Sziasztok!
Sajnos csak egy napot voltam Ithakán, Kefalóniáról fakultatív kirándulás keretében mentünk át, mert bérelt autóval kockázatos. Autó nélkül meg elég körülményes, a komp Samiból a "semmibe" ér át. Csodálatos szép kis sziget, szerintem még Kefalóniától is szebb. Gyönyörű hegyek, gyönyörű öblök, rengeteg zöld és virág.
Ha saját autóval járnék arra (nem fogok már sajna), biztos több napra átmennék.
Üdv. mindenkinek: szepeva
Örülök, hogy tetszett Ithaca. És tényleg csodás partok vannak, az Agios Ioannis beach például hasonlít a híres kefalóniai Myrtos öbölre, gyönyörű sétányon lehet megközelíteni, hófehér kövek, türkiszkék víz, stb.... csak éppen délután 3 körül rajtunk kívül összesen még ketten voltak. Úgy éreztük ott magunkat, mint ha a Paradicsomba csöppentünk volna!
Bottakati
Firkamano,
a makriotikai szállás 70 euro/éj/apartman lesz nekünk, 4 főre. Ez egy nagy, 80 nm-s apartman lesz, 2-3 db külön hálószobával (2 apartman van, az egyik 2 hálószobás, a másik 3, mert 2 család megyünk, 4-4 fő), és van külön nappali, konyha, étkező, szép tágas, nagyon szépen felszerelt konyha, elegendő szekrény,stb. A kertben van egy külön "barbecue" ház, amiben süthetünk, főzhetünk kedvünkre, nagy padokkal, asztalokkal. Ezenkívül egy nagyméretű fedett jazucci is van a kertben a vendégeknek. Ennyi pénzért a tengerpart közelében csak jóval kisebb apartmanokat találtam, általában egymás hegyén-hátán. Ráadásul félek, hogy zajosak lennének, az éjszakai élet nagyon behallatszana. (Vagy medencés hoteleket, amit direkt kerülni akarok, ott lesz a tenger! )Itt a zaj nem fenyeget, Makriotika egyébként is egy kis település. Azért még kimegyek az utazás kiállításra, de nem valószínű, hogy ennél megfelelőbbet találnék. Ráadásul mindenképpen Sami, vagy Agia Efemia környéke jöhet szóba most.
Tudna vki infot adni Poros városkáról?...eddig nem sok mindent találtam a neten. Járt már arra esetleg vki? Vacilálok befizetni a nyaralást, ugyanis alig tudok errol az udulohelyrol bármit is.
Elore is koszonom!
Szerintem nyugodtan fizesd be az utat, persze csak ha kb ugyanannyiért van, mint más irodánál (Imperator, Apollon, DiasZeus).
Szerintem mindegy melyik városban szállsz meg, úgysem leszel ott sokat.
Érdemes robogót bérelni (az utak jobbak mint itthon, és szélesek is).
Én tavaly nem voltam ebben a városban, de idén ezt bepótolom.
Amit nem szabad kihagyni: Fiscardo, Emblissi beach, Myrtos, Assos, Petani, Melissani barlang, Antisamos beach, Argostoliban a 2 nevezetesség, Argassinál sem rossz a strand, a repülőtér is kihagyhatatlan, trapezaki beach, és még van 1-2 hely.
Mi tavaly a Pink Sunrise studioban voltunk, mednecés volt, az erkélyről látni lehetett a naplementét és a gyönyörű kertet a medencével, ajánlani tudom. Nekünk tavaly a 2 hét 136 ezer Ft volt, Imperator útja volt.
Gyönyörű a sziget, és tényleg nem szabad kihagyni!!!
Koszike az infokat! A fórum olvasásakor határoztam el, hogy idén Kefalóniára kell menni ...bár Szkopelosz volt eloszor betervezve:-) Épp az elobb írtam mailt az irodába, hogy akkor viszem az utat és fizetem az eloleget:-) NAgyon jó ajánlatot kaptam toluk és ez is nagyban befolyásolt a dontésben. 2 fo részére, 12 napra (szept.3.-14ig ) - már biztosítással és rept. illetékkel egyutt 870 Euróra jon ki...Forintba ez nem is tudom hirtelen mennyi..
A városkára kíváncsi vagyok, ugyanis ,aki nyaralt Kefalónián tobbynire Svoronatán vagy LAssiban volt elszállásolva..és keveset olvastam errol a helyrol. Autót szeretnénk bérelni legalább 3 napra...és bejárni az általaad felsorolt helyeket. ..nemtudod mennyibe kerul az autóbérlés?....
Firkamanoval egyetértek, Kefalóniát nem szabad kihagyni. Ha olvastad a fórumot, láthattad a beírásaimat is. Poros városa engem annyira nem fogott meg (talán ha 1 kép van róla az albumomban), a kikötője viszont nagyon hangulatos. És találtunk egy klassz pékséget, ahol olyan csokis bucit adtak, amiből szó szerint kicsordult a folyékony csoki, nem sajnálták belőle az anyagot.
Melyik irodánál fizetitek be és hol fogtok a városban megszállni?
Autóbérlés ügyben az alábbi oldalakat javasolom:
www.destinia.com/car-rental/Poros www.travelpage.gr/greece/Poros/Rent_a_Car.htm
Mi tavaly náluk béreltük az autót és "sikerült meggyőződnünk" arról is, hogy a biztosítás tényleg önrész nélküli ezért a pénzért.
http://www.cbr-rentacar.com/models.php
Nagyon szépen koszonom a linkeket...így már vmivel tobbet megtudtam Porosról Nagyon kevés helyen van róla írva bármi is. Bár az igaz, hogy nem túl sok idot tervezunk ott tolteni, szeretnénk bejárni a szigetet és Ithakát is.
Mi egy cseh-szlovák utazási irodával megyunk és nekik csak Porosban van egy apartm.házuk ( Petratos apartm...mi ide megyunk ) és Skalában, Xiben hotelek...szóval nem túl nagy a kínálatuk. ..és mi mindenképp apartmanba akartunk menni.
Cucuka
Legutóbb cucuka szerkesztette (2009-03-26 10:18:03), összesen 1 alkalommal
Mi torént? Ezt az autóbérlot az utazási iroda ajánlotta? Mi eddig sosem béreltunk autót az UI által, ugyanis az a tapasztalatunk, hogy sokkal drágábbak.
Nagyon szívesen. Mi is mindig saját magunk megkeressük a robogó/kocsi bérlési lehetőségeket és nekünk is az a tapasztalatunk, hogy olcsóbbak.
Ithakát – ebben a fórumban már sokszor írtam ugyan – semmiképpen se hagyjátok ki! (Azt hiszem, Poros-ból nem megy oda komp, de a www.gtp.gr oldalon megnézheted). Ha gondolod, szívesen segítek keresni kompjáratokat.