Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 7096
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Fekikecske
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212371 Üzenet linkje2014-01-18 10:29:49 

Szia Hokka,
Tolo jó valasztas, mi tavaly aug. 26-tol szept. 4-ig voltunk ott, Athenba érdemes szervezetten menni,mert mindent elmondanak a buszon, így hamar eltelik a kb 2-2és fél óra amíg odaér a busz. Az Akropoliszon is elmondják a történelmet és ez jó. Én szervezetten mentem és így volt tökéletes. Vissza pedig megall a busz a görög parlamentnél, ahol az őrség-váltás nagyon érdekes és itt is elmondanak mindent, és még a Korintoszi csatornanal is megáll a busz, az is klassz. Színvonalas program, nem volt olcsó, de mindent megtudsz közben.
Hydrara is befizettunk ott kint az irodaban, ott nincs magyar idegenvezetés, de szuper, ne hagyjatok ki. Egyébként az sem olcsóbb ha odamész a kikötóbe és megveszed a jegyet. Tavaly ugyanannyi volt. Viszont szuper hely,
nem szabad kihagyni. Nagyon érdekes telepules.
A többi történelmi programra is volt magyar idegenvezetes. Szeptember eleje nagyon jó ott, brutal meleg is volt tavaly, 40-41 fokos napok is voltak.

# 7097
Jistvan
Aktív fórumos
Aktív fórumos
57 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212374 Üzenet linkje2014-01-18 11:32:09 

Sziasztok! Mi szeptember végén megyünk Toloba azt szeretném kérdezni mire számíthatunk milyen az idő milyen árak vannak ? Előre is köszönöm a tájékoztatást.
# 7098
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212380 Üzenet linkje2014-01-18 15:05:47  Válasz a #212374. hsz-ra Előzmény #212374

Szia!
Ne aggódj, ott még szeptemberben is nagyon jó idő van, esetleg egy-két zápor előfordul, de az pont hogy felfrissítse a levegőt.
Tolo egyáltalán nem drágább, mint más nyaralóhely.
A fakultatívokat pedig nem szabad kihagyni, van miből válogatni. icon_smile.gif
Nafplion pedig ott van Tolo mellett, sima buszjárattal is nagyon könnyen megközelíthető.
Mikor mi voltunk, akkor az Olimypiai kirándulás maradt el, nem volt elég jelentkező. De ennek tényleg csupán az az oka, hogy sokan egyénileg oldják meg a programokat (én speciel tuti idegbajt kapnék, ha mindig az idegenvezető után kellene rohangálnom, bár egyes helyeken biztos jó hallani amiket mond icon_smile.gif ).
Szóval nyugi, jó helyre mentek, jó időpontban! icon_smile.gif
A kirándulásoknál kifejezetten jó lesz, ha néha elmegy a napocska, Mükénét bejárni mondjuk 40 fokban nem egyszerű... icon_smile.gif

# 7099
Jistvan
Aktív fórumos
Aktív fórumos
57 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212391 Üzenet linkje2014-01-18 20:00:51 

Köszönöm icon_smile.gif
# 7100
Fekikecske
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212395 Üzenet linkje2014-01-18 22:42:20 

Igen, Tolo még szeptember végén is jó, az időjárás is megfelelő szerintem, jó délen van.
Én szeretem a szervezett kirandulasokat, foleg itt Tolóban, mer elmond mindent az idegenvezető és sok érdekes infót ad. A történelmi része miatt tartom jónak. Más helyeken lehet, hogy egyénileg jobb kirandulni, de itt nem.
Athenba is a szervezett út a jó, mert már a buszon mindent elmondanak, észre sem veszed és már Athenba vagy.
Az Olympia nalunk is elmaradt.
Nafplionban érdemes busszal menni, szerdan es szombaton piac is van.
Szuper város. Nagyon kozel van Tolohoz.
Esti hajókazasra is be lehet fizetni, tavaly 10 euro volt, este 8-kor indult a hajó es kb ejfelre jöttunk vissza, gyönyoru a kivilagítas az erodnel.
Mindenkinek szép nyaralast kivanok Toloba, mert ott aztam egy percet sem lehet unatkozni.

# 7101
Jistvan
Aktív fórumos
Aktív fórumos
57 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212405 Üzenet linkje2014-01-19 12:02:32 

Köszönöm icon_smile.gif
# 7102
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Hokka
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212453 Üzenet linkje2014-01-20 17:44:47  Válasz a #212395. hsz-ra Előzmény #212395

Nagyon szépen köszönöm nektek a válaszokat.
Már nagyon várjuk, a napokban utaljuk a szállásnak az előleget, úgyhogy lassan mindent elintézünk. Nagyon várom már Tolót, tavaly is menni szerettünk volna már, de akkor mást választottunk, most viszont irány Peloponnészosz..icon_smile.gif
Nekünk Miskolcról kell indulnunk, így nem tesszük meg egyben a teljes utat autóval, Makrygialoson megállunk egy éjszakát oda és vissza is.
Már nagyon várjuk. icon_smile.gif

# 7103
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kristi
Törzstag
Törzstag
845 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212486 Üzenet linkje2014-01-21 11:29:12 

Idén Toló lenne a célpont 2 hétre .Mivel sok helyre szeretnénk elmenni egyénileg, egy elég fontos kérdés lenne mennyiért lehet autót bérelni 8-10 napra?Illetve van-e kimondottan ajánlott autókölcsönző Tolóban?
# 7104
Jistvan
Aktív fórumos
Aktív fórumos
57 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212529 Üzenet linkje2014-01-22 16:58:17 

