Mokka!
igen a várba van belépõ,talán 2 euró/fõ a kicsi gyereknek nem kell fizetni.
Azért nem egyszerû tömegközlekedni mert nem menetrend szerint közlekednek hanem egyszer csak jön a busz de az is lehet, hogy a sofõr ugy gondolj akkor megsem áll.
Kateriniben nagyon szép a park,azt érdemes megnézni....Igaz én 10 éve jártam ott,de szerintem az azóta csak szebb lehet....Én is elmegyek megnézni Nei Poriból.
Hat, a kis "lanyom" valojaban fiu... ...de attol meg borzasztoan hisztis. Es borzasztoan hangos. Gondoltam, Katerinibe busszal nem lesz gond, de ezek szerint nem siman csak "itt felszallunk, ott meg leszallunk" ? A varig tarto setatol meg azert ijedtem meg, mert tobb helyen olvastam, hogy kb. egy ora az ut odaig. Ami talan a ferjemnek a legnagyobb gond... Ott is van belepo?
Az utazasi iroda Plusturs, de biztosan nem hallottatok rola, mert szerbiai. En pedig szabadkai vagyok. 11 napra megyunk.
Mokka!
A várba nem lehet felmenni taxival,de nem egy megerõltetõ séta az én lányom is 3 éves volt mikor voltunk Neo poriban és nagyon szépen felsétált.Vannak discontok .Katerinibe pontos menetrendet biztos nem kapsz mert olyan Görögös a menetrend.Melyik irodával mentek,és mennyi idõre? Ha hisztis a kis lányod jobb ha a Kateríni programot át szervezitek mert nem egyszerû tömegközlekedni.
Hello! Egy het mulva indulunk Platamonasba, es sajnos csak tegnap bukkantam erre az oldalra...szoval, bocs, ha olyasmit kerdezek, ami valahol mar le van irva! Ket gyerekkel (8 es 3), busszal es alacsony koltsegvetessel megyunk. A kicsi borzasztoan nyugtalan es hisztis. Tehat a kovetkezok a konkret kerdeseim:
1. A varba lehet-e taxival felmenni, es kb. mennyibe kerul?
2. Ott van-e hipermarket? Vagy csak a kicsi boltok? Monika boltjat hol talaljuk?
3. Esetleg Katerinibe kirandulnank, le tudna valaki konkretan irni, mikor jarnak a buszok, mire kell ugyelnunk? Hany eves kortol kell buszjegyet fizetni a gyereknek?
Szia!
Hát én már régen voltam ott, ha egyszer felszednék a sineket jó sok értékes telek lenne a part közelében!
Egyébként az árak, amiket írtál nagyon jók, úgy látszik mostanában inkább a drágább helyekre tévedtünk, itt az ideje oda is visszamenni egy kicsit!
Anno a vasútállomás környékén volt egy pékség, egy idõs házaspár volt ott, a férjem úgy összebarátkozott velük, hogy szinte mindig több ajándékot dugtak a szatyorba, mint amit vásároltunk!
És Mónika meg van még? Vagy Õ is elmenekült a görög házasságból? Bár az Õ férje nem "olyan" tipikus görögnek látszott.
Új nyomvonalat építettek a hegyen keresztül, alagútban és arra terelték a forgalmat. Ezért nincs már Platamonban vasúti megálló. Nei Pori után a következõ megálló Leptokária. Platamonasban valószínüleg a sin mellett lakók örültek ennek a fejlõdésnek
De a síneket ott hagyták
Szia Katka!
A tapasztalatok/árak topikban a 8-9 oldalon elég sokat írnak, igaz tavalyi, de az idén még nem sokan jöttek vissza. Januárban vásároltam kint Stavrosban utoljára, mintha kicsit mentek volna fel az árak, de viszonyításnak jó lesz!
Amire emlékszem:
gyros a legtöbb helyen 1,8-2E
kenyér 0,7-0,9 (1/2kg)
hagyma 0,6-0,8
krumpli 0,8
zöldségek, gyümölcsök szezontól függõen 1-3E
sajt 6-20E/kg
kerek dobozos sajt 1,5E
yoghurt vödrös (Chef) kg/3E
felvágottak 5-10E/kg vinni érdemes, ami eláll
tészták 0,5-1 E/fél kg
nescafé 100g 2,5 E
kávék kb. hazai árakon, de általában nincs fõzõ az apartmanokban
oliva olaj 2,2-4 E/l
a tojás olcsó
wc papír drága, érdemes vinni
naptej és szúnyogirtó nagyon drága, itthonról érdemes vinni
viszont nagyon jó és olcsó az elektromos /lapkás/ riasztó kint
Nehéz árakat írni, boltonként és városonként sem egyforma, úgy mint itthon.
Ha találsz a közelben egy üzletláncot /Champion, Lidl, Dia, Carrefour, AB, Marinopoulos, Atlantis/ jóval olcsóbb árakat is találhatsz, de nem tudom a környéken van-e.
Érdemes még beleolvasni a "mit vigyünk" topikba is.