#1490402010-08-14 21:42:13 Válasz a #147406. hsz-ra
Szia BBetti! Tegnap megvettem a repjegyet és elintéztem a szállást is! Szept.9.-én utazunk!!
Előszőr a Hotel Cactust néztük ki magunknak, de végül a Larcoba foglaltam, mivel ott ingyenes wifi van! Még nem tudom, hogy elviszem-e a laptopot, de ha igen, akkor ott tudom majd használni.
Meleg büfé reggelit kapunk, vacsi sajnos nincs, de így legalább minden nap mást próbálhatunk ki.
#1491642010-08-16 09:29:56 Válasz a #149040. hsz-ra
Szió!
Nagyon örülök, hogy sikerült lefoglalni az utat.
Már mi is nagyon várjuk!
Ha hazaértünk igyekszem friss infókkal szolgálni, mi szeptember 4-én érünk haza, így még pont lesz pár nap, hogy beszámoljak.
#1492482010-08-16 20:55:55 Válasz a #149164. hsz-ra
Szia! Ez akkor éppen jól fog kijönni.
Leginkább arra leszek majd kiváncsi, hogy a reptérről a szállodáig kb. mennyibe kerül a taxi, nehogy átverjenek. Azt olvastam, hogy reggel 6-ig éjszakai felárat kell fizetni.
A görög árakkal nagyjából tisztában vagyok, de innen nem sok infó jön.
Autót ti fogtok bérelni? Én gyakorlott vezető vagyok, de megmondom őszintén, félek a fordított vezetéstől. De kocsi nélkül nehezen tudnánk boldogulni.
#1492732010-08-17 08:11:00 Válasz a #149248. hsz-ra
Szia Kitty!
Sajnos a taxi árában nem fogok tudni segíteni, mert nekünk lesz transzferbuszunk.
Ami az autót illeti, mindenképpen bérelünk kocsit. Egy-két nap és szerintem hozzá lehet szokni, de autó nélkül semmit nem látsz szerintem a szigetből, úgy ahogy írtad.
Mi nem szeretünk utazási irodával menni fakultatív programokra, mert egy azért megyünk, hogy viszonylag kevesebb magyar szót halljunk, fontos, hogy ne csak a turista látványosságokat lássuk, hanem be akarunk menni kicsi falvakba, igazi görög hétköznapokra vágyunk (már amennyire lehet), és a másik, hogy az utazási iroda fakultatív programjai 3x annyiba kerülnek, mintha magadtól mész el valahova.
Remélem nem lesz gond, minden esetre biztosítást kötöttünk.
Úgy volt, hogy 10.05-kor indul majd délelőtt a gépünk.
Hát tegnap megkaptam a vouchert az utazási irodából és kiderült 6.50-kor indul. Ami azt jelenti, hogy 4.50-re ott kell lenni a reptéren, és mivel én kb. 2 órára lakom Pesttől, így 2.30 körül el kell indulnunk, ami azt jelenti, hogy legkésőbb 1.30-kor fel kell kelnünk. Mondtam a férjemnek, hogy lehet nem is lesz érdemes lefeküdnünk. De mindegy, mert ilyenkor már úgy sem tudok aludni, annyira be vagyok zsongva.
Imádom Görögországot, remélem Ciprus is szuper lesz.
#1493412010-08-17 16:30:55 Válasz a #149276. hsz-ra
Szia! Nekünk se jobb a helyzet. A mi gépünk éjjel fél 12-kor indul, és hajnali fél 4-re leszünk Larnacában. Tehát este fél 10-re a reptéren kell lennünk, így kizárt, hogy aznap éjjel álomra hajtsuk a fejünket. Pár nappal korábban már itthon leszünk szabin, úgyhogy ebéd után le kell feküdnünk, hogy út közben ne dőljünk ki!
Annyival vagyunk mi előnyben, hogy Szentendrén lakunk és az M0-oson viszonylag hamar kiérünk a reptérre.
Esetleg az idegenvezetőtől megérdeklődhetnéd, ha találkozol vele, hogy mennyi a taxi, úgy kb. Megköszönném.
Nekünk nem lesz idegenvezető, mert a mi utunk teljesen egyéni, csak a Malév segítségünkre volt a szálloda foglalásában.
#1494262010-08-18 08:38:05 Válasz a #149341. hsz-ra
Szió Kitty!
Igyekszem neked megkérdezni a taxi árakat. És jelzem mindenképp.
Nem bánom, hogy ilyen korán megyünk, mert legalább egy egész délután marad még odakinn ebből a napból is.
Bár mi még hétfőn, kedden dolgozunk, de ahogy hazaérek igyekszem lefeküdni aludni és akkor talán marad egy 5-6 órás alvásra idő, hogy mi se legyünk kidőlve.
Majd a hétvégén összepakolok nagyjából mindent és akkor nem kell kapkodni sem, azt nem szeretem, mert olyankor mindig itthon hagyok valamit.
Örülök, hogy tetszenek a képek, küldök akkor még utoljára még néhányat. Őszintén szólva nekem is örömöt okoz a ciprusi oldalak nézegetése, előjönnek a szép emlékek. Most ott nagyon meleg van, 40 fok felett, vigyetek erős faktorszámú krémet, mert iszonyat erősen tud tűzni a nap. Talán már írtam, ott éltem meg életemben először - és azóta sem - hogy délben egyáltalán nem volt árnyékom. Nagy élmény volt.