Nekünk az Irix nevezetû spray vált be. Ezt lehet kapni vény nélkül és azonnal hûsit. Mondjuk pár percen belül többször kell lefujni a felületet, de nagyon hatásos. Mi már évek óta használjuk és nélküle soha nem indulunk el.
Az Oxycort spray ezek szerint tele van antibiotikummal! Eszembe nem jutna napégésre antibiotikumot tenni!!!
Szerintem itt sokan túlzásba esnek. Elõször is az égést el kell kerülni (igenis lehetséges), másodszor is, ahogy Erici is írja a népi gyógymódok (tejföl stb.) a leghatásosabbak (és legolcsóbbak is). De egy mezei hidratáló testápolóval való gyakoribb bekenés is segít 1-2 nap alatt. Nem kell mindenféle gyógyszert magunkra kenni.
Legutóbb vojandi szerkesztette (2008-08-05 15:36:08), összesen 1 alkalommal
Csak gratulálni tudok ez a legjobb hûteni és kenni a bõrt vizesbázisú ápolóval minnél többször!!!!!!!
csak itt mindenki vmilyen gyógyszerkészítményt keres...
nem mindig az a legjobb-de bármi legyen:alkoholmentes-az szárít,hámlaszt!
Nos, nem állt szándékomban rosszat javasolni.Viszont tény, hogy orvosi javaslatra szoktuk vinni a fennt említett készítményt.És egyik évben a saját hülyeségem miatt bizony nagyon jó volt.(1000Ft-ot megért)
Amúgy valóban fontos alapszabály: a rózsaszín párduc effektust kell elkerülni.
Csak gratulálni tudok ez a legjobb hûteni és kenni a bõrt vizesbázisú ápolóval minnél többször!!!!!!!...
Így van Legjobb szer ott van helyben, nyakig a tengervízben = hût + vizes + sós
Bocs nem lehetett kihagyni, de tényleg nagyon jó ... volt (ide most egy sírós kellene)
Sajnos már az Irix-et kivonták a forgalomból.
Tanácsot szeretnék kérni. Nekem különösen érzékeny, fehér bõröm van. Szombaton fürdõben voltam. Kb. 25 fok volt, felhõs ég, esõ. Gondoltam, nem kenem be magam, nem lesz semmi gond. Ennek ellenére sikerült hólyagosra leégnem, a hólyagok már harmadik napja vannak a vállaimon. A gyógyszertárban egy ApiPanten nevû pantenoltartalmú propoliszhabot adtak, ami lassan, de enyhíti. Nincs esetleg valami gyorsabb és hatékonyabb tippetek?
Sajnos már az Irix-et kivonták a forgalomból.
Tanácsot szeretnék kérni. Nekem különösen érzékeny, fehér bõröm van. Szombaton fürdõben voltam. Kb. 25 fok volt, felhõs ég, esõ. Gondoltam, nem kenem be magam, nem lesz semmi gond. Ennek ellenére sikerült hólyagosra leégnem, a hólyagok már harmadik napja vannak a vállaimon. A gyógyszertárban egy ApiPanten nevû pantenoltartalmú propoliszhabot adtak, ami lassan, de enyhíti. Nincs esetleg valami gyorsabb és hatékonyabb tippetek?
Elõre is köszi, Peti
Kedves 09Petya!
Valóban az Irixet kivonták, de helyette forgalmazzák a "Panthenol spray"-t, ami ugyan olyan jó minõségû (kipróbáltam).
Illetve, ha van ismerõsöd, aki forgalmaz Forever termékeket, nekik is van egy kitûnõ szerük pont ilyen problémás bõr kezelésére "Aloe First" spray (kipróbáltam, kitûnõ ez is). Minél hamarabb szerezd be valamelyiket.
Szerintem mindkettõ nagyon hatékony és gyors. Ha esetleg további információra van szükséged, írj privát üzenetet.