Szia Hokka,
Tolo jó valasztas, mi tavaly aug. 26-tol szept. 4-ig voltunk ott, Athenba érdemes szervezetten menni,mert mindent elmondanak a buszon, így hamar eltelik a kb 2-2és fél óra amíg odaér a busz. Az Akropoliszon is elmondják a történelmet és ez jó. Én szervezetten mentem és így volt tökéletes. Vissza pedig megall a busz a görög parlamentnél, ahol az őrség-váltás nagyon érdekes és itt is elmondanak mindent, és még a Korintoszi csatornanal is megáll a busz, az is klassz. Színvonalas program, nem volt olcsó, de mindent megtudsz közben.
Hydrara is befizettunk ott kint az irodaban, ott nincs magyar idegenvezetés, de szuper, ne hagyjatok ki. Egyébként az sem olcsóbb ha odamész a kikötóbe és megveszed a jegyet. Tavaly ugyanannyi volt. Viszont szuper hely,
nem szabad kihagyni. Nagyon érdekes telepules.
A többi történelmi programra is volt magyar idegenvezetes. Szeptember eleje nagyon jó ott, brutal meleg is volt tavaly, 40-41 fokos napok is voltak.
Sziasztok! Mi szeptember végén megyünk Toloba azt szeretném kérdezni mire számíthatunk milyen az idő milyen árak vannak ? Előre is köszönöm a tájékoztatást.
Szia!
Ne aggódj, ott még szeptemberben is nagyon jó idő van, esetleg egy-két zápor előfordul, de az pont hogy felfrissítse a levegőt.
Tolo egyáltalán nem drágább, mint más nyaralóhely.
A fakultatívokat pedig nem szabad kihagyni, van miből válogatni.
Nafplion pedig ott van Tolo mellett, sima buszjárattal is nagyon könnyen megközelíthető.
Mikor mi voltunk, akkor az Olimypiai kirándulás maradt el, nem volt elég jelentkező. De ennek tényleg csupán az az oka, hogy sokan egyénileg oldják meg a programokat (én speciel tuti idegbajt kapnék, ha mindig az idegenvezető után kellene rohangálnom, bár egyes helyeken biztos jó hallani amiket mond ).
Szóval nyugi, jó helyre mentek, jó időpontban!
A kirándulásoknál kifejezetten jó lesz, ha néha elmegy a napocska, Mükénét bejárni mondjuk 40 fokban nem egyszerű...
Igen, Tolo még szeptember végén is jó, az időjárás is megfelelő szerintem, jó délen van.
Én szeretem a szervezett kirandulasokat, foleg itt Tolóban, mer elmond mindent az idegenvezető és sok érdekes infót ad. A történelmi része miatt tartom jónak. Más helyeken lehet, hogy egyénileg jobb kirandulni, de itt nem.
Athenba is a szervezett út a jó, mert már a buszon mindent elmondanak, észre sem veszed és már Athenba vagy.
Az Olympia nalunk is elmaradt.
Nafplionban érdemes busszal menni, szerdan es szombaton piac is van.
Szuper város. Nagyon kozel van Tolohoz.
Esti hajókazasra is be lehet fizetni, tavaly 10 euro volt, este 8-kor indult a hajó es kb ejfelre jöttunk vissza, gyönyoru a kivilagítas az erodnel.
Mindenkinek szép nyaralast kivanok Toloba, mert ott aztam egy percet sem lehet unatkozni.
Nagyon szépen köszönöm nektek a válaszokat.
Már nagyon várjuk, a napokban utaljuk a szállásnak az előleget, úgyhogy lassan mindent elintézünk. Nagyon várom már Tolót, tavaly is menni szerettünk volna már, de akkor mást választottunk, most viszont irány Peloponnészosz..
Nekünk Miskolcról kell indulnunk, így nem tesszük meg egyben a teljes utat autóval, Makrygialoson megállunk egy éjszakát oda és vissza is.
Már nagyon várjuk.
Idén Toló lenne a célpont 2 hétre .Mivel sok helyre szeretnénk elmenni egyénileg, egy elég fontos kérdés lenne mennyiért lehet autót bérelni 8-10 napra?Illetve van-e kimondottan ajánlott autókölcsönző Tolóban?
