[quote="dtina"]Elmentünk egyik nap Korfura. Igumenitsaig kocsival, ott letettük a kocsit és komppal át Korfura.
[quote="dtina"]
Szia dtina!
Üdv újra itthon, a való világban.....
Majd kérünk sok-sok friss infót.
Engem a Korfu-s kirándulásból érdekelne az, hogy Igoumenitsa-ban hol hagytátok a kocsit?
Csak úgy otthagytátok az utcán, vagy a kikötőnél van parkolási lehetőség?
Mi is ezt tervezzük, csak kicsit félek egész napra az utcán hagyni az autót, ismerve a drága görögök vezetési "stílusát".....
Köszi!
#1679552011-06-30 21:38:17 Válasz a #167850. hsz-ra
Köszönöm az infót!
Az a szép ebben, hogy én felhívtam az irodát szerdán, hogy valóban létezik-e, hogy dohos az apartman. Erre a hölgy azt válaszolta, hogy hozzájuk erről nem érkezett információ. Mondtam neki rendben van, de asztmás fulladás, köhögés jön rám, ha dohos helyiségben tartózkodom... Szerinte ez maximum a legelső turnusnál fordulhat elő, amikor még nem szellőznek a szobák... Egyébként több alagsori stúdió is van? Már utaztam velük máskor is, akkor minden rendben ment.
Fazika köszönöm neked is az információt, remélem lesz lehetőségünk Lefkadát is felfedezni, mert a képek, amiket láttam itt a fórumon is, GYÖNYÖRŰEK:)
Mi is otthagytuk a kikötőben a kocsit, nem lett semmi baja. Ott az úton végig kis boltok meg kávézók vannak, forgalmas út, nem hiszem, hogy nekiáll valaki kocsit feltörni, (bár az ördög nem alszik, én is nagyon izgultam meglesz e mire visszaérünk). Nem kell fizetni érte. Másrészt, ott annyi rendőrt láttunk...ami furcsa volt, mert előtte sehol nem láttunk görög rendőröket, de ott sokan vannak, úgyogy már csak ezért sem hiszem, hogy nekiállnának ellopni.
#1679702011-07-01 06:24:30 Válasz a #167919. hsz-ra
Szia Tunder01!
Mi 20 euróért béreltük, egy napra. A nap onnan számít amikor kiveszed és másnap ugyanabban az időpontban kell visszavinned.
NEkünk fél tankkal adták oda, úgyis kellett visszavinni. Rögtön az első kútnál teletankoltuk 6 euróért tele is volt, és rengeteget mentünk vele, és még így sem ment vissza a felére a mutató másnapra, úgyhogy lehet elég 3-4 euróért beletankolni.
#1679882011-07-01 09:49:59 Válasz a #167979. hsz-ra
Szia!
Ti is a Villa Mariaba mentek? 2 fő? Szerintem én holnap személyesen is bemegyek az irodába, elvileg az ember pihenni megy és nem megbetegedni, fulladozni. Beviszem a fórum hozzászólást is, mert azt mondta a hölgy a telefonban, hogy ők még nem hallottak erről...Nagyon nem fognak szeretni
Sziasztok!
Mi szeptemberben készülünk Pargara. Olvasgatom már a fórumot egy ideje és a sokat emlegetett Ali pasa várra merre található. Azt írtátok, hogy szép onnan a kilátás ezért mi is megnéznénk.
[quote="Theia"][quote="dtina"]Elmentünk egyik nap Korfura. Igumenitsaig kocsival, ott letettük a kocsit és komppal át Korfura.
dtina írta:
Szia dtina!
Üdv újra itthon, a való világban.....
Majd kérünk sok-sok friss infót.
Engem a Korfu-s kirándulásból érdekelne az, hogy Igoumenitsa-ban hol hagytátok a kocsit?
Csak úgy otthagytátok az utcán, vagy a kikötőnél van parkolási lehetőség?
Mi is ezt tervezzük, csak kicsit félek egész napra az utcán hagyni az autót, ismerve a drága görögök vezetési "stílusát".....
Köszi!
Bocsi, hogy tegnap már nem írtam, de jönnek a barátok a suvenirekért...
