Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 493 494 495 ... 730 731 732   >
Üzenet
  Pévi | #206735 Üzenet | 2013-07-14 17:47:13 | Re:
kiss.peter5 írta:
Mint ahogy írtam 110 kg vagyok.
Cipő volt nálunk , de nem vettem fel.
Vagy kibírom , vagy nem. Cipő a legvégső .
Az olyan mintha kacsás úszógumit vettem volna.

Péter!
A párom hasonló méret lehet, mint te. Én is vettem neki gumi strandcipőt, amikor Pargára mentünk. Soha nem vette fel! icon_lol.gif Valahogy nem elég "macsós". icon_lol.gif
Úgyhogy van neki egy elöl zárt, (de lukacsos tetejű) hátul pántos CROCS utánzat gumipapucsa, abban szokott a kavicsos strandokon fürdeni.

Ja! ...és persze nekem a képeid is nagyon tetszettek! icon_smile.gif
  Mediterraneo | #206736 Üzenet | 2013-07-14 17:49:05 | Válasz a #206725. hsz-ra Előzmény #206725
Szia Péter!

A képeid nagyon tetszenek, így már látszik, hogy sok helyen jártál, sok mindent láttál és fotóztál!

Nem baj, ha nem vagy nagy beíró, majd idővel belejössz icon_smile.gif
  Ananda9 | #206739 Üzenet | 2013-07-14 18:07:06 | Válasz a #206603. hsz-ra Előzmény #206603
kopter!

Nem tudom pontosan fried cheese bolls talán. Megtalálod az étlapon. Jó étvágyat hozzá icon_smile.gif
  Decision | #206740 Üzenet | 2013-07-14 18:14:10 |
OFF:
Ha fotóalbumba töltök még pár képet Picasán, akkor frissül itt is?
  Kopter1976 | #206742 Üzenet | 2013-07-14 18:18:49 |
Ananda9!

Köszi ! Hasonló nevűt keresek. Igaz tavaly is kézzel-lábbal + angol szavakkal eboldogultam. Tudod a magyar nem elveszett ember, fölleg ha kajárol van szó !!!
  Decision | #206744 Üzenet | 2013-07-14 18:39:35 |
decision írta:
OFF:
Ha fotóalbumba töltök még pár képet Picasán, akkor frissül itt is?

Úgy látom nem. Illetve hol tudom törölni az albumot? Info merre van erről?
  Melus16 | #206745 Üzenet | 2013-07-14 19:09:39 | Válasz a #206744. hsz-ra Előzmény #206744
Írj Joxnak emailt, a címét a főoldal alján találod, és kérd, hogy cserélje le az albumod, küld el az új linket is. icon_lol.gif
  Afrodité89 | #206750 Üzenet | 2013-07-14 20:17:06 |
Fakultatív kirándulások: Mi a buszos szigettúrán és a fiscardoi hajókiránduláson voltunk. Fantasztikus program mindkettő, de a csoporttársak beszámolója alapján mindegyik klassz.

Buszos szigettúra: (8:00- 18:30)

Drogareti cseppkőbarlang: Ne egy hosszú alagútrendszerre számítsunk! Ez egy kisebb kerek barlang, gyönyörű képződményekkel. Javasolt olyan lábbeli, ami nem csúszik!

Melissani-tó: Ez is viszonylag kicsi. Kis 15 fős csónakokkal visznek körbe a tavon. Fantasztikus volt belelógatni a kezem a mesésen kék vízbe. Délben süt be a nap legjobban, mi délelőtt voltunk még a nagy tömeg előtt. Pár eurós belépő van mindkét helyen, ezt a buszon szedik össze.

Sami: Rövid fotózás Corelli kapitány kikötőjében icon_smile.gif

Assos: Egy földnyelvre épült festői falucska. Érdemes elindulni a hegyoldalban felfelé. Gyönyörű innen a kilátás. Érdekessége, hogy a földnyelv egyik felén nagyon kék a tenger, a másikon pedig nagyon zöld.

