Mi is most megyünk először Görögországba, de én már lefoglaltam a szállást. Nekünk előfeltétel volt, hogy a szállás semmiképp ne legyen studió apartman, és legyen édesvizű medencéje. ( ez a gyerekek miatt nagyon jó, mert ha esetleg van valami sérülés rajtuk akkor a sós víz csípi a sebet) Nem egyszerű medencés apartmant találni, megfizethető áron. Igy találtam meg az ideális szállást Pefkohoriban az Ioli Village-ben. Utánna olvastam, kerestem képeket róla, és amit találtam meggyőzött. A szállást a Terra helyi kirendeltségén foglaltam aug közepére. Ahol miután befizettem az előleget közölték, hogy gyakorlatilag utolsó percben fizettem be, hisz a 88 apartmanból 2 volt szabad. Szerintem ha vannak elvárások a szállással kapcsolatban akkor érdemes előre lefoglalni.
Jégmama!
Ha van a gyereken seb - vagy bárkin- attól nyugodtan meghet a tengerbe.
A sósvíz csak egy pillanatig csíp ( de az édesvíz is). A tengervíz kevésbé fertőző mint az édesvizű medencék. A görögök sem dúskálnak olcsó édesvízbe. A medencéikben forgatják a vizet és vegyszerekkel igyekeznek azt tisztán tartani. Sőt a sós tengervíz még egyes bőrgyógyászati panaszokat enyhít is ( Pl psoriasis ) és a sebek gyorsabban gyógyulnak.
Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy 90 %-os sótartalmú vízben mártóztam Paralia közelében, volt egy alig gyógyuló mély sebem(nyaralás előtt egy hónappal szereztem, kerékpározás közben), de kevésbé csípte, mint a szunyogcsípést. A csípés sem égett pár másodpercnél tovább. És mire hazajöttem az egy hetes nyaralásból, szépen begyógyult az a nehezen gyógyuló mély seb!
Kicsit korai még (van aki kint van, meg még megy), de még most jobban pörög a hellasz: [b]van-e valakinek terve jövőre hova megy nyaralni Görögországban? [b]Kb. mikor mivel stb
Szia Ginaaa!!
De megváltoztál amióta nem jártam gép közelben!! Itt nem akarok Sartiról kérdezősködni, hogy -hogy sikerült, de dobhatnál egy privit!! igazán érdekelne!!
Sajnos egész nyáron nem voltam gép közelben, végigdolgoztam, hogy most tudjunk menni megint Tudod ezt írtam nyár elején is. OFF.
szóval hétfőn indulunk Kosra!