Kristihez csatlakozva engem is érdekelne Tolon az autókölcsönzés lehetősége, lehet-e és esetleg ha tudjátok mi be kerül? előre is köszönöm.
# 7105
Vándor76
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
29 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212531 Üzenet linkje2014-01-22 17:47:44 

Sziasztok!
Juli 19.-től 2 hetet leszünk Tolo-ban az Eleana apartmanban, Grandtours-al.
Pár kérdésem lenne:
- Pékségekkel, hogy van ellátva e szép kis település?
-Eleana apartmannál van-e lehetőség valahogy grillezni?
-Friss halat árulnak-e valahol?
-Hol van a "helyi járatos busznak "a megállója. Nafplionba mennénk.
-Autó bérlés engem is érdekelne ... icon_smile.gif
-Motorcsónak árak?

Hú hirtelen ennyi!
Ha bárkinek infó kellene a következő helyekről nosza , privátba jöhetnek a kérdések. icon_smile.gif
Sarti, Nei Pori, Thassos, Parga, Toroni,

# 7106
Fekikecske
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212535 Üzenet linkje2014-01-22 19:02:33 

Több megallója van a helyi jaratnak Toloban, mi a Thetisnel szalltunkmeg, ott volt egy megallo. 1,65 volt a jegy oda és ugyanannyi vissza. Nagyon közel van. Ott a piacon van friss hal. Mivel 2 hetre mentek, szerintem többször atmentek majd, mert nagyon szupi kis város Napflion. Az Elena nem tudom pontosan hol van, de közel lehet a Thetishez. Grillezesrol nincs tapasztalatom, de azt feltételezem, hogy nem lehet.
A pekseg ellatottsaga megfelelo volt, több is van, mi a legközelebbibe jartunk, ami kb 3 perc volt reggel. Valahogy minden közel volt a tenger is és ez nekunk nagyon tetszett. A supermarketeket erdemes felterkepezni, mert vannak eltérések az árakban.
Jó nyaralast nektek és majd írj beszamolót, mert Tolo maga a csoda. És a környek egyszeruen szuper. Készuljetek nagyon melegre.
Ja, és egy kellemetlenség elofordulhat sajnos, mégpedig csótány.

# 7107
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212557 Üzenet linkje2014-01-23 12:45:59  Válasz a #212535. hsz-ra Előzmény #212535

Szerencsére a Thetisben mi csótánnyal a 2 hét alatt egyszer sem találkoztunk, szerintem a légkondit nem szeretik icon_smile.gif! Három csajnak nem lettek volna túl jó társaság.

Buszmegálló elég sűrűn van, majd minden második sarkon, és táblát is lehet látni, némelyiken még a menetrend is kint van. Na persze a pontosság nem erősségük, még annyira sem, mint itthon.

# 7108
Kelemen77
Aktív fórumos
Aktív fórumos
144 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212559 Üzenet linkje2014-01-23 13:12:16  Válasz a #212531. hsz-ra Előzmény #212531

Szia Vándor76!
Jó választás az Eleana apartman.
Onnan minden elérhető.
A pékség a kikötő felé kb 2-3 perc.
Grillezni ott nem lehet az apartman helye miatt.
Nincs semmi hely.
Közvetlen vízparti szállás.
Képet https://gigapan.com/gigapans/98811 róla itt tudsz megnézni
(ez Öregtáncos munkája, köszönet érte).
Halat Nafplionban tudsz venni (szerda, szombat). Mi is ott vettünk.
Busszal is könnyen elérhető.
Buszmegállók közül lehet válogatni icon_smile.gif
Motorcsónak 2011-ben 10 Euro/óra volt.
(csótánnyal göröghonban mi még nem találkoztunk)

A szállásról képet itt is megnézhetsz:
https://www.grandtours.hu/gorogorszag/tolo/eleana_apartman-a68.html?tab=kepek

Kellemes pihenést kívánok.

[img][/img][img][/img]

# 7109
Vándor76
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
29 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212580 Üzenet linkje2014-01-23 16:41:45 

Sziasztok!

Köszi az infókat. csótánnyal szerencsére még mi sem találkoztunk görög honban, igaz az idei lesz a 8.-ik utunk ebbe a szép országba. A hőmérsékletre már most gyúrunk előre :-)Ennyire délen még nem nyaraltunk. Furcsa, hogy nincs halas üzlet Toloban, no majd akkor átruccanunk a szomszédba. Az autó bérlésről esetleg tud valaki valamit.
Egy céget találtam a neten : http://www.europcar.com/car-rental-GREECE-TOLO.html

Csak nem akarok úgy járni megint mint tavaly Thassoson, hogy itthonról lefoglaltam a kocsit, aztán kint meg olcsóbb lett volna ( 16 euróval) ugyan annál a cégnél ha csak az utcáról térek be.

# 7110
Laklotkriszti
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#212584 Üzenet linkje2014-01-23 19:25:37 

sziasztok! mi idén először megyünk Toloba(voltunk már Krétán, Pargán,Paralián)és érdeklődnék hogy lassan mélyül-e a viz,ill.milyen tapasztalatok vannak a Hotel Elektráról???? itt benne van az árban a reggeli,de gondolom nem kell nagy dologra gondolni.......
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 473 474 475 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu