Na végeztem az idei hozzászólásokkal, holnap próbálkozom a tavalyiakkal. Próbáltam használni a keresőt is de a szállásról nem találtam semmit sem. Hiába írtam be a "rina" szót.
Így ha valaki volt, örömmel venném tájékoztatását.
Sziasztok! már nagyon lázba égek pénteken 8.-án indulunk Pargára. A fórumot minden nap böngészem már nagyon sok infót kigyűjtöttem,de nem nagyon találtam olyanra választ, hogy aki egyénileg utazik talál-e magyar segítséget vagy csak az utazási irodák idegenvezetői vannak.
amikor voltunk Parálián ott volt. Mi a Christina aprtmanban szállunk meg, nem nagyon írt senki róla, milyen a konyha felszereltsége, meg úgy általában milyen? Nagyon nagy segítség ez a fórum köszönöm nektek.
a napi takarítás sarti után nekem is fura volt először, de a christina házban tavaly nagyon igényesek voltak mindenre, tiszta és ragyogó volt az apartman. szégyelltem összevizezni a csempét......
nincs wifi a christina-ban.
tavaly a christina-ban voltunk. nagyon szuper hely,az egyik legjobb,csak azt tudnotok kell,hogy ez van legmesszebb a tengertől a walteros apartmanok közül. mi is aggódtunk,de nem vészes a távolság,közben annyi a látnivaló,hogy elrepül az a 10 perc,amíg leérsz a városba.
ha pl mondjuk a walterral utazol akkor a christina apartmanházat tudnám kiemelni szinte szálloda és az udvarban sütögető valamint kedves háziak beszélnek angolul németül. (spiros és olga)
Szintén Theia jóvoltából, a beszáolójából:
Az apartmanunk a Christina apartman volt, a 7-es földszinti apartmant kaptuk, ami a kertre nézett. Az egyik legjobb hely volt. Kétágyas szoba , egy plusz ággyal a konyhában. Két légterű, tágas, igényesebb berendezéssel, mit amit eddig Görögországban megtapasztalhatott az ember. A Christina földszinti apartmanjai felújítottak, a fürdőn ez különösen meglátszott. Vadiúj csempe és szaniterek. Egyedül a több akasztót hiányoltuk a fürdőből, illetve nem volt partvis és seprű, mert kétnaponta takarítottak, felmosószett viszont volt. A szemetet naponta elvitték, két-három naponta adtak tiszta törölközőt, és a turnus felénél ágyneműcsere is volt. A konyhai rész elegendő mennyiségű tányérral, pohárral és evőeszközzel volt felszerelve, volt egy nagyobb lábas, műanyag tál, gyümölcsmosó, vízforraló, bár mi nem használtuk mindet, mert vittünk evőeszközt , stb. Törölközőt is eleget biztosítanak, sőt mi még kértünk plusz takarót, mert fázósak vagyunk, és Olga egyből hozta.
A terasz kellemes volt, mindig kint ettünk, vagy kiültünk a kerti asztalhoz. Pár lépés le a lépcsőn, és a kertben találod magad, jobbra hintaágy, balra kerti grillező, középen asztal székekkel.
Sok cica került elő mindig, amikor ettünk…. Ezek a görög macskák korlátlan mennyiséget tudnak megenni….Állandóan éhesek, pedig egyik dagibb volt, mint a másik. Spiros bácsi nagyon örülhet, hogy odaszoktattuk őket…
De az utcán nem lehet találni nyílt wifi-ket?
Nem mintha sajnálnám a pénzt a netért de azért mégis. Szeretném másra költeni inkább mint netre. Én is viszem a saját notim szerintem, mi is a kapcsolattartás miatt visszük. Meg picit a melóm miatt is. Mert elég sok helyen nem tudnak nélkülözni ha nagy a baj (informatikai szempontból)
Nekünk nem sikerült sehová csatlakozni. Vagyis harmadik este beültünk az Il Posto bárba és akkor vittük a gépet, megkérdeztük a felszolgáló csajt, hogy esetleg van-e lehetőség a bárból netezni, ő begépelte a kódot a gépbe és már működött is. (Nem volt nehéz megjegyezni a jelszót.) Rá következő este annyian voltak a bárban, hogy várni kellett három tavernával arrébb, közben párom bekapcsolta a gépet és bejött az Il Posto rendszere, így gyors csatlakoztunk és ment ezerrel a skype-lás .
Sziasztok! már nagyon lázba égek pénteken 8.-án indulunk Pargára. A fórumot minden nap böngészem már nagyon sok infót kigyűjtöttem,de nem nagyon találtam olyanra választ, hogy aki egyénileg utazik talál-e magyar segítséget vagy csak az utazási irodák idegenvezetői vannak.
amikor voltunk Parálián ott volt. Mi a Christina aprtmanban szállunk meg, nem nagyon írt senki róla, milyen a konyha felszereltsége, meg úgy általában milyen? Nagyon nagy segítség ez a fórum köszönöm nektek.
