Mit vigyünk magunkkal?
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 48 49 50 ... 58 59 60   >
Üzenet
  Csutek | #27993 Üzenet | 2007-05-15 15:02:14 |
Meglepõ, hogy a buszra felengedtek ennyi ásványvízzel.
A csapvizet én is megittam eddig mindenhol, de abból nem bírok napi 3-4 litert meginni (ami szükséges a nagy forróságban) és a szomjam sem múlik tõle.
Én két hétre, négyõnknek 4 zsugort számoltam. A felnõtteknek esténként vagy a parton lecsúszik a söröcske, a kicsi imádja a gyümölcsleveket(nem a szénsavas cukorbombákat). Így a víz, ha szûkösen is, de talán kitart.
  Ratio | #27992 Üzenet | 2007-05-15 14:40:56 | Válasz a #27973. hsz-ra Előzmény #27973
Hát én is dús párti vagyok, az viszont kint aranyárban van, ezért is vittünk jó sokat (12ü buszon icon_smile.gif)
Ott hangsúlyozták: "Iható a csapvíz, de akinek van kidobni való pénze tegye."
Azért én gyereknek nem adnám, de itthon sem adjuk. Mert ami iható, az nem biztos, hogy jó is. Bár ha nem éri a gyereket elég kosz, akkor még allergiás lesz.
Viszont mi forralás nélkül ittunk frissen fejt tejet Makrigialoson icon_smile.gif Néztek is nagyot, de hát sokat nyaraltunk falun gyerekkorunkban (pedig ezt kellet volna hõkezelni - immunisak vagyunk rá).
Az északi részen különösen büszkék arra, hogy az Olympos hegyrõl jön ez a nagyszerû víz. Mi is ittunk a tengernél található kútnál/csapnál.

OFF Sajnos itthon egyre több rozsda és egyéb szennyezõdés jön elõ a csapból, de azért tiszta. A fura ízt nem éreztük, de Magyarországon is van ilyen, elég csak néhány termálos faluban inni vizet ON
  Geot | #27984 Üzenet | 2007-05-15 14:06:07 | Válasz a #27973. hsz-ra Előzmény #27973
"A csapvíz Görögországban egy-két kivételtõl eltekintve mindenütt iható, de egyes helyeken szokatlan lehet az íze, éppen ezért ajánlatos palackozott vizet fogyasztani."
Ezt találtam a google-val. icon_smile.gif

Mi is inkább a palackozott vizet választottunk. Elõször persze meglepõdtünk, mert arra számítottunk, hogy szénsavas lesz, de nem az volt, hanem palackozott ivóvíz. És milyen finom! Bár lehet, hogy csak a tenger sóssága után tûnt olyan frissítõnek. icon_lol.gif
(Nem, nem ittunk tengervizet, csak akaratlanul is belement a szánkba. icon_wink.gif )
  Csutek | #27976 Üzenet | 2007-05-15 13:45:50 |
Szénsav függõ vagyok a teljes családommal. icon_lol.gif Napi ké- három lityi sör egy kicsit fejbe vágna, és kevesebb pénz jutna egyebekre.
  H.apci | #27973 Üzenet | 2007-05-15 13:43:19 |
Ha már itt tartunk...
A frászt hozzátok rám ezzel a vízzel... icon_eek.gif Én itthon is csak fõzéshez, fürdéshez használom... icon_lol.gif Ha mégis vizet iszom, mert elõfodult már (Görögországban is) icon_wink.gif , nekem még mindenhol megfelelt a csapvíz is icon_redface.gif , soha nem lett baj belõle. Legyek óvatosabb? icon_confused.gif
  Csutek | #27970 Üzenet | 2007-05-15 13:30:42 |
A drágám épp ma mondta, hogy még meg sincs az autó, de én már telepakoltam. Mivel tavaly nem kaptam csak döglött vizet, idén a két hétre viszek legalább négy zsugorral a bubisból.
A fürdõrucin kívül nem viszek ruhát. Így talán még mi is beférünk a kocsiba. icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
Viccet félretéve. Én tavaly vittem magammal mini sprayt, mert a reggeli csúcsban mindig jól jön. De az elemes változat sem foglal nagy helyet. Nálam ilyen okból nem romolhat el egy nyaralás.
  H.apci | #27968 Üzenet | 2007-05-15 13:18:11 |
Hello Csutek!
