A segítségeteket szeretném kérni. Régi vágyunk Kefalóniára eljutni a családdal. Ha az égiek is úgy akarják, talán augusztusban összejöhetne. Az egészségi állapotom miatt szükségem lehet hirtelen egészségügyi ellátásra, orvosi kezelésre. A kinézett szállás Lassiban van, ami közel van a sziget fővárosához. Kérdésem az, hogy van-e kórház Argostoliban vagy máshol? A keresőben nem találtam erről semmit.
A jobb oldali sávban hospitals címszó alatt kettő is van. Ha rákattintantasz pontos koordinátákat kapsz, és telefonszámokat is.
Az egyik Argostoliban, a másik Lixouriban van.
A térkép csak frissített Google Earth progival működik jól.
Igazad van, nem hangzik jól, hogy nem extra, mert akkor mi a fenének mentünk volna mi is a sziget csücskébe
Majd átfogalmazom, de egyébként is, sok-sok csiszolni való van még rajta, és a vége még nincs meg.
Mi is mentünk körbe is, és a komppal is, a Palikire. Sajnos a két hét arra nem futotta, hogy vissza is tudjunk menni...
És azért megnyugodtam, hogy nem én vagyok egyedül, akit megtréfált Platia Ammos. Az a hullám hihetetlen volt, már csak azt láttunk, hogy felettünk tornyosul. És a piszok, a vízmélység miatt, sokáig képes rejtőzködni.
Valójában tesztnek szántam a részletet, hogy érdekli-e a most utazókat. De, úgy látom, nem igazán.
Mert kétségeim vannak afelől, hogy illik-e ide az én írásom. Mert rettenet hosszú, és részletes. Épp csak az nincs benne, hogy mennyibe kerül egy zsemle, egy palack víz, egy gyros, 2,5 vagy 2,6.....
Melus!
Engem nagyon is érdekel, mert lassan (ha semmi nem jön közbe) mi is indulunk Kefaloniára. Tehát gyorsan tessék megírni és berakni a beszámolók közé. Picit más. Sznorkelezni merre ajánlott? Olyasmi helyek vannak mint pl. Limonari Meganissin? Platiára mennyire bonyolult eljutni, mert google maps nem nagyon mutat arra utat...
Ha sürgős, akkor priviben küldj emil címet, és elküldöm neked. Írtam bele sznorkel tippet is, bár én nem tudom, hogy mi van a víz alatt. Csak, ahol láttam, hogy többen leskelődnek, az alapján...
Ezt van, aki jobban tudja nálam.
Idokozben megoldodott, mivel ideertunk, es megkerdeztem mind a harom szolgaltatot.
Wind 15EUR (14.90) - 2GB, allitolag a lefedettseguk / sebesseg nem tul jo (ezt ok maguk mondtak).
Cosmote, szinten ~15EUR (nem emlekszem, lehet, hogy 14.90), 1GB.
Vodafone (amit vegulis vettunk):
- SIM: ingyen
- 10 + 5 EUR feltoltest (erdekes modon ezekbol lejon valami AFA szeru, igy a 10EUR-bol csak 8.43 hasznalhato fel)
- 5EUR 500MB
Igy mi 15 euroert vettunk feltoltokartyat,, lett 2x500MB felhasznalhato adatforgalom).
- a lefedettseg jo, szinte mindenhol volt 3G, meg a kisebb parti oblokben is.
- van egy Android-os app, lehet ellenorizni a felhasznalhato egyenleget, de lekerdezesenkent ~1MB, viszont nincs extra koltseg
- tartalmaz 200 perc beszelgetest gorog szolgaltatok iranyaba
- az Internet aktivalas utan megmaradt egyenleget le lehet beszelgetni
Ha jol remlik mindegyik 1 honapig hasznalhato ezek kozul.
A fentiek mind teljes koltsegek, nem kell kulon SIM kartya, etc.
Szoval a feltetelk meg mindig sokkal jobbak, mint barmelyik magyar szolgaltato roaming tarifai (~3000Ft-ert 500MB, ~4500Ft-ba mar 1GB fer bele + extrak (mint beszelgetes)).
Gondoltam leirom, hatha valakinek kesobb meg hasznos lehet,
Köszi Kopter! Én meg mindig a rengeteg hibát látom... de igyekszem javítani őket
Ja, és nem fogalmazni szeretnék, hanem mesélni, hogy élvezhetőbb legyen.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Kint vagyunk, még van néhány napunk. Holnaptol megyünk a félszigetre. Mindenképp meg akarjuk nézni a Kounopetra-t, csak nincs egyetlen térképünkon sem. Telefonról vagyok, próbáltam keresni a fórumon, de olyan hsz-t ami segített, nem találtam.
Kérdés, hogy merre találjuk egészen pontosan?
Köszönöm előre is!
Érdekes, hogy nem találtál, az előző oldalon van egy hosszú írásom a Palikiről.
Egyébként csak tovább kell mennetek a Xi mentén, végig a csücsökig. Járművel, ehhez néhol el kell távolodni a parttól, de meg fogjátok találni, a sziklák végénél.
Melus, köszönöm! Személy szerint nagyon érdekelne a beszámolód. Elküldenéd az e-mailomra (úgy gondolom tudod )??? Itt a fórumon eléggé nehézkes olvasni, mert nincs benne tagolás. Gondolom azért, mert bemásoltad a szöveget az eredeti dokumentumodból. Nagyon részletes, de éppen ez a jó.
Most kezdtem el olvasni a fórumot, de csak 2012 júniustól. Az egész nyaralásunk képlékeny és ingatag. De nagyon bánnám, ha miattam nem tudnánk elmenni, amikor annyira készültünk ... és Kefalóniára már évek óta vágyunk.