Tegnap indultunk haza Görögből,szerencsére félig volt a tank és Macedóniában rögtön a határ mellett tankoltunk,de 1.5eurót volt képük elkérni literenként, több magyar megerősítette akivel találkoztunk,hogy mindenki így járt.
A határ közelében volt ez a jelenség vagy beljebb az országban is?
"Ötödik napja tart Görögországban a teherautósofőrök sztrájkja, amelynek következtében súlyos üzemanyaghiány alakult ki, és akadozik az élelmiszerellátás. Turisták ezrei rekedtek az országban, köztük magyarok is.
A legnagyobb gondot az okozza, hogy az üzemanyagot szállító teherautók vezetői is csatlakoztak a munkabeszüntetéshez, ezért szinte sehol nem lehet tankolni.
Helyi sajtóbeszámolók szerint az ország az összeomlás szélén áll; számos vállalatnál leállt a munka, a több mint ezer görög sziget és a külvilág közti kapcsolatot biztosító kompok közül sok a kikötőkben vesztegel, és érezhető a zavar a zöldség-gyümölcs ellátásban is.
Több száz turista egyszerűen az út mentén hagyta bérelt autóját, miután elfogyott az üzemanyag, nyaralók tízezrei pedig szállodákban, hotelekben várják, hogy kinyissanak végre a benzinkutak és tovább tudjanak utazni saját kocsijukkal."
Csak a Görög határ menti kutakról tudok nyilatkozni, ezekről van infóm és ott sajnos így ment. Egyébként aki Parália környékére megy ,az szerintem mehet nyugodtan,csak tankoljon meg a Görög határ előtt. Gáz az volt még tegnap, azt tudom, érdemes átvinni a határon legalább 10liter üzemanyagot szerintem. Egyébként tegnap,azon kívűl,hogy nem volt benzin,nem volt káosz. Paráliától a Macedón határ kb. 120km-re van tehát ennyi távolság megtételére szükséges üzemanyagot mindenképpen a kocsiban kell hagyni.
A határtól 250km-re lévő helyekre Én biztos elutaznék,illetve diseles kocsival még messzebb is,ezt mindenkinek saját autójához kell mérnie.
Győzzön meg, aki kint van, vagy most jött haza, hogy VAN benzin...
Az felelőtlenség lenne; a határtól Kala Nera kb 270 km, én inkább egyrészt számolgatnék fogyasztást és üzemanyag tank méretet, másrészt pedig körbe kérdezném a barátokat: kinek van egy gazdátlan marmon kannája?
#1466752010-07-30 14:12:28 Válasz a #146672. hsz-ra
Van kannánk, de nem fér be már semmi. A kocsink 700 km-ert megy, akkor még pár liter lötyög a tankban. De úgy nem megyek ki, ha nincs pozitív visszajelzés, mert nem szeretnénk 10 napig a fenekünkön ülni
Szerencsére nincs fix időpont, a munka is olyan, hogy aug 1 után akármikor tudunk menni, csak már nagyon indulnék
Most kaptam Korfuról a hireket van már benzin,és járnak a kompok is. Akármi történik, mi hajnalban indulunk. A legrosszabb esetben tovább tart a nyaralásunk. Titkon remélem hogy nem tudunk majd hazajönni. De ezt az asszony nem tudhatja meg.
#1466812010-07-30 14:53:43 Válasz a #146678. hsz-ra
Jó utat,Gégé!Ha tudsz kintről adj infót,mi is nem sokára indulunk mire számíthatunk.Köszi az infót megnéztem és már ki is számoltam mindent.Mi Kassandra félszigetre Pefchohoriig megyünk.
Megérkeztünk (Sarti)
A helyzet felemás.
Vannak kutak ahol látszólag símán lehet tankolni.
Aztán a határ mentén kutak ahol még az ár sincs kiírva. Látszólag lehúzva a redöny.
Nincs márkahűség. Öszzevissza Shell, Eko, Agip, egyik nyitva, másik nem.
Van amelyik látszólag nyitva, de szalaggal körbezárva.
Macedoniában érdemes fullra tankolni. (A kannákat is)
A határ elött sincs sor.
A kiszolgálás kedélyes, a benzin relatíve olcssó és jó minőségű.
Láthatólag elég felkészülteg Görög válságból. Szívessen diskurálnak is a fizető vendéggel.
Most kaptam Korfuról a hireket van már benzin,és járnak a kompok is. Akármi történik, mi hajnalban indulunk. A legrosszabb esetben tovább tart a nyaralásunk. Titkon remélem hogy nem tudunk majd hazajönni. De ezt az asszony nem tudhatja meg.
Szia gégé mivel te leszel az első aki kinti helyzettel találkozol (elvileg)itt a fórumosokra gondolok,akkor ha tudsz légyszives segíts rajtunk hogy végülis mi a helyzet mert én már senkinek sem hiszek ird meg hogy mit tapasztalsz szerintem sok fórum társam személyében szeretnénk megköszöni a friss infóidat
Amugy kellemes nyaralást és pihenést kivánok neked ill. családodnak
Mi tegnap du. Sartin tudtunk tankolni , egységesen minden autósnak 30 euróért adtak. Előttünk kb.60-autó de gyorsan ment. Egy kút üzemelt, ma reggel és délben szintén nem volt benzin.Lehet,hogy most du.is hoztak de nem tudom.
#1467252010-07-30 19:03:59 Válasz a #146722. hsz-ra
Rohamrendőrök, gumibot, sztrájkolók Görögországban
MTI
2010-07-30 18:39
Összecsaptak a rendőrökkel pénteken a sztrájkoló görög üzemanyag-fuvarozók.
A hét eleje tartó munkabeszüntetés részvevői meg akarták akadályozni, hogy egy Thesszaloniki közelében lévő olajfinomítóból elinduljon egy üzemanyagot szállító tartálykocsi. A rohamrendőrök, amint az egy tévéadásban látható volt, gumibotokkal támadtak rájuk.
A sztrájk súlyos fennakadásokat okozott a görögországi üzemanyag-ellátásban a forgalmas turistaszezon közepén. A benzinkutaknál hosszú sorok állnak, s akadozik az áruszállítás, az aratás. A kormány - amelynek munkafelvételre vonatkozó felhívását pénteken elutasította a szállítók szakszervezete - bejelentette, hogy katonai járművekkel fogja biztosítani az üzemanyag-ellátást.
Mire befejeztem a BLOGbeírásom, megjött a benzintartályos teherautó és feltöltötte a kútat. Hosszú sorokban az autók, mindenkinek egységesen 40 eur-ra adtak. Pár óra múlva kifogy és akkor nem tudom, várni kell mikor lesz a következő fuvar, ami bizonytalan:( Az itteni magyarok jól állnak üzemanyaggal.