Myrtos: Rövid fotózás fentről, az út széléről. Nagyon jó képeket lehet innen készíteni. A miénk szebb, mint a katalógusban látható. icon_smile.gif

Argostoli: A sziget fővárosában megállunk 15 percre. Itt Caretta caretta teknősök úszkálnak a part mentén. Nekünk sikerült egész sokat látni, kamerával könnyebb lencsevégre kapni őket, mint fotóval.

Világítótorony: Erről csak annyit, hogy szép kilátás és nagy szél icon_smile.gif

Víznyelő: Különlegessége, hogy az itt elnyelt víz 25 km-rel odébb a Melissani tóban bukkan fel.

Costa costa beach: Itt van fürdési és ebédlehetőség. A tenger csodaszép, lassan mélyülő, homokos. Hátránya: a part tele van bérelhető napernyőkkel és szólnak azért, ha az ember lepakolja a kis türcsijét mellé. Nehéz helyet találni annak, aki nem akar bérelni.

Szent Gierasimos templom: Lányoknak nem lehet fedetlen a válluk és a combjuk. Opciók: törülköző vagy ott adnak otthonkát icon_smile.gif

Borkóstoló: 5-6 féle bort lehet kóstolni-vásárolni. A sziget bora a Robola, száraz fehérbor.

Sajna mindenre nagyon kevés az idő, de akkor is megéri! Az összes helyszín csodálatos! Tartalmas program.

Fiscardoi hajókirándulás: (8:30- 16:30)

Első állomásunk Fiscardo, a mesés falucska. Marcsi az idegenvezető nagyszerű fotó helyszínekre visz el. Visszahúz a szívem. Nem véletlen fordul meg itt sok híresség, többek között Angelina Jolie. Elsőre elégnek tűnhet a másfél óra, de valójában egy pillanat alatt elröpül az idő. Tovább hajózunk az üvegfenekű hajóval (csak a nagy kékséget lehet látni semmi mást, max moszatokat amikor kiköt a hajó), ahol a nyílt vízen fürdőzünk, egészen pontosan a Corelli kapitány forgatási helyszínéül szolgáló kis öbölben. A stéget már lebontották, de abszolút felismerhető a filmben. icon_smile.gif A part nagyon közel van, ki lehet úszni és a víz meglepően nem volt hideg icon_smile.gif. Melegebb volt, mint Skalán! Az eredeti programban egy másik öböl szerepel, de ott sok volt a hajó, ezért kötöttünk ki itt. Úgy érzem, jobban jártunk! icon_smile.gif Valószínűleg a többi csoport nem itt fog fürdeni! Ezután Karavomilosban köt ki a hajó, ahol lehetőség van ebédelni, fotózni. Bőven van mit!! Aki ebédel, az ne lepődjön meg azon, ha a cicák körbekerítik az asztalát.icon_smile.gif A Mini Myrtoson is a parthoz közel köt ki a hajó. Nem csak méretében különbözik a Myrtostól. A Myrtos nagyon kék, a Mini Myrtos pedig zöld. A víz itt sem volt hideg. Lenyűgöző a kristálytiszta víz türkiz zöld csillogása. Felejthetetlen élmény! Sajna a delfinek nem tiszteltek meg minket, de kárpótolt az, hogy vezethettük a hajót. A kapitány néha felnézett a kis jegyzete mögül és mondogatta, hogy most egy kicsit erre, most egy kicsit arra. A kikötő felé közeledve azért inkább visszaadtam az irányítást! icon_smile.gif icon_smile.gif

Érdemes felsétálni Old Skalába a délelőtti órákban! 4 km fölfelé a hegyen, de a fáradozásért kárpótol a fantasztikusan hideg csapolt Alfa sör! icon_smile.gif No meg persze a kilátás!! A falut már nem lakják a helyiek, csak néhány apartman található és egy taverna, meg a sok kolompoló kecske. icon_smile.gif

Megjegyzés: Annak, aki a Zakyntosi hajókiránduláson gondolkozik, azt javasolnám először Kefalóniát fedezze fel.
Zakyntos is egy gyönyörű sziget, éppen ezért megér egy külön nyaralást! Én Zakyntosi nyaralásom során voltam a Navaggio öbölben és a kék barlangoknál, szépsége vetekszik a Myrtoséval.

