Tegnap indultunk haza Görögből,szerencsére félig volt a tank és Macedóniában rögtön a határ mellett tankoltunk,de 1.5eurót volt képük elkérni literenként, több magyar megerősítette akivel találkoztunk,hogy mindenki így járt.
A határ közelében volt ez a jelenség vagy beljebb az országban is?
"Ötödik napja tart Görögországban a teherautósofőrök sztrájkja, amelynek következtében súlyos üzemanyaghiány alakult ki, és akadozik az élelmiszerellátás. Turisták ezrei rekedtek az országban, köztük magyarok is.
A legnagyobb gondot az okozza, hogy az üzemanyagot szállító teherautók vezetői is csatlakoztak a munkabeszüntetéshez, ezért szinte sehol nem lehet tankolni.
Helyi sajtóbeszámolók szerint az ország az összeomlás szélén áll; számos vállalatnál leállt a munka, a több mint ezer görög sziget és a külvilág közti kapcsolatot biztosító kompok közül sok a kikötőkben vesztegel, és érezhető a zavar a zöldség-gyümölcs ellátásban is.
Több száz turista egyszerűen az út mentén hagyta bérelt autóját, miután elfogyott az üzemanyag, nyaralók tízezrei pedig szállodákban, hotelekben várják, hogy kinyissanak végre a benzinkutak és tovább tudjanak utazni saját kocsijukkal."
Csak a Görög határ menti kutakról tudok nyilatkozni, ezekről van infóm és ott sajnos így ment. Egyébként aki Parália környékére megy ,az szerintem mehet nyugodtan,csak tankoljon meg a Görög határ előtt. Gáz az volt még tegnap, azt tudom, érdemes átvinni a határon legalább 10liter üzemanyagot szerintem. Egyébként tegnap,azon kívűl,hogy nem volt benzin,nem volt káosz. Paráliától a Macedón határ kb. 120km-re van tehát ennyi távolság megtételére szükséges üzemanyagot mindenképpen a kocsiban kell hagyni.
A határtól 250km-re lévő helyekre Én biztos elutaznék,illetve diseles kocsival még messzebb is,ezt mindenkinek saját autójához kell mérnie.
Győzzön meg, aki kint van, vagy most jött haza, hogy VAN benzin...
Az felelőtlenség lenne; a határtól Kala Nera kb 270 km, én inkább egyrészt számolgatnék fogyasztást és üzemanyag tank méretet, másrészt pedig körbe kérdezném a barátokat: kinek van egy gazdátlan marmon kannája?
Van kannánk, de nem fér be már semmi. A kocsink 700 km-ert megy, akkor még pár liter lötyög a tankban. De úgy nem megyek ki, ha nincs pozitív visszajelzés, mert nem szeretnénk 10 napig a fenekünkön ülni
Szerencsére nincs fix időpont, a munka is olyan, hogy aug 1 után akármikor tudunk menni, csak már nagyon indulnék
Most kaptam Korfuról a hireket van már benzin,és járnak a kompok is. Akármi történik, mi hajnalban indulunk. A legrosszabb esetben tovább tart a nyaralásunk. Titkon remélem hogy nem tudunk majd hazajönni. De ezt az asszony nem tudhatja meg.
Jó utat,Gégé!Ha tudsz kintről adj infót,mi is nem sokára indulunk mire számíthatunk.Köszi az infót megnéztem és már ki is számoltam mindent.Mi Kassandra félszigetre Pefchohoriig megyünk.
Megérkeztünk (Sarti)
A helyzet felemás.
Vannak kutak ahol látszólag símán lehet tankolni.
Aztán a határ mentén kutak ahol még az ár sincs kiírva. Látszólag lehúzva a redöny.
Nincs márkahűség. Öszzevissza Shell, Eko, Agip, egyik nyitva, másik nem.
Van amelyik látszólag nyitva, de szalaggal körbezárva.
Macedoniában érdemes fullra tankolni. (A kannákat is)
A határ elött sincs sor.
A kiszolgálás kedélyes, a benzin relatíve olcssó és jó minőségű.
Láthatólag elég felkészülteg Görög válságból. Szívessen diskurálnak is a fizető vendéggel.
Most kaptam Korfuról a hireket van már benzin,és járnak a kompok is. Akármi történik, mi hajnalban indulunk. A legrosszabb esetben tovább tart a nyaralásunk. Titkon remélem hogy nem tudunk majd hazajönni. De ezt az asszony nem tudhatja meg.
Szia gégé mivel te leszel az első aki kinti helyzettel találkozol (elvileg)itt a fórumosokra gondolok,akkor ha tudsz légyszives segíts rajtunk hogy végülis mi a helyzet mert én már senkinek sem hiszek ird meg hogy mit tapasztalsz szerintem sok fórum társam személyében szeretnénk megköszöni a friss infóidat
Amugy kellemes nyaralást és pihenést kivánok neked ill. családodnak
Mi tegnap du. Sartin tudtunk tankolni , egységesen minden autósnak 30 euróért adtak. Előttünk kb.60-autó de gyorsan ment. Egy kút üzemelt, ma reggel és délben szintén nem volt benzin.Lehet,hogy most du.is hoztak de nem tudom.
Rohamrendőrök, gumibot, sztrájkolók Görögországban
MTI
2010-07-30 18:39
Összecsaptak a rendőrökkel pénteken a sztrájkoló görög üzemanyag-fuvarozók.
A hét eleje tartó munkabeszüntetés részvevői meg akarták akadályozni, hogy egy Thesszaloniki közelében lévő olajfinomítóból elinduljon egy üzemanyagot szállító tartálykocsi. A rohamrendőrök, amint az egy tévéadásban látható volt, gumibotokkal támadtak rájuk.
A sztrájk súlyos fennakadásokat okozott a görögországi üzemanyag-ellátásban a forgalmas turistaszezon közepén. A benzinkutaknál hosszú sorok állnak, s akadozik az áruszállítás, az aratás. A kormány - amelynek munkafelvételre vonatkozó felhívását pénteken elutasította a szállítók szakszervezete - bejelentette, hogy katonai járművekkel fogja biztosítani az üzemanyag-ellátást.
Mire befejeztem a BLOGbeírásom, megjött a benzintartályos teherautó és feltöltötte a kútat. Hosszú sorokban az autók, mindenkinek egységesen 40 eur-ra adtak. Pár óra múlva kifogy és akkor nem tudom, várni kell mikor lesz a következő fuvar, ami bizonytalan:( Az itteni magyarok jól állnak üzemanyaggal.