Szia Copfos!
Egy ilyen út előtt meg kell vizsgálni a fékeket, futóművet, folyadékszintek ( fékfolyadék, hűtővíz, olajszint ablakmosó), benzinesnél gyertyák, gyujtás, ablaktörlő, jelzőberendezések, olajnyomás jelző, vízhőfok jelző, akku töltésjelző. világítás, irányjelző, tolatásjelző, ködlámpák,(hátul is). rendszám világítás, gumik, felnik állapota (pótkereket is). Legyen "H" betű az autón a rendszámon kívül is. Nehogy ebbe kössenek bele. Most hirtelen ennyi jutott eszembe a teljesség igénye nélkül.
Üdv: Josza
Szerintem ez függ a kocsi korától és típusától is.
A totalcar.hu oldalon a népítélet menüpontban kiválaszthatod milyen autó érdekel és itt megtudod nézni milyen hiba a leggyakoribb.
Fiatal japán autó estén szerintem naggyából minden rendben lesz.
Hűtő\fék folyadék, világító berendezések ellenőrzése itt is fontos....
Szerintem ez függ a kocsi korától és típusától is.
A totalcar.hu oldalon a népítélet menüpontban kiválaszthatod milyen autó érdekel és itt megtudod nézni milyen hiba a leggyakoribb.
Fiatal japán autó estén szerintem naggyából minden rendben lesz.
Hűtő\fék folyadék, világító berendezések ellenőrzése itt is fontos....
Szia.
Suzuki Ignis igénytelen ilyen szempontból, mármint szervíz, egy friss olajcsere, jó gumik, tartalék hosszbordásszíj, és ha még nem volt cserélve vezérműszíj és van az autódba 80-100 ezer km akkor arra nagyon figyelj,, fékfolyadék legyen optimális, hűtőfolyadék is, na persze világítás és gumik is rendben legyenek, de persze ez itthoni közlekedéshez is elengedhetetlen.mindenképpen vigyél pótkereket, mert hát ugye a macedón pálya elég érdekes itt ott , a nagy meleg megviseli az akkumulátorokat, bikázókábelt vigyél nekünk jól jött idén.
Ha most volt az autód műszakin, akkor az azt jelenti, hogy a futóműve, a fék és a gumik jók,, ha meg a motor bajban lenne, akkor a zöld vizsgálat kimutatta volna a káros anyag kibocsátásnál
Ha kérdésed van kérdezz nyugodtan, értek az autókhoz:)
... Suzuki Ignis igénytelen ilyen szempontból ... és ha még nem volt cserélve vezérműszíj ...
Ezt nagyon jól mondod, az Igrincs teljesen igénytelen szervíz szempontból. Vezérműszíj szempontból meg pláne, ugyanis láncos... szóval tuti hogy nem volt nekik még cserélve
cortez86 írta:
Ha kérdésed van kérdezz nyugodtan, értek az autókhoz:)
ez egy percig nem volt kétséges
Josza prímán összefoglalta a lényeget. Én azt javasolnám, hogy menj be akármelyik szakszervízbe, és hozakodj elő azzal, hogy szeretnéd magad bebiztosítani egy hosszabb út előtt. Bármelyik szerelő megnézi akár fusiban is, és azt a pár ezrest (mert ha nem kell hozzá cucc, max. 3-4 rugót kérhet, ha meg netán kell, úgyis mindegy) neked is megéri.
(nekünk a családban volt már Ignis, voltam is vele kint. 3 fő, 120 körüli átlagtempó, kondi nélkül 6,4-et fogyizott, az égvilágon semmi baj nem volt vele.)
Szerintem,ellenőrizzétek az olajszintet,hűtőfolyadék szintjét,fékfolyadék szintjét. Ismerősöm körében többmindenki használ Ignist és nem szokott semmi gond lenni. Esetleg,ha a fékfolyadék a min. közelében van érdemes megnézetni a féket. Én nem vinném szervízbe, átvizsgáltatni,ha ezek rendben vannak,akkor nem hiszem,hogy gond lenne vele. Megbízható autók általában.