A parkolás Igoumenitsa-ban nem egyszerű, totálisan tele volt minden parkoló, nekünk pár méterre sikerült a kikötőnél leparkolni egy gyrosos mellett. Egész nap ott maradt a kocsi, semmi gond nem volt vele. Én is féltem, a frász majd megevett, mikor már közeledtünk a komppal a szárazföld felé, ugye csak az itthoni viszonyokhoz van szokva az ember, de tényleg nem történt semmi. Először azért imádkoztam, nehogy ellopják, utána meg azon, hogy még az is jobb, ha meghúzták, feltörték, csak ott álljon, ahol leparkoltuk. Kár volt agonizálnom (szerintem nálam ez már munkahelyi ártalom is - már az aggódás). Amúgy egész nyaralás alatt úgy sikerült parkolni - pedig nagyon szűk utcák vannak Pargán -, hogy senki nem húzta meg.
Köszönöm az infót!
Az a szép ebben, hogy én felhívtam az irodát szerdán, hogy valóban létezik-e, hogy dohos az apartman. Erre a hölgy azt válaszolta, hogy hozzájuk erről nem érkezett információ. Mondtam neki rendben van, de asztmás fulladás, köhögés jön rám, ha dohos helyiségben tartózkodom... Szerinte ez maximum a legelső turnusnál fordulhat elő, amikor még nem szellőznek a szobák... Egyébként több alagsori stúdió is van? Már utaztam velük máskor is, akkor minden rendben ment.
Fazika köszönöm neked is az információt, remélem lesz lehetőségünk Lefkadát is felfedezni, mert a képek, amiket láttam itt a fórumon is, GYÖNYÖRŰEK:)
Erre csak azt tudom írni, jó hogy nem mondja azt, persze, igen, dohosak a szobák. Akkor senki nem lenne hajlandó odaköltözni. Mondtam a két hölgynek is,hogy kérjenek másik szállást, másik apartmanban, cseréltessék ki, de a végén úgy reagálták le - pedig eleinte fel voltak nagyon háborodva, kiabáltak -, hogy úgy sem tartózkodnak egész nap a szobában.
Talán a gond az, amikor locsolnak este, kora reggel a görögök, akkor minden víz odafolyik le az alagsorba és talán ez az oka a dohosodásnak.
Lefkeda: elmentünk mi is, úgy isten igazándiból nem nyerte meg a tetszésem. Amire rácsodálkoztam: a tenger alatti alagútért fizetni kellett. Odafelé vezető út csodálatos panorámákkal kápráztatta el a szemünket, volt olyan rész, ahol a tengerbe egy öblön belül egy kicsi házat láttunk meg, tényleg szép a táj. Viszont Lefkada - biztos nem azt a részét láttuk, amit mások - azon része, amit mi láttunk, nem nagy durranás. A kikötőtől nem messzire parkoltunk le, egy óvoda előtt. A tenger felől közelítettük meg a kikötőt, hát ha láttatok már szemetet, undorító környéket, hát az az volt. A tenger csupa mocsok, a part csupa szemét, kiábrándító volt. Egy fahídon keresztül átjutottunk a szárazföldre, ott a sikátorok tetszettek, maga a kikötőrész sem volt piskóta a sok hajóval. Mélyebben nem merültünk bele Lefkadába. Ami érdekes volt még, ahogy megközelítheted a várost. Egy olyan hídon kell átmenni, ami nem csupán híd. Nem is tudom pontosan megfogalmazni, de amikor odaértünk, akkor azt láttuk, hogy a szerkezet elkezd felénk fordulni, miközben a sok-sok hajó elindul a megnyitott tengerrészen és átkel előttünk. Mikor elmentek, ez a híd visszafordult és ha nem ekkor érkeztünk volna, mikor volt hajó átmenet is, akkor csupán azt látod, hogy van egy snassz vashíd és kész.
A Villa Mariaban amúgy a legszebb és legfullosabb szoba a négy fős a földszinten, aminek a bejárata oldalt van. Az nagyon tetszett nekem is. Én nem néztem meg a dohos szobát, csak elmondásból tudok róla írni, de tényleg nagyon ki volt a két idős hölgy. Mondták is, ők nagy utazók, de ilyen szobát még soha nem kaptak. Aztán járták körbe a többi szobát, hogy megnézzék kié milyen.