Agios Georgios a Pelionon van, ugye erre gondoltál? Tudj róla, hogy Katigiorgisként emlegetik sok helyen inkább. Indulnak onnan kirándulóhajók is Skiathosra, amikor ott voltunk, tele volt olaszokkal, és valamikor dél körül ment el a hajó, majd ezzel ki is ürült a strand Plataniasból is mennek hajók, de érdeklődj szerintem a Pelion topikban erről. Nem tudom, hogy mi a programjuk, talán valaki segít, aki kipróbálta.
Lehet olyat fogok tenni, amit még eddig soha. Nei Poritól 170 km-re található - Agios Georgios, Magnisia, Görögország - település, és ott láttam a google maps-en kikötőt. Indulás az ismeretlenbe, reggel elindulunk, majd kiderül, hogy át tudunk-e jutni skiathosra. A vissza úton nem gondolkoztam, de csak találunk ott valamilyen hajót ami vissza visz minket.
A korábbi linken, amit küldtem, a szárnyashajó menetrendjét is meg tudod nézni, de még csak a téli menetrend van fent.
Szárnyashajóval 2 órás az út Skiathosra, de a mostani menetrend alapján 14.30-kor indul Volosból és csak másnap 8.05-kor vissza.
Köszi a segítséget. Néztem komppal hosszú az út egy napra átmenni a szigetre, alig 3,5 óra szabadidő marad a visszaindulás előtt. És ehhez képest 100 euro az ára 5 főre.
Még nem is az összeg a sok, hanem az ott tartózkodás ideje a kevés.
Amikor fakultatív kiránduláson jártunk arrafelé, akkor láttam, hogy szárnyashajó is közlekedik a sziget felé. Ha ilyennel tudnánk oda jutni, biztos több idő maradna nézelődni.
A fakultatív kirándulással is az a baj, hogy nincs idő körbenézni.
Lehet marad az, hogy egy vagy két napra megyünk át, de az sajna nem az idén lesz.
Mediterraneo | #197552 | 2013-01-13 20:55:48 | Válasz a #197547. hsz-ra
Szeretném tudni, hogy skiathos szigetére miként lehet átjutni. Nem fakultatív utazás érdekel.
Szárnyas hajót láttam arrafelé közlekedni. Tudja valaki, hogy a szárnyashajó honnan indul, és melyik hajózási társaságnál?
segítséget köszönöm