnyitottak nekünk egy új bódét. Macedóniában tankoltunk Makpetrol kútnál, NEM dombornyomott kártyával (és cigit vettünk, mert olcsó).
A nyugati partra vivő autópályán vártuk a lezárást, terelést, de nem volt, végig lehetett menni rajta. Gond nélkül értünk Pargára (ahol nem egy álom szerintem kocsikázni, és nekem nem tűnt pangásnak sem az ottani lét, de én még nem láttam a helyet főszezonban, viszont ennél több embert nem is szeretnék)
Azóta lent vagyunk délen, szintén gond nélkül. Rendőrt összesen kettőt láttunk Görögországban. nem sztrájkolnak véletlenül?
Mediterraneo | #141943 | 2010-07-01 13:09:20 | Válasz a #141896. hsz-ra
Szia szirom!
Épp ma gondoltam Rátok, hogy vajon merre jártok, hogy telik a vakáció?
Örülök, hogy jó volt az utatok és minden rendben. Aztán a részletekről meg úgyis beszámolsz!
bofefe!
Nem tudlak megnyugtatni. A többség az autópályát választja és nem a bolgár utakat.
Kétszer mentem együtt velük, és csak kevesen mentek nisnél BG felé.
A legtöbb időt a Makedón Szerb határon fogjátok tölteni sajnos....Ott valamiért mindig sokat kell várakozni. A Görög határnál meg kerüld ki a sort nyugodtan, és menj előre . A Görög vámos egyből át fog engedni.
Szerintem a várakozás oka az volt, hogy kevés volt a kiléptető kapu és a határőr, nem ellenőriztek senkit, de rengetegen voltunk és 2 kapu működött összesen, mig a szerbeknél vagy 6.
Jövőhéten pénteken megyünk és nem tudom Tompa vagy Röszke felé, Tiszasziget kiesett a szerb részen lévő rossz utak miatt,pedig arra akartam menni.
A török inváziós naptár szerint a legnagyobb forgalom ekkor várható.
Ti melyik útvonalat választanátok?
20 napra megyünk ,kintről is megpróbálok infót szolgáltatni, amikor visszaérek akkor meg részletesen írok mindenről.
Renault | #142015 | 2010-07-01 19:50:24 | Válasz a #141896. hsz-ra
Szia
Jó nektek élvezitek már a nyarat.
Ha esetleg van valami jó tanácsod oszd meg velünk.
Szeretném meg kérdezni szerbeknél hol tudtál utoljára tankolni normális kut is volt a pályán Nis után Macedon határ elött?
Parga irányába Görög részen a pályán láttál benzin kutat?
Tompa után még mindig sok a 40-60Tábla?