Remélem írásom felkeltette a leendő utazók érdeklődését! icon_smile.gif
  Viizo | #206755 Üzenet | 2013-07-14 21:23:38 | Válasz a #206750. hsz-ra Előzmény #206750
akárhányszor olvasom ezt: 'mini Myrtos', mindig széles mosolyra derül a szám icon_biggrin.gif

mindig van egy olyan sanda sejtésem, hogy csak csúnya parasztvakítás egy magyar utazási irodától az elnevezés, mivel még a helybeli szigetlakók sem így ismerik az öblöt, és semmi köze a Myrtoshoz. Biztosan szép egyébként, csak ez az elnevezés kb olyan, hogy a trabantot is hívhatnánk 'mini mercedes'-nek icon_lol.gif
  Decision | #206757 Üzenet | 2013-07-14 21:50:07 | Re:
viizo írta:
akárhányszor olvasom ezt: 'mini Myrtos', mindig széles mosolyra derül a szám icon_biggrin.gif

mindig van egy olyan sanda sejtésem, hogy csak csúnya parasztvakítás egy magyar utazási irodától az elnevezés, mivel még a helybeli szigetlakók sem így ismerik az öblöt, és semmi köze a Myrtoshoz. Biztosan szép egyébként, csak ez az elnevezés kb olyan, hogy a trabantot is hívhatnánk 'mini mercedes'-nek icon_lol.gif

Mi a neve az öbölnek egyébként?
  Afrodité89 | #206759 Üzenet | 2013-07-14 22:04:19 |
Koutsoupia a Mini Myrtos eredeti neve. Igazából szerintem valóban van olyan szép, mint a nagy, csak teljesen más. icon_smile.gif
  Decision | #206760 Üzenet | 2013-07-14 22:06:52 | Re:
melus16 írta:
Írj Joxnak emailt, a címét a főoldal alján találod, és kérd, hogy cserélje le az albumod, küld el az új linket is. icon_lol.gif

Köszönöm szépen!
Meg is oldotta!
Elérhetőek a fotóim. icon_smile.gif
  Banita9 | #206763 Üzenet | 2013-07-14 22:59:27 | Válasz a #206681. hsz-ra Előzmény #206681
Szia Fazika!

A Tzogias tavernában van gyros, szerintem finom és nagy. 2 Euro. A Minas apartman mellett talaljátok.

Üdv.: Anita
  Kiss.peter5 | #206766 Üzenet | 2013-07-15 06:00:47 | Válasz a #206735. hsz-ra Előzmény #206735
Kedves pévi!
Ezt pont a legjobban fogalmaztad meg.
Még itthon próbáltam egy gumis bigyó cipőt . Ezt mondom fel nem veszem.
Végül ott lapult egy dorkó a strand szatyiban.
Figyeltem az elosztást. Ha min 50 % emberkén van , akkor felveszem.
kb 5% volt az arány.
Kifelé volt a gázosabb . Kievickélni , mert jövetelnek semmiképpen nem mondanám
Örülök , hogy teccettek a képek.
üdv.

Péter
  Kiss.peter5 | #206767 Üzenet | 2013-07-15 06:04:10 | Válasz a #206736. hsz-ra Előzmény #206736
Mediterraneo:

Igyekeztem.Ha már csak egy kis részt tudtam felfedezni ebből a tuti szigetből , legalább itt csattogtattam a gépet.

Szép helyeken könnyű fényképezni.

üdv.

Péter
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 493 494 495 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu