Én 2 éve paralian nyaralok. Idén is oda megyek. Tavaly voltam véletlenül Makrin. Most végigolvastam a fórumot, és jót is rosszat is látok. Nekem nagyon bejött a hely, de a paráliás nyüzsit nem adnám érte. Ennek ellenére idén is elrobogózok, szerintem kétszer is. Útba ejtem a sólepárlót, és azt a tavernát ahol egy nagyon finom giroszt ettem. A nevét megnézem holnap az otthoni gépemen.
Már nagyon be vagyok sózva, napi szinten junak eszembe a görög napok, és most végre úgy megyek, hogy sok tervem van látnivalókról.
Azt szeretném megkérdezni hogy abban az idõpontban lesz - e ott valaki amikor mi ( jul28-aug 4 ) leszünk ?
És mégegy kérdés: az említett idõpontban lesz-e kagylófesztivál ?
Ja és mégegy : lehet a környéken sziklás partot találni, vagy polipokat ?
Örülök Ratio, hogy erre gondoltál. Akkor van remény, hogy idén is hallok kabócát.
Én Makriban még nem hallottam, lehet, hogy nem jó helyen jártunk jó idõben!?
A többiben én is egyetértek, hogy sajnos a központi strand változó minõségû, de volt már, hogy mi is tisztának láttuk. Sok mindentõl függ.
A pydnai strand és azon túliak viszont mindig tiszták voltak, azt ajánlom én is mindenkinek!!!
Sziasztok!Visszatérve a tavernákra, mi a "baba" emblémájú étterembe jártunk.2 éve 3 eurót fizettem egy fél grillcsirkéért, körettel.És persze járt hozzá ajándék jegeskávé, vagy gyümölcs.Viszont a gyros ott nem ízlett:(
Én is azt mondom, hogy többet ki kell próbálni!
Sziasztok!
Jön még valaki juni 3.-án Makrira?
Utaztatok már a campus club utazási irodával,mi velük megyünk online foglaltuk,és nem tudom milyenek lehetnek én eddig csak apollonal meg németh travellal utaztam.
Ratio | #58484 | 2008-04-28 18:17:56 | Válasz a #58430. hsz-ra
Igen, Anikó!
Ez az a hang, ezt erõsítette meg a feleségem is.
Tehát valóban van a faluban kabóca hang, szinte minden nap.
Persze, aki nem délben megy járkálni a fás területen, az lehet, hogy nem hallhatja meg, hisz csak ilyenkor zendítenek rá (a legnagyobb melegben)
De nekem nem rémlik, hogy csak 1 napot élne Az nem a kérész?
A víz: bizony áramlattól, hullámzástól függ
Az itthoni vizeink már e nélkül is habzanak és gusztustalan. Ráadásul valamerre oda is jut az egyik tengeren át
Nyílván, hogy aki nem néz körül, annak a kedve is elmehet tõle, de látom ti is megtaláltátok a legjobbat. Miközben a Gugin is van egy bejegyzés a Pydnaira, hogy milyen koszos (bár lehet, hogy eltévedt az illetõ, mert mi nem tapasztaltunk ilyet)
Azonban nem árt tisztázni, hogy ez élõvilág (odalent minden mozog és él!!! - eszik és kakil - és ritkán harap is, gyakrabban csíp)
Minden vízmélységnek meg van a maga jellege a hullámzással párosítva.
Sajnos a központi strandon, nem szép látvány, amikor elmegy a távolban egy hajó, vagy egy vizilovas, a víz habot hoz ki, a hab meg a turistákat.
Egyébként, ha nincs ilyen hullámverés, akkor teljesen tiszta is volt már a strand. Mi már inkább ezen lepõdtünk meg.
...Egyébként ez a strand elnyerte a kék zászlót .Nem is értettük.
Én sem... Nem nyaraltam még itt, csak átutazóban voltam néhányszor, de pl. tavaly júniusban a víz kifejezetten undorító volt; még vastag hab is úszott rajta egyszer rövid ideig... Részemrõl maradtam a szálloda medencéjénél... Kár, mert a falu szerethetõ...