Főleg,ha most volt műszakija,akkor a fék valószínű rendben. Szóval,a világítóberendezések, hűtőfolyadék szint ellenőrzés,amit feltétlen nézzetek meg.
félig meddig igazad van, de van belőle láncos is és szíjas is, tudom mert itt van a polcon mind2 ugyanis autósboltom van
de amúgy valszeg neked lesz igazad mert 90 %ban láncosak a magyar szuzik , de lehet hogy 99%, legalábbis a benzines, a dízel pedig szíjas
Kint vagyunk már vagy 10 napja Neos Marmarasban. A válságnak sok nyomát nem látni. Itt a benzin sztrájk is csak egy kutat érintett 1 napra. Amikor jöttünk akkor is akkora forgalom volt Thessaloniki környékén mint Budapesten.
Láttunk olyant is aki motorkerékpárral vitte el a kutyáját sétálni.
Mi a Macedonokná a Görög határ előtti utolsó kútnál tankoltunk utoljára euróval fizettünk semmi baj nem volt. Akikkel jöttünk ők viszont kártyával fizettek nekik sem volt semmi problémájuk.
Azt még elfelejtettem, hogy személyivel utaztunk. A Szerbek nem szóltak semmit minden simán ment. A Macedon határon egy passport nyema kérdésra nyema választ adva neki kezdett mind a négyünk személyi igazolványának és a zöldkártya adait bepötyögni a számítógépbe röpke negyed óra alatt hehe, és már mehettünk .
Cofffos,
az autókat rendesen át kell nézetni. Nincs olyan év, ne legyen valakinek valamilyen autóbaja nálunk és ne szorulna segítségre. Évián segítünk mi, de ha más, nem túl forgalmas helyre mentek (nemcsak Ti, mások is..), ahol történtesen nincsen valami magyar nyelvű segítség vagy nagyváros, akkor legyen hamar elérhető helyen meg a sürgősségi telszám, amit egy elhagyatott parton vagy hegytetőn vagy kis hegyi faluban tárcsázni tudtok és tudjátok, hogy kaptok segítséget. Vagyis jó előre megérdeklődni, a vidéken ahová mentek mik a teendők valamiféle meghibásodás, gumidefekt ne adj isten baleset esetén. Úgyanígy előre tudjátok hová menjetek ha véletlenül sürgősségi ellátásra lesz szükségetek!!
Idei problémák:
* egyik vendég Athénba igyekezett és pont a hegytetőn, ahol senki messze és távol, kövekre ment és dupla defektet kapott
* vendég homokos parton, túl közel parkol, beragad a homokba
Elsőt megoldottuk mi, második szerencse magától megoldódott, de engem húzott már ki traktor kocsistól a homokból.. Ilyenkor kell valami gyors elérhetőség..
félig meddig igazad van, de van belőle láncos is és szíjas is, tudom mert itt van a polcon mind2 ugyanis autósboltom van
de amúgy valszeg neked lesz igazad mert 90 %ban láncosak a magyar szuzik , de lehet hogy 99%, legalábbis a benzines, a dízel pedig szíjas
Attól tartok, nem kellene ezt Neked erőltetni!
Az Ignis mindkét benzin motorja és a diesel is _láncos_. 100%-ban.
"ha meg a motor bajban lenne, akkor a zöld vizsgálat kimutatta volna a káros anyag kibocsátásnálicon_smile.gif"
Úgy tűnik, fogalmad se mi az a "zöld vizsgálat", és mennyire nincs ahhoz köze, hogy milyen a motor. (és hogy manapság ez a vizsgákon hogyan zajlik)
Hosszbordás szíjat ugyan vihet magával, de kicserélni úgysem tudja.
"egy friss olajcsere"
Miért is?? A benzinest 15, a dieselt 20ezrente kell cserélni. Ha mondjuk a mostaniban van 5-7ezer km, az utazás alatt megy ~4ekm-t, még mindig jóval beljebb van a csereidőn.
Szóval nem kellene ilyeneket mondani az _ide vonatkozó információk nélkül_, mert esetleg feleslegesen kidobatsz valakivel egy rakat pénzt.
"arra nagyon figyelj,, fékfolyadék legyen optimális, hűtőfolyadék is"