Mi pont félúton köztetek leszünk,a jól bevált szállásunkkon,ha leértem küldöm a legfrissebb útinfót.
A szállásotok annak ellenére hogy a főut nemsokkal fölötte van igen csendes,mellette voltunk, a 2012-es albumomban látható látványban lesz részetek akár a tenger,akár az Ainos irányába.
Ha a szállásotok kijáratán lezúdultok a tenger felé a keresztútnál 3 nagyobb vegyes üzlet is van,kölcsönző stb,tehát szemben a tenger,ott balra fordulvakb 100m van egy xalakú kereszteződés,ha folytatod az irányt az Lourdas beach-re vezet,de ha nagyon élesen le-visza fordulsz,ott pár métzer után van egy pékség,nem drága és finom de nem túl nagy választékkal.Ez az út nagyon jól használható az összes strand eléréséhez Lourdastól végig Spartiáig,vagy akár a reptér környéki strandokig sokkal gyorsabb mint a fönti főút + le meg föl állandóan.A Kanalira is csak erről az útról lehet lekanyarodni,kis tábla jelzi.
Visszafelé (Raven!!) Trapezakinál a keskeny kőperemű hidacskán át a szélmalmos apartmanház felé.
Paliki túra Evfimiából. Logikusan,Myrtosi leágazásig majd a nagy kereszteződésnél jobbra az emelkedőn a déli kilátó felé Argostolinak. Katohorinál Jól kitáblázva Lixourinak,átkelés a hegyen majd a hoszú nagyon lapos Livadia mellett nagy éles S kanyarnál már ki van írva a Petani letérni a főútról, onnan végig kitáblázva.Ha petani letudva az utolsó leágazásig vissza onnan jobbra Ag.Thekli-nek majd Damoulinata-nak,onnan bekanyarodni RIFI-be,(itt térkép navi elfelejt)beérve az első utcán balra bekanyarodni,ezen végig ki a széléig a házak után az út balra ívelődik,egy kis elágazás jobbra pici kopottas tábla kipouria monastery fölírattal keskeny de jól járható út fás-bokros terület.Egy nagy kanyarban térsz majd rá a főútra,onnan nincs 2 km a Pl.Ammos leágazás.innen majd tovább haladva lesz a Kipouria kolostor majd tovább a hegyen átjutva egy nagy fennsík azon átérve fantasztikus kilátás a Paliki teljes déli oldalára.Tovább lefelé egyszer csak szemben lesz egy ház ott balra a legrövidebb út Lixouri felé,jobbra 3 km a Lagadaki (nem hagynám ki) onnan a Kounopetra,vagy Xi felé Havriata,Mantzavinata-n át Xi-ről haza Mantzavinata, Souliari Lixouri,onnan fel,Livadia felé,majd vissza myrtos-evfimia.
Nagyon szép körút,motorral meg pláne,35fok fölött gyilkos.Nem tudom be lehet-e ezt 1 napba sűríteni de elképesztő látványos ez is.
Tapodyt!Sokadjára mondom ,hogy nagyon köszönöm.Ez igazán részletes leírás.Te itt egy pótolhatatlan fórumtag vagy!
Szerintem amikor mi megyünk nem nagyon lesz még 35 fok,de ez ügyben edzettek vagyunk,mert Magyarországot ,meg a szomszédos országokat bejártuk már motorral hatalmas hőségbe időnként ,beöltözve motoros szerkóba ,szaunával felért.
Szerintem beleférhet a napba,főleg ,ha nem lehet lemenni a Platia Ammoshoz,Xi beach-ről nagyon eltérő véleményeket olvastam ,ha nem tetszik itt sem leszünk sokáig ,innen homokot szeretnék vinni a színe miatt,és az általad ajánlott parton fürdünk egyet.
en is nagyon koszonom Tapody. igazan hasznos infokat adtal . az erdekelne meg, hogy mi a helyzet a szunyogokkal? nagy kedvencuk vagyok, es mar elore rettegek, hogy az lesz mint Korfun. ott nagyon sok volt este es nem hagytak nyugton.
Amikor ott voltunk baromi meleg volt végig,felhőt se láttunk szinte,nemhogy esőt,így szúnyogokkal is csak nagyon ritkán találkoztunk.
Saját megfigyelésem,hogy ez a sziget legmelegebb része a hegy előtt megáll a meleg, általában 2-3 fokkal több van,mint pár km-re bármelyik irányba,valamint többször reggelente nagyon erős pára is volt,viszont az az erős napsütéstől gyorsan elillant.
Nagy előny hogy onnan jól látszik Lourdas beach-re estefelé hirtelen megérkezö szél,ami nagyszerű hullámfürdőzést biztosíthat.
Még egy kicsit színezni akarod, akkor vissza Lixouriból átkompoztok Argostoliba (felmentek, mutatják hova állítsátok a motort,felmehettek a fedélzetre,menetközben majd a "kalauznál" fizethettek)Kikötés után nem tudtok végig a parton menni kifelé mert egy része szembe egyirányú ,de a párhuzamos utcáról is a jobbkéz szabályos nagy körforgalomnál lesztek,onnan Myrtos,Sami felé kihajtani a lámpás kereszteződésig,ott a 2.élesen balra fölkanyarodó útra behajtani,majd jó 1 km múlva a vashídnál a túlsó végén balról lehet a félig sziklában lévő kistemplomhoz lemenni.Ez az út nemsokára csatlakozik a másikhoz, onnan Sami--Evfimia.
Így még kerekebb szerintem, persze függ hogy milyen kirándulást mikorra tesztek.
Tapodyt,ez megint egy nagyon jó ötlet!Akkor ott látjuk hogyan legyen.Lassan össze áll a fejembe a program.A két motoros napon 1 nap Myrtos és Assos környéke.1 nap zakyntosi hajókirándulás és utána Old Skala .1 nap motor csónakázás Efimia környékén.1nap Aenos hegy és ekkor gondoltam Argstoli Lourdas környékének felfedezését.És marad 1 napunk Anti Samos és környékére,aztán 2 nap Lefkadán .Ott szerintem első nap egy kis pihi Vasilikiben esetleg elhajókázunk arra a kis partra aminek most nem jut eszembe a neve.Második nap megnézzük Egremnit és Porto Katsikit,meg a világító tornyot .Majd harmad nap hullafáradtan elindulunk haza Pargát útba ejtve.Nem tudom mit tudunk megvalósítani ebből ,remélem többségét ,igen.
Nyugi Tomi, már napokkal ezelőtt bepakoltam mindent Asszony hülyét kapott, de hát be vagyok sózva, pedig ötödször utazunk ugyanoda 2 hétre. Már nagyon ki vagyok éhezve mindenre, ami görög!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dragont!
Old Skalából az ösvényeken kiránduljatok át Kateliosba, és onnan a parton, ha a vízállás engedi át lehet néha sétálni Skalaba Tavaly kirándultunk egy ilyet, az utcsó 100-150 métert térdig-mellig vízben kellett abszolválnunk, de tetszett
Az alábbi albumomban a 27-es képtől 235-ig dokumentáltam a túrát!
https://2014kefalonia.galgoczyarpad.fotoalbum.hu/?pageid=0
Dragont: Azt mindenképpen hozzátenném, hogy ha ketten ültök majd a motoron, akkor legalább 150ccm-est vagy picit nagyobbat kölcsönözzetek, ha nem sajáttal mentek. 50-es robogó a szigeten normálisan csak 1 embert bír el, annyira meredekek az utak. Kivéve, ha egész nap motorozni akartok