Makrigialos.2005-ben
A strandon folyik be a szennyvíz a faluból,az egy hét alatt mindig koszos és zavaros volt a víz.Lehet csak nem volt szerencsénk.Az irodában gyönyörû képeket láttunk a strandról csak nem errõl,hanem a pydnai Bora Bora strandról,ami tényleg nagyon szép.Így miután nem volt kedvünk fürödni a zavaros,koszos szennyvizes tengerben a gyerekekkel minden nap motorral vagy taxival átjártunk Pydnára.Az utazási irodában miután reklamáltunk a szálláson található egér és óriás csótányok miatt, és ,hogy a képeken nem ezt láttuk, azt mondták a magyar túristának semmi nem jó.Egyébként más baj nem volt a szállással.Többször jártunk már Görögországban soha semmi gond nem volt.A görögök szuperek és vendégszeretõek.
A makrigialos-i éttermek ahol voltunk, mind nagyon jók voltak minden jó volt.
Remélem azóta van változás, bár mi a következõ utazást nem evvel az irodával tettük Görögországba.
Egyébként ez a strand elnyerte a kék zászlót .Nem is értettük.
Ratio! A videoalbumban lévõ "Korfui barangolás III." címû videómban úgy középtájon nagyon jól hallható a kabócahang.
Ha ráérsz nézd meg, és rájössz, hogy már biztos hallottad Te is! Bár tényleg nem minden részen vannak.
Igazad van Ratio, a kabóca a fákon él,zöld övezetben nem a tengerparton...
Hát... nem tudom... Toloból mentem Ermioniba, majd tovább végig a tengerparton Galatasig (Poros-szal szemben). Ermioniig szinte semmi, de utána... Én még olyan hangzavart kabócáktól addig nem hallottam, pedig az tengerpart volt a javából...
Melyiket? Amit busaianiko ajánlott (és szeret) az Makedonia (vagy Macedonia ) Az is jó; pl. akkor este rengeteg szúnyog jött egyik percrõl a másikra... Én még ilyet nem láttam... Fel voltak rá készülve, s nényány perc alatt mindenhova füstölõket, kis fáklyákat tettek, még az asztal alá is! Nem is csípett meg egy sem... De hogy lehet ilyen színtelenül feltálalni egy helyi nevezetességet, a kagylót!? Külön tányéron a köret, semmi dísz, csak a citrom; de hát látod... Ettõl még finom volt... Bedolgoztak a "gyerekek" is a kiszolgálásba; hát... az valami rettenetes! Aranyosak voltak, de nagyon bénák... A balra szomszéd tavernában ültek görögök is, valami paradicsomos szószban fõtt halat és kagylót ettek komoly mennyiségben és láthatóan nagyon jóízûen, azért mentem másnap oda... Nem elegánsabb, de valahogy mégis joízûbben kajáltam ott... Egy öreg csinálta a gyrost... Külön szóltam neki, hogy én jó pirosra sülve szeretem; inkább várok... Figyelte, hogy lesem, és nem merte elõbb megfaragni, csak amikor már szép piros volt... Biztosan van másik jó taverna is; kinek mi a fontos... Nézelõdni kell, s próbálkozni...
H.apci! Két kedvencem is van. Az egyik a Maistros, a másik a Makedónia! Egyikben a pizzát és a frappét szeretem nagyon, a másikban pedig még mindig finomakat ettünk.
De szerintem mindenhol van, ami a taverna erõssége, és gyengéje! Ki kell tapasztalni.
Remélem idén is sikerül új dolgokat felfedezni!
Igazad van Ratio, a kabóca a fákon él,zöld övezetben nem a tengerparton, érdekes reszelõs hangja van, és csak nappal, melegben hallani, csak 1 napig él, majd belehalgatok a levegõbe Makrigialison.
H.apci! Köszi a kis nosztalgiaképeket. Rántva ugyan nem ettem a kagylóból, de megfõzve is finom volt!
Lehet, hogy idén rántva is megkóstolom, nagyon jól néz ki!...
A Te kedvenc tavernádban ettem, de másnap átmentem a közvetlen szomszédba egy búcsu-gyrostálért, s az a hely jobban tetszett (kiszolgálás, tálalás, adag, ár, stb.)!