Szia BBetti! Tegnap megvettem a repjegyet és elintéztem a szállást is! Szept.9.-én utazunk!!
Előszőr a Hotel Cactust néztük ki magunknak, de végül a Larcoba foglaltam, mivel ott ingyenes wifi van! Még nem tudom, hogy elviszem-e a laptopot, de ha igen, akkor ott tudom majd használni.
Meleg büfé reggelit kapunk, vacsi sajnos nincs, de így legalább minden nap mást próbálhatunk ki.
Nagyon örülök, hogy sikerült lefoglalni az utat.
Már mi is nagyon várjuk!
Ha hazaértünk igyekszem friss infókkal szolgálni, mi szeptember 4-én érünk haza, így még pont lesz pár nap, hogy beszámoljak.
Szia! Ez akkor éppen jól fog kijönni.
Leginkább arra leszek majd kiváncsi, hogy a reptérről a szállodáig kb. mennyibe kerül a taxi, nehogy átverjenek. Azt olvastam, hogy reggel 6-ig éjszakai felárat kell fizetni.
A görög árakkal nagyjából tisztában vagyok, de innen nem sok infó jön.
Autót ti fogtok bérelni? Én gyakorlott vezető vagyok, de megmondom őszintén, félek a fordított vezetéstől. De kocsi nélkül nehezen tudnánk boldogulni.
Sajnos a taxi árában nem fogok tudni segíteni, mert nekünk lesz transzferbuszunk.
Ami az autót illeti, mindenképpen bérelünk kocsit. Egy-két nap és szerintem hozzá lehet szokni, de autó nélkül semmit nem látsz szerintem a szigetből, úgy ahogy írtad.
Mi nem szeretünk utazási irodával menni fakultatív programokra, mert egy azért megyünk, hogy viszonylag kevesebb magyar szót halljunk, fontos, hogy ne csak a turista látványosságokat lássuk, hanem be akarunk menni kicsi falvakba, igazi görög hétköznapokra vágyunk (már amennyire lehet), és a másik, hogy az utazási iroda fakultatív programjai 3x annyiba kerülnek, mintha magadtól mész el valahova.
Remélem nem lesz gond, minden esetre biztosítást kötöttünk.
Úgy volt, hogy 10.05-kor indul majd délelőtt a gépünk.
Hát tegnap megkaptam a vouchert az utazási irodából és kiderült 6.50-kor indul. Ami azt jelenti, hogy 4.50-re ott kell lenni a reptéren, és mivel én kb. 2 órára lakom Pesttől, így 2.30 körül el kell indulnunk, ami azt jelenti, hogy legkésőbb 1.30-kor fel kell kelnünk. Mondtam a férjemnek, hogy lehet nem is lesz érdemes lefeküdnünk. De mindegy, mert ilyenkor már úgy sem tudok aludni, annyira be vagyok zsongva.
Imádom Görögországot, remélem Ciprus is szuper lesz.
Szia! Nekünk se jobb a helyzet. A mi gépünk éjjel fél 12-kor indul, és hajnali fél 4-re leszünk Larnacában. Tehát este fél 10-re a reptéren kell lennünk, így kizárt, hogy aznap éjjel álomra hajtsuk a fejünket. Pár nappal korábban már itthon leszünk szabin, úgyhogy ebéd után le kell feküdnünk, hogy út közben ne dőljünk ki!
Annyival vagyunk mi előnyben, hogy Szentendrén lakunk és az M0-oson viszonylag hamar kiérünk a reptérre.
Esetleg az idegenvezetőtől megérdeklődhetnéd, ha találkozol vele, hogy mennyi a taxi, úgy kb. Megköszönném.
Nekünk nem lesz idegenvezető, mert a mi utunk teljesen egyéni, csak a Malév segítségünkre volt a szálloda foglalásában.
Igyekszem neked megkérdezni a taxi árakat. És jelzem mindenképp.
Nem bánom, hogy ilyen korán megyünk, mert legalább egy egész délután marad még odakinn ebből a napból is.
Bár mi még hétfőn, kedden dolgozunk, de ahogy hazaérek igyekszem lefeküdni aludni és akkor talán marad egy 5-6 órás alvásra idő, hogy mi se legyünk kidőlve.
Majd a hétvégén összepakolok nagyjából mindent és akkor nem kell kapkodni sem, azt nem szeretem, mert olyankor mindig itthon hagyok valamit.
Örülök, hogy tetszenek a képek, küldök akkor még utoljára még néhányat. Őszintén szólva nekem is örömöt okoz a ciprusi oldalak nézegetése, előjönnek a szép emlékek. Most ott nagyon meleg van, 40 fok felett, vigyetek erős faktorszámú krémet, mert iszonyat erősen tud tűzni a nap. Talán már írtam, ott éltem meg életemben először - és azóta sem - hogy délben egyáltalán nem volt árnyékom. Nagy élmény volt.