Kíváncsivá tettél, mit hagysz itthon! icon_wink.gif
Már értem miért kellett a nagyobb autó! icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
  Csutek | #27967 Üzenet | 2007-05-15 13:11:34 |
Kriszta írta a Makrigialos topicban, hogy problémák adódtak a mellékhelyiséggel.
Van egy remek készülék. Elemmel mûködik és 9, 18 vagy 36 percenként fúj egyett. Az újabbakon nyomógomb is van vészhelyzetre. Nem foglal nagy helyet, és remek szolgálatot tesz ilyen helyzetben.
  Rebeka | #27893 Üzenet | 2007-05-14 19:41:30 |
Ja, nálunk akkor csak kacsa "pocsoja". icon_lol.gif De még az idén nem lett felállítva, lehet hogy már az sincs? icon_confused.gif
  Csutek | #27879 Üzenet | 2007-05-14 17:40:51 |
De csak nagyon néha!
A mienk is csak egy nagyobb kacsaúsztató. Kerek, 3,6x,9. De abban már gyakorolhatom a búvárkodást. Tavaly nem jött össze a pipa használata. Idén nem csak vinni akarom, de használni is.
  Rebeka | #27876 Üzenet | 2007-05-14 17:36:31 |
Hát saját emlékeimre hagyatkozva nagyon szívesen megnézném! icon_lol.gif Bocsi ha kicsit szemtelen vok, de hát a többieknek is kell egy kis szórakozás! icon_lol.gif icon_lol.gif
Egyébként jó tanács: a medencében semmi hasonlót nem szabad hagyni, de ezt már úgy is tudod. Bár nálunk inkább csak kacsa úsztató van, eredetileg a gyerkõcök számára, de nekem is jól esik a melegben bele feküdni. icon_wink.gif Mindig motyogok, kellene egy igazi, komolyabb, de süket fülekre találok évek óta. icon_confused.gif Azt hiszem egy darabig ez így is marad, de végül is nem ez a legnagyobb álmom, egye fene. Néha azért a ház "urának" is lehet igaza. icon_wink.gif
  Csutek | #27873 Üzenet | 2007-05-14 17:27:43 |
Nekem a vízbe kell a fotel. Már volt egy silányabb, de rossz helyre fújta a szél a medencénkbõl. A nyugodt vizeken is muris, amikor használatba akarom venni. De képzeljétek azt a mûsort, amit Fourkán produkálhatok vele. icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
  Rebeka | #27861 Üzenet | 2007-05-14 16:06:24 |
Dijuska! Van olyan napozó szivacs amit összehajthatsz mint egy kis táskát. Nem volt még nekem, de szerintem tök egyszerû és sok helyet sem foglal. Ha van valakinek ilyen az majd jellemzi.
Nos a polifóm az nagy szolgálatot tett Horvátországban, de tény volt amelyik nem bírta. Ott a matrac alá tettük, védendõen azt, mert iszonyú kövek voltak azon a parton ahol a tenger jó volt. Nos számomra feledhetõ volt, de azért ott sem szenvedtünk! icon_wink.gif
Csutek!
Nem tudom milyen fotelra gondoltál, bár tartok tõle nem olyanra mint a miénk. Van belõle vagy három, itthon most a lányok befogták a szobájukba, nagyon jól néznek ki. De a tenger esetében meg kellett tanulni, hogyan lehet beleborulás nélkül bele ülni majd a kisodródást elkerülni, azaz lavírozni. De pár nap és bele jött mindenki! icon_wink.gif De a parton elég jó, csak szerintem mégsem olyan kényelmes mint azt szeretném.
Én most valamelyik katalógusban láttam egy összecsukható, magastámlás fotelt. Férjemnek van hasonló horgász széke, de ez kényelmesebbnek tünik. Bár szerintem nem fogok venni a végén. icon_confused.gif
  Vojandi | #27858 Üzenet | 2007-05-14 15:34:55 |
Márkátlan, kb. 1,5 cm vastag. A köves parton is elviselhetõ (nem nyomnak annyira a kövek).
  Dijuska | #27815 Üzenet | 2007-05-14 08:40:34 |
Hát nem tudom mi lesz, nekem olyan cucc kell, amit nem kell összetekergetni, meg kis helyen elfér. Végül is a matrac leengedve nem sok vizet zavar a táskában...
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 48 49 50 ... 58 59 60   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu