Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 59 60 61 ... 730 731 732   >
Üzenet
  Szepeva | #91061 Üzenet | 2009-02-24 15:49:44 |
Sziasztok!
Sajnos csak egy napot voltam Ithakán, Kefalóniáról fakultatív kirándulás keretében mentünk át, mert bérelt autóval kockázatos. Autó nélkül meg elég körülményes, a komp Samiból a "semmibe" ér át. Csodálatos szép kis sziget, szerintem még Kefalóniától is szebb. Gyönyörű hegyek, gyönyörű öblök, rengeteg zöld és virág.
Ha saját autóval járnék arra (nem fogok már sajna), biztos több napra átmennék.
Üdv. mindenkinek: szepeva
  Bottakati | #91064 Üzenet | 2009-02-24 16:53:16 | Válasz a #91061. hsz-ra Előzmény #91061
Örülök, hogy tetszett Ithaca. És tényleg csodás partok vannak, az Agios Ioannis beach például hasonlít a híres kefalóniai Myrtos öbölre, gyönyörű sétányon lehet megközelíteni, hófehér kövek, türkiszkék víz, stb.... csak éppen délután 3 körül rajtunk kívül összesen még ketten voltak. Úgy éreztük ott magunkat, mint ha a Paradicsomba csöppentünk volna!
Bottakati
  Majorita | #91067 Üzenet | 2009-02-24 20:18:38 | Válasz a #91048. hsz-ra Előzmény #91048
Firkamano,
a makriotikai szállás 70 euro/éj/apartman lesz nekünk, 4 főre. Ez egy nagy, 80 nm-s apartman lesz, 2-3 db külön hálószobával (2 apartman van, az egyik 2 hálószobás, a másik 3, mert 2 család megyünk, 4-4 fő), és van külön nappali, konyha, étkező, szép tágas, nagyon szépen felszerelt konyha, elegendő szekrény,stb. A kertben van egy külön "barbecue" ház, amiben süthetünk, főzhetünk kedvünkre, nagy padokkal, asztalokkal. Ezenkívül egy nagyméretű fedett jazucci is van a kertben a vendégeknek. Ennyi pénzért a tengerpart közelében csak jóval kisebb apartmanokat találtam, általában egymás hegyén-hátán. Ráadásul félek, hogy zajosak lennének, az éjszakai élet nagyon behallatszana. (Vagy medencés hoteleket, amit direkt kerülni akarok, ott lesz a tenger! )Itt a zaj nem fenyeget, Makriotika egyébként is egy kis település. Azért még kimegyek az utazás kiállításra, de nem valószínű, hogy ennél megfelelőbbet találnék. Ráadásul mindenképpen Sami, vagy Agia Efemia környéke jöhet szóba most.
  Firkamano | #91096 Üzenet | 2009-02-25 10:24:54 | Válasz a #91067. hsz-ra Előzmény #91067
Szia Rita!

Ügyes vagy, jól hangzik, és még jakuzzi is van, ez szuper icon_biggrin.gif

A hely ahol van a szállás, szerintem tökéletes, én is hasonló helyen választanék szállást.

Az utazás kiállítást meg érdemes megnézni még ha nem veszel semmit sem, mert jó sok anyagot gyűthetsz be, ami jövőre is jó lesz icon_smile.gif
  Cucuka | #93512 Üzenet | 2009-03-25 14:57:38 |
Sziasztok!

Tudna vki infot adni Poros városkáról?...eddig nem sok mindent találtam a neten. Járt már arra esetleg vki? Vacilálok befizetni a nyaralást, ugyanis alig tudok errol az udulohelyrol bármit is.
Elore is koszonom!

Cucuka
  Firkamano | #93513 Üzenet | 2009-03-25 15:13:39 | Válasz a #93512. hsz-ra Előzmény #93512
Cucuka!

Szerintem nyugodtan fizesd be az utat, persze csak ha kb ugyanannyiért van, mint más irodánál (Imperator, Apollon, DiasZeus).

Szerintem mindegy melyik városban szállsz meg, úgysem leszel ott sokat.
Érdemes robogót bérelni (az utak jobbak mint itthon, és szélesek is).

Én tavaly nem voltam ebben a városban, de idén ezt bepótolom.
Amit nem szabad kihagyni: Fiscardo, Emblissi beach, Myrtos, Assos, Petani, Melissani barlang, Antisamos beach, Argostoliban a 2 nevezetesség, Argassinál sem rossz a strand, a repülőtér is kihagyhatatlan, trapezaki beach, és még van 1-2 hely.

Mi tavaly a Pink Sunrise studioban voltunk, mednecés volt, az erkélyről látni lehetett a naplementét és a gyönyörű kertet a medencével, ajánlani tudom. Nekünk tavaly a 2 hét 136 ezer Ft volt, Imperator útja volt.

Gyönyörű a sziget, és tényleg nem szabad kihagyni!!!

Ha van még kérdésed, írd nyugodtan icon_smile.gif
  Cucuka | #93514 Üzenet | 2009-03-25 16:08:05 | Válasz a #93513. hsz-ra Előzmény #93513
Szia Firkamano!

Koszike az infokat! A fórum olvasásakor határoztam el, hogy idén Kefalóniára kell menni icon_smile.gif...bár Szkopelosz volt eloszor betervezve:-) Épp az elobb írtam mailt az irodába, hogy akkor viszem az utat és fizetem az eloleget:-) NAgyon jó ajánlatot kaptam toluk és ez is nagyban befolyásolt a dontésben. 2 fo részére, 12 napra (szept.3.-14ig ) - már biztosítással és rept. illetékkel egyutt 870 Euróra jon ki...Forintba ez nem is tudom hirtelen mennyi..
A városkára kíváncsi vagyok, ugyanis ,aki nyaralt Kefalónián tobbynire Svoronatán vagy LAssiban volt elszállásolva..és keveset olvastam errol a helyrol. Autót szeretnénk bérelni legalább 3 napra...és bejárni az általaad felsorolt helyeket. ..nemtudod mennyibe kerul az autóbérlés?....

Elore is koszonom szépen!

Cucuka
  Bottakati | #93515 Üzenet | 2009-03-25 16:29:06 | Válasz a #93514. hsz-ra Előzmény #93514
Cucuka!

Firkamanoval egyetértek, Kefalóniát nem szabad kihagyni. Ha olvastad a fórumot, láthattad a beírásaimat is. Poros városa engem annyira nem fogott meg (talán ha 1 kép van róla az albumomban), a kikötője viszont nagyon hangulatos. És találtunk egy klassz pékséget, ahol olyan csokis bucit adtak, amiből szó szerint kicsordult a folyékony csoki, nem sajnálták belőle az anyagot.
Melyik irodánál fizetitek be és hol fogtok a városban megszállni?
Autóbérlés ügyben az alábbi oldalakat javasolom:
www.destinia.com/car-rental/Poros
www.travelpage.gr/greece/Poros/Rent_a_Car.htm

Szia
Bottakati
  Bottakati | #93516 Üzenet | 2009-03-25 16:57:55 |
Cucuka!

És itt találsz képeket meg infókat Poros városáról.
www.agni.gr/kefalonia_travel_guide/Kefalonia_Resort_Guide/POROS/index.asp

Bottakati
  Firkamano | #93520 Üzenet | 2009-03-25 17:30:14 | Válasz a #93514. hsz-ra Előzmény #93514
Cucuka!

Hát autóbérlésről nem tudok semmit sem mondani, mi robogót szoktunk, és azt 10-15 euroért/nap.

Nem fogod megbánni, hogy erre a szigetre mész, és nem Skopelosra icon_wink.gif
  Szepeva | #93526 Üzenet | 2009-03-25 19:34:11 |
Cucuka!

Mi tavaly náluk béreltük az autót és "sikerült meggyőződnünk" arról is, hogy a biztosítás tényleg önrész nélküli ezért a pénzért.
http://www.cbr-rentacar.com/models.php
  Firkamano | #93537 Üzenet | 2009-03-26 07:59:54 | Válasz a #93526. hsz-ra Előzmény #93526
Szépéva!

Valami történt??? Ezt még nem is hallottam. Ugye nem lett semmi bajotok?
  Cucuka | #93549 Üzenet | 2009-03-26 10:12:41 |
Bottakati !

Nagyon szépen koszonom a linkeket...így már vmivel tobbet megtudtam Porosról icon_smile.gif Nagyon kevés helyen van róla írva bármi is. Bár az igaz, hogy nem túl sok idot tervezunk ott tolteni, szeretnénk bejárni a szigetet és Ithakát is.
Mi egy cseh-szlovák utazási irodával megyunk és nekik csak Porosban van egy apartm.házuk ( Petratos apartm...mi ide megyunk ) és Skalában, Xiben hotelek...szóval nem túl nagy a kínálatuk. ..és mi mindenképp apartmanba akartunk menni.

Cucuka
  Cucuka | #93550 Üzenet | 2009-03-26 10:16:22 |
Szepeva!

Mi torént? Ezt az autóbérlot az utazási iroda ajánlotta? Mi eddig sosem béreltunk autót az UI által, ugyanis az a tapasztalatunk, hogy sokkal drágábbak.

Cucuka
  Bottakati | #93552 Üzenet | 2009-03-26 10:27:14 | Válasz a #93549. hsz-ra Előzmény #93549
Cucuka!

Nagyon szívesen. Mi is mindig saját magunk megkeressük a robogó/kocsi bérlési lehetőségeket és nekünk is az a tapasztalatunk, hogy olcsóbbak.
Ithakát – ebben a fórumban már sokszor írtam ugyan – semmiképpen se hagyjátok ki! (Azt hiszem, Poros-ból nem megy oda komp, de a www.gtp.gr oldalon megnézheted). Ha gondolod, szívesen segítek keresni kompjáratokat.

Bottakati
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 59 60 61 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu