Veka!
Butrin csodálatos, ie. 400-tól vannak romok a Velencei korig, egymásra épülve. Butrin egy sziget, ahova komppal lehet átmenni. Csodálatos babér-fa erdő veszi körül, amiről lehet szedni is leveleket. 1920-ban kezdték el feltárni. Aesculapius temploma, szinház, basilica, keresztelő kápolna, fürdők, tornatermek stb. Képeim vannak, csak nem tudom ide feltölteni. Szaraxik a gépem, már a fényképezőgépről is nehezen, alig-alig tudtam letölteni. A Google Maps-on találsz fotókat és videókat is róla, ha érdekel. Sarandában volt az ebéd, ami Albánia tengerparti üdülőövezete, eszméletlen épitkezéssel. Nem drága hely.
Mi az Aeolussal voltunk 50 € volt az út + ebéd 8€. Az előző utakon 80€-t kértek + ebéd. A határon nem kellett átszálni albán buszra, mehettünk a göröggel. Visszafelé még egy iszapfürdő is volt Görögországban. Orvosi vizsgálat után lehetett Bekenni magunkat iszappa. Volt, akikett nem engedett az orvos még csak bele lépni sem, köztük a férjemet (szivinfarctus után).
Az Albán utak eszméletlenek, makadámutak, a portól nem sokat látsz.
Nagyon érdemes bevállalni, mert ki tudja el fogsz-e jutni mégegyszer oda.
Megtudnátok nekem mondani, hogy a Kardanis ház közös konyhájában van-e 4 főre való lapos tányér, mély tányér, kanál, villa, kenő kés, pohár, fakanál, leves szedő kanál? Főzéshez lábasok, fazekak, serpenyők mennyi van belőle?
Holnap indulunk sűrgős lenne a válasz.
Előre is köszönjük!
Kardanis közös konyhája minimális felszereltségű, de össze lehet szedni a többi konyhából, a cuccokat minden emeletnek van. a tányér az evőeszköz azt hiszem 4 embere elég de edény csak 1 serpenyő- 1 lábas... stb.
Jó pihenést.
A többi emeleten is vannak közös konyhák?
Ha 2 szobára van tervezve a konyha, akkor miért nincs úgy felszerelve?
A Kalandozás Travel ezt egy kicsit elcseszte.
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy Pargán van bicikli kölcsönzésre lehetőség, és érdemes-e? Az utak ezt egyáltalán lehetővé teszik? Még nem jártunk ott, nem ismerős a terep.
Segítségetekel előre is köszönöm!
Üdv.: Éva
Veka | #172395 | 2011-08-07 19:22:48 | Válasz a #172327. hsz-ra
Szia Gabi!
Köszi a részletes leírást! Mi is túl vagyunk a pargai nyarakáson, és mi is az Aeolus-szal vomtunk. Albániát megnéztem volna, de nem csak ez az egy hely maradt ki, amiért fáj a szívem. Sajna a Pindoszban való barangolás is kimaradt- a Vikosz, és a Folyó is...Kárpótlásul szok szép beach-et láttunk, amiket robogóval fedeztünk fel, és a paxosi hajókázást sem hegytuk ki.
Én mindig mondom, hogy egy helyet többször is fel kell keresni, hogy minél többet láthassunk.
A képeket megkeredem. De segítene, ha kapnék egy linket! Köszi
Veka | #172396 | 2011-08-07 19:24:33 | Válasz a #172393. hsz-ra
Nem ajánlom a biciklit! Csupa hegy és völgy arra! Inkább robogót béreljetek, mi is azt tettük! Naponta 10 euróért sikerült !!!
Szia Veka!
A Google keresőn beírod, hogy google föld. Ez egy nagyon jó program, a föld összes látnivalóját keresheted rajta, városokat, folyókat, épületeket, mindent. Van már olyan is, hogy a kis sérga figurát rárakod az utcára és mehetsz vele, mintha személyesen lennél ott. Igaz ez még csak kevés országban müködik.
