Mint ahogy írtam 110 kg vagyok.
Cipő volt nálunk , de nem vettem fel.
Vagy kibírom , vagy nem. Cipő a legvégső .
Az olyan mintha kacsás úszógumit vettem volna.
Péter!
A párom hasonló méret lehet, mint te. Én is vettem neki gumi strandcipőt, amikor Pargára mentünk. Soha nem vette fel! Valahogy nem elég "macsós".
Úgyhogy van neki egy elöl zárt, (de lukacsos tetejű) hátul pántos CROCS utánzat gumipapucsa, abban szokott a kavicsos strandokon fürdeni.
Ja! ...és persze nekem a képeid is nagyon tetszettek!
Legutóbb pévi szerkesztette (2013-07-14 17:49:28), összesen 1 alkalommal
Köszi ! Hasonló nevűt keresek. Igaz tavaly is kézzel-lábbal + angol szavakkal eboldogultam. Tudod a magyar nem elveszett ember, fölleg ha kajárol van szó !!!
Fakultatív kirándulások: Mi a buszos szigettúrán és a fiscardoi hajókiránduláson voltunk. Fantasztikus program mindkettő, de a csoporttársak beszámolója alapján mindegyik klassz.
Buszos szigettúra: (8:00- 18:30)
Drogareti cseppkőbarlang: Ne egy hosszú alagútrendszerre számítsunk! Ez egy kisebb kerek barlang, gyönyörű képződményekkel. Javasolt olyan lábbeli, ami nem csúszik!
Melissani-tó: Ez is viszonylag kicsi. Kis 15 fős csónakokkal visznek körbe a tavon. Fantasztikus volt belelógatni a kezem a mesésen kék vízbe. Délben süt be a nap legjobban, mi délelőtt voltunk még a nagy tömeg előtt. Pár eurós belépő van mindkét helyen, ezt a buszon szedik össze.
Sami: Rövid fotózás Corelli kapitány kikötőjében
Assos: Egy földnyelvre épült festői falucska. Érdemes elindulni a hegyoldalban felfelé. Gyönyörű innen a kilátás. Érdekessége, hogy a földnyelv egyik felén nagyon kék a tenger, a másikon pedig nagyon zöld.
Myrtos: Rövid fotózás fentről, az út széléről. Nagyon jó képeket lehet innen készíteni. A miénk szebb, mint a katalógusban látható.
Argostoli: A sziget fővárosában megállunk 15 percre. Itt Caretta caretta teknősök úszkálnak a part mentén. Nekünk sikerült egész sokat látni, kamerával könnyebb lencsevégre kapni őket, mint fotóval.
Világítótorony: Erről csak annyit, hogy szép kilátás és nagy szél
Víznyelő: Különlegessége, hogy az itt elnyelt víz 25 km-rel odébb a Melissani tóban bukkan fel.
Costa costa beach: Itt van fürdési és ebédlehetőség. A tenger csodaszép, lassan mélyülő, homokos. Hátránya: a part tele van bérelhető napernyőkkel és szólnak azért, ha az ember lepakolja a kis türcsijét mellé. Nehéz helyet találni annak, aki nem akar bérelni.
Szent Gierasimos templom: Lányoknak nem lehet fedetlen a válluk és a combjuk. Opciók: törülköző vagy ott adnak otthonkát
Borkóstoló: 5-6 féle bort lehet kóstolni-vásárolni. A sziget bora a Robola, száraz fehérbor.
Sajna mindenre nagyon kevés az idő, de akkor is megéri! Az összes helyszín csodálatos! Tartalmas program.