Mi is egyénileg utaztunk, az idegenvezetőn kívül - aki nem ért semmit amúgy - szerintem nem igen fogsz, esetleg akik már nyaraltak Pargán, tőlük kérhetsz segítséget. Magyarul amúgy sem tudnak, egyetlen egy tavernában köszönt úgy a csaj, hogy"szia", de azért, mert az Apollo Travel odaad kártyát, abba a kajáldába. Ennyi. Az angol/német tudást lehet kamatoztatni, mi inkább az angolt használtuk, mert azt tuti megértették. Amúgy furcsa volt Sarti után, mert azért ott többnyire értik mit akarsz ha magyarul is mondod. Magyar "étlapot" (egy A/4-es papír) láttunk az említett tavernában.
Na végeztem az idei hozzászólásokkal, holnap próbálkozom a tavalyiakkal. Próbáltam használni a keresőt is de a szállásról nem találtam semmit sem. Hiába írtam be a "rina" szót.
Így ha valaki volt, örömmel venném tájékoztatását.
Szia scoobbyka!
Próbáld meg felvenni cofffos-sal a kapcsolatot, mert ők a Rinában voltak!
Lefkeda: elmentünk mi is, úgy isten igazándiból nem nyerte meg a tetszésem. Amire rácsodálkoztam: a tenger alatti alagútért fizetni kellett. Odafelé vezető út csodálatos panorámákkal kápráztatta el a szemünket, volt olyan rész, ahol a tengerbe egy öblön belül egy kicsi házat láttunk meg, tényleg szép a táj. Viszont Lefkada - biztos nem azt a részét láttuk, amit mások - azon része, amit mi láttunk, nem nagy durranás. A kikötőtől nem messzire parkoltunk le, egy óvoda előtt. A tenger felől közelítettük meg a kikötőt, hát ha láttatok már szemetet, undorító környéket, hát az az volt. A tenger csupa mocsok, a part csupa szemét, kiábrándító volt. Egy fahídon keresztül átjutottunk a szárazföldre, ott a sikátorok tetszettek, maga a kikötőrész sem volt piskóta a sok hajóval. Mélyebben nem merültünk bele Lefkadába. Ami érdekes volt még, ahogy megközelítheted a várost. Egy olyan hídon kell átmenni, ami nem csupán híd. Nem is tudom pontosan megfogalmazni, de amikor odaértünk, akkor azt láttuk, hogy a szerkezet elkezd felénk fordulni, miközben a sok-sok hajó elindul a megnyitott tengerrészen és átkel előttünk. Mikor elmentek, ez a híd visszafordult és ha nem ekkor érkeztünk volna, mikor volt hajó átmenet is, akkor csupán azt látod, hogy van egy snassz vashíd és kész.
Szia Tina!
Köszi a sok-sok infót, amivel ellátsz bennünket!
Csodálkozom, hogy Lefkada "nem jött át" neked, illetve ha csak Lefkada városban jártál, akkor meg talán nincs is mit csodálkozni.
Bár én még nem jártam Lefkada-n, de olyan barátaim és ismerőseim, akiknek sokat adok a véleményére, és sok helyen jártak már Görögországban, azt mondták, hogy az eddigi legszebb hely, ahol jártak.
Persze ők sem Lefkada várost dícsérték, hanem a csodálatos öblöket, partokat, a fantasztikusan, hihetelenül szép, már-már giccsesen kék és zöld tengert.
Szóval valószínüleg Lefkada nem Korfu, ahol a "főváros" szépsége is elvarázsolhatja az embert. Ott tovább kell menni, és meg sem állni Porto Katziki-ig, vagy Egremni-ig.
Egyébként Korfu-ra mikor indultatok el Pargából? Hány órás komppal mentetek át, és mikor indult vissza a komp?
Most kikerestem az összes hozzászólását, mielőtt még írtam volna privátot neki. Így megleltem a kérdéseimre a válaszokat. Most már csak pár kép kellene esetleg ha van neki, így csak ennyit kérek priviben tőle!
"Ingyenes" nyílt wifi volt a kikötőnél a vasmacskánál. Pontosan már nem emlékszem, melyik hálózatot használtuk, de a második próbálkozásra csatlakozott egy nem védett hálózatra. Mi is onnan skype-oltunk haza, még a mólón lévő első padon is fogta a jelet a pda-m. Ez volt június második hetében, talán még most is használható, sok sikert
Köszönöm a pontos helymeghatározást. Majd végigmegyünk nyitott notebook-kal és amit lelünk bepróbálkozunk
Remélem sokan használnak ilyen kütyüket, és nem fog feltűnést kelteni a notebook. Mert nem igazán akarom hogy ellopják vagy hogy eltűnjön. Remélem lesz valamilyen széf vagy hasonló ahová be lehet rakni majd, ha mondjuk strandra megyünk vagy valami ilyesmi lesz. Sokat nem akarom használni. De sajnos muszáj ilyen ez az informatikus meló sohasem tudsz elszakadni a melótól teljesen
Ha már van wifi akkor nem leszek gondba, még ha kódolt akkor sem
Ja, akkor tuti nem lesz gondod!!!! Nekünk az első szálláson volt wifi szerencsére. Utána meg ahogy írtam is, úgy oldottuk meg. Ha kiülsz majd a partrészre, akkor özön lehetőség fog felvillanni, csak győzd kiválasztani melyikre is csatlakozol! Sok sikert!!!