Szia! TGabi955
Már nagyon izgulunk,készülünk,pakolgatunk stb Az szeretném megkérdezni, hogy ugye lesz hely a napernyőnknek, mert itt olvasom, hogy tele van bérelhető napernyőkkel A másik, hogy tényleg csak nagy kavicsos a part? Szeretjük a homokos , de max . nagyon aprókavicsos partrészt. De a Sakis villa az biztosan jó lesz, még senkitől nem hallottam rosszat Köszi az infókat! A Sakis étkezdét pedig nem fogjuk kihagyni, ha kell hát sorban állunk, amig bejutunk
A valtos városhoz közeli fele aprókavicsos, a kis kikötő felé átmegy homokosba. A naprernyőnek mindig van hely, mi is vettünk egyet, a kihelyezettek elött hagynak helyet nekik. A vizitaxi környékén a legnagyobb a hely. A Sakis tulajdonosa, Pascual is vizitaxis. 2€ az út Pargára, szabott árak vannak. Pargáról a kikütőből indulnak Lichnosba, ez 8€, valamint az Acheron folyó torkolatához, ami 12€. 10 órakor indulnak Pargáról visszaútban Lichnoson lehet kiszállni. Onnan 2, 4, 5 és 6 órakor jön vissza vizitaxi, bármelyikre fel lehet szállni. Ha lekésed az utolsót gyalogolhatsz 6 km-t a főuton. Én a Super Fast-ot ajáűnlom, mert 3 barlangba is bevisz és lehet róla a tengerbe is ugrálni egy kis öbölben. Az acheronon 5-6 km-t megy felfelé, elég vadregényes, majd Amudiában van 30 perc pihenő nézegetni, frappézni. Lichnoson is homokos-aprókavicsos a strand, a kikötővel szemben van egy jó kis étterem, mögötte pedig egy tiszta, melegvizes zuhanyozó. Szóval nem kell sos testtel visszatérni. Nagyon ajánlom a Vikos szakadékhoz az útat, mi autóval mentünk oda és igy visszafelé voltunk a Dodoni jósdában is. A2-es úton jobb oldalon kell letérni visszaútban Ioannia után.
Mikor is mentek? Én is szívesen ott lennék újra, de az érkezők közül senki sem akart cserélni velünk.
Gabi
Köszi az infókat Gabi!
Már csak 2 nap Nagyon jó arra gondolni, hogy még előttünk van. Még nem voltunk Pargán, de mindenki csupa jót és szépet ír róla. Rengeteg képet néztünk végig és reméljük életben még csodálatosabb lesz. Állítólag van piac is, mintha olvastam volna. Remélem mindent meg fogunk találni. Mi buszosok vagyunk és nincs jogsink se, igy a fakultatívokat kell igénybe venni. De a vizitaxival ha eljutunk a másik strandokra, akkor azt ki fogjuk próbálni Köszi
Azért mert busszal mentek és így nem tudtok kocsit bérelni egyáltalán nem kell a hivatalos fakultatívokat igénybe venni, több esetben pl Paxi-Antipaxi-nál olcsóbb személyesen lemenni a kikötőbe és ott megalkudni
Egyébként pedig buszon biztos meg lehet ismerkedni a többiekkel és közösen kocsit bérelni.
Nálunk ez pár emberrel indult kisbusz lett belőle aztán az se volt elég plusz kocsit kellett bérelni a többieknek
és még a hivatalos idegenvezető is eljött velünk így a bérlés is olcsóbb volt + a látnivalóknak is utánanézett Lefkada-n.
Ez annyira jól sikerült, hogy a társaság jó része még egyre elment a vikos-hoz is.
Ha legközelebb eljutok én is ilyen videókat fogok készíteni viszont HD minőségben a technika már megvan hozzá bele van építve az új fényképezőgépembe és nem is volt drága