Fiscardoi hajókirándulás: (8:30- 16:30)
Első állomásunk Fiscardo, a mesés falucska. Marcsi az idegenvezető nagyszerű fotó helyszínekre visz el. Visszahúz a szívem. Nem véletlen fordul meg itt sok híresség, többek között Angelina Jolie. Elsőre elégnek tűnhet a másfél óra, de valójában egy pillanat alatt elröpül az idő. Tovább hajózunk az üvegfenekű hajóval (csak a nagy kékséget lehet látni semmi mást, max moszatokat amikor kiköt a hajó), ahol a nyílt vízen fürdőzünk, egészen pontosan a Corelli kapitány forgatási helyszínéül szolgáló kis öbölben. A stéget már lebontották, de abszolút felismerhető a filmben. A part nagyon közel van, ki lehet úszni és a víz meglepően nem volt hideg . Melegebb volt, mint Skalán! Az eredeti programban egy másik öböl szerepel, de ott sok volt a hajó, ezért kötöttünk ki itt. Úgy érzem, jobban jártunk! Valószínűleg a többi csoport nem itt fog fürdeni! Ezután Karavomilosban köt ki a hajó, ahol lehetőség van ebédelni, fotózni. Bőven van mit!! Aki ebédel, az ne lepődjön meg azon, ha a cicák körbekerítik az asztalát. A Mini Myrtoson is a parthoz közel köt ki a hajó. Nem csak méretében különbözik a Myrtostól. A Myrtos nagyon kék, a Mini Myrtos pedig zöld. A víz itt sem volt hideg. Lenyűgöző a kristálytiszta víz türkiz zöld csillogása. Felejthetetlen élmény! Sajna a delfinek nem tiszteltek meg minket, de kárpótolt az, hogy vezethettük a hajót. A kapitány néha felnézett a kis jegyzete mögül és mondogatta, hogy most egy kicsit erre, most egy kicsit arra. A kikötő felé közeledve azért inkább visszaadtam az irányítást!
Érdemes felsétálni Old Skalába a délelőtti órákban! 4 km fölfelé a hegyen, de a fáradozásért kárpótol a fantasztikusan hideg csapolt Alfa sör! No meg persze a kilátás!! A falut már nem lakják a helyiek, csak néhány apartman található és egy taverna, meg a sok kolompoló kecske.
Megjegyzés: Annak, aki a Zakyntosi hajókiránduláson gondolkozik, azt javasolnám először Kefalóniát fedezze fel.
Zakyntos is egy gyönyörű sziget, éppen ezért megér egy külön nyaralást! Én Zakyntosi nyaralásom során voltam a Navaggio öbölben és a kék barlangoknál, szépsége vetekszik a Myrtoséval.
Remélem írásom felkeltette a leendő utazók érdeklődését!
#2067552013-07-14 21:23:38 Válasz a #206750. hsz-ra
akárhányszor olvasom ezt: 'mini Myrtos', mindig széles mosolyra derül a szám
mindig van egy olyan sanda sejtésem, hogy csak csúnya parasztvakítás egy magyar utazási irodától az elnevezés, mivel még a helybeli szigetlakók sem így ismerik az öblöt, és semmi köze a Myrtoshoz. Biztosan szép egyébként, csak ez az elnevezés kb olyan, hogy a trabantot is hívhatnánk 'mini mercedes'-nek
akárhányszor olvasom ezt: 'mini Myrtos', mindig széles mosolyra derül a szám
mindig van egy olyan sanda sejtésem, hogy csak csúnya parasztvakítás egy magyar utazási irodától az elnevezés, mivel még a helybeli szigetlakók sem így ismerik az öblöt, és semmi köze a Myrtoshoz. Biztosan szép egyébként, csak ez az elnevezés kb olyan, hogy a trabantot is hívhatnánk 'mini mercedes'-nek
#2067662013-07-15 06:00:47 Válasz a #206735. hsz-ra
Kedves pévi!
Ezt pont a legjobban fogalmaztad meg.
Még itthon próbáltam egy gumis bigyó cipőt . Ezt mondom fel nem veszem.
Végül ott lapult egy dorkó a strand szatyiban.
Figyeltem az elosztást. Ha min 50 % emberkén van , akkor felveszem.
kb 5% volt az arány.
Kifelé volt a gázosabb . Kievickélni , mert jövetelnek semmiképpen nem mondanám
Örülök , hogy teccettek a képek.
üdv.