Sziasztok!
Juli 19.-től 2 hetet leszünk Tolo-ban az Eleana apartmanban, Grandtours-al.
Pár kérdésem lenne:
- Pékségekkel, hogy van ellátva e szép kis település?
-Eleana apartmannál van-e lehetőség valahogy grillezni?
-Friss halat árulnak-e valahol?
-Hol van a "helyi járatos busznak "a megállója. Nafplionba mennénk.
-Autó bérlés engem is érdekelne ...
-Motorcsónak árak?
Hú hirtelen ennyi!
Ha bárkinek infó kellene a következő helyekről nosza , privátba jöhetnek a kérdések.
Sarti, Nei Pori, Thassos, Parga, Toroni,
Több megallója van a helyi jaratnak Toloban, mi a Thetisnel szalltunkmeg, ott volt egy megallo. 1,65 volt a jegy oda és ugyanannyi vissza. Nagyon közel van. Ott a piacon van friss hal. Mivel 2 hetre mentek, szerintem többször atmentek majd, mert nagyon szupi kis város Napflion. Az Elena nem tudom pontosan hol van, de közel lehet a Thetishez. Grillezesrol nincs tapasztalatom, de azt feltételezem, hogy nem lehet.
A pekseg ellatottsaga megfelelo volt, több is van, mi a legközelebbibe jartunk, ami kb 3 perc volt reggel. Valahogy minden közel volt a tenger is és ez nekunk nagyon tetszett. A supermarketeket erdemes felterkepezni, mert vannak eltérések az árakban.
Jó nyaralast nektek és majd írj beszamolót, mert Tolo maga a csoda. És a környek egyszeruen szuper. Készuljetek nagyon melegre.
Ja, és egy kellemetlenség elofordulhat sajnos, mégpedig csótány.
Szerencsére a Thetisben mi csótánnyal a 2 hét alatt egyszer sem találkoztunk, szerintem a légkondit nem szeretik ! Három csajnak nem lettek volna túl jó társaság.
Buszmegálló elég sűrűn van, majd minden második sarkon, és táblát is lehet látni, némelyiken még a menetrend is kint van. Na persze a pontosság nem erősségük, még annyira sem, mint itthon.
Szia Vándor76!
Jó választás az Eleana apartman.
Onnan minden elérhető.
A pékség a kikötő felé kb 2-3 perc.
Grillezni ott nem lehet az apartman helye miatt.
Nincs semmi hely.
Közvetlen vízparti szállás.
Képet https://gigapan.com/gigapans/98811 róla itt tudsz megnézni
(ez Öregtáncos munkája, köszönet érte).
Halat Nafplionban tudsz venni (szerda, szombat). Mi is ott vettünk.
Busszal is könnyen elérhető.
Buszmegállók közül lehet válogatni
Motorcsónak 2011-ben 10 Euro/óra volt.
(csótánnyal göröghonban mi még nem találkoztunk)
Köszi az infókat. csótánnyal szerencsére még mi sem találkoztunk görög honban, igaz az idei lesz a 8.-ik utunk ebbe a szép országba. A hőmérsékletre már most gyúrunk előre :-)Ennyire délen még nem nyaraltunk. Furcsa, hogy nincs halas üzlet Toloban, no majd akkor átruccanunk a szomszédba. Az autó bérlésről esetleg tud valaki valamit.
Egy céget találtam a neten : http://www.europcar.com/car-rental-GREECE-TOLO.html
Csak nem akarok úgy járni megint mint tavaly Thassoson, hogy itthonról lefoglaltam a kocsit, aztán kint meg olcsóbb lett volna ( 16 euróval) ugyan annál a cégnél ha csak az utcáról térek be.
sziasztok! mi idén először megyünk Toloba(voltunk már Krétán, Pargán,Paralián)és érdeklődnék hogy lassan mélyül-e a viz,ill.milyen tapasztalatok vannak a Hotel Elektráról???? itt benne van az árban a reggeli,de gondolom nem kell nagy dologra gondolni.......