#2290432015-05-18 21:33:55 Válasz a #229035. hozzászólásra
Wucy!
Mi pont félúton köztetek leszünk,a jól bevált szállásunkkon,ha leértem küldöm a legfrissebb útinfót.
A szállásotok annak ellenére hogy a főut nemsokkal fölötte van igen csendes,mellette voltunk, a 2012-es albumomban látható látványban lesz részetek akár a tenger,akár az Ainos irányába.
Ha a szállásotok kijáratán lezúdultok a tenger felé a keresztútnál 3 nagyobb vegyes üzlet is van,kölcsönző stb,tehát szemben a tenger,ott balra fordulvakb 100m van egy xalakú kereszteződés,ha folytatod az irányt az Lourdas beach-re vezet,de ha nagyon élesen le-visza fordulsz,ott pár métzer után van egy pékség,nem drága és finom de nem túl nagy választékkal.Ez az út nagyon jól használható az összes strand eléréséhez Lourdastól végig Spartiáig,vagy akár a reptér környéki strandokig sokkal gyorsabb mint a fönti főút + le meg föl állandóan.A Kanalira is csak erről az útról lehet lekanyarodni,kis tábla jelzi.
Visszafelé (Raven!!) Trapezakinál a keskeny kőperemű hidacskán át a szélmalmos apartmanház felé.
#2290452015-05-18 22:19:11 Válasz a #229030. hozzászólásra
Dragont!
Paliki túra Evfimiából. Logikusan,Myrtosi leágazásig majd a nagy kereszteződésnél jobbra az emelkedőn a déli kilátó felé Argostolinak. Katohorinál Jól kitáblázva Lixourinak,átkelés a hegyen majd a hoszú nagyon lapos Livadia mellett nagy éles S kanyarnál már ki van írva a Petani letérni a főútról, onnan végig kitáblázva.Ha petani letudva az utolsó leágazásig vissza onnan jobbra Ag.Thekli-nek majd Damoulinata-nak,onnan bekanyarodni RIFI-be,(itt térkép navi elfelejt)beérve az első utcán balra bekanyarodni,ezen végig ki a széléig a házak után az út balra ívelődik,egy kis elágazás jobbra pici kopottas tábla kipouria monastery fölírattal keskeny de jól járható út fás-bokros terület.Egy nagy kanyarban térsz majd rá a főútra,onnan nincs 2 km a Pl.Ammos leágazás.innen majd tovább haladva lesz a Kipouria kolostor majd tovább a hegyen átjutva egy nagy fennsík azon átérve fantasztikus kilátás a Paliki teljes déli oldalára.Tovább lefelé egyszer csak szemben lesz egy ház ott balra a legrövidebb út Lixouri felé,jobbra 3 km a Lagadaki (nem hagynám ki) onnan a Kounopetra,vagy Xi felé Havriata,Mantzavinata-n át Xi-ről haza Mantzavinata, Souliari Lixouri,onnan fel,Livadia felé,majd vissza myrtos-evfimia.
Nagyon szép körút,motorral meg pláne,35fok fölött gyilkos.Nem tudom be lehet-e ezt 1 napba sűríteni de elképesztő látványos ez is.
#2290502015-05-19 06:03:10 Válasz a #229045. hozzászólásra
Tapodyt!Sokadjára mondom ,hogy nagyon köszönöm.Ez igazán részletes leírás.Te itt egy pótolhatatlan fórumtag vagy!
Szerintem amikor mi megyünk nem nagyon lesz még 35 fok,de ez ügyben edzettek vagyunk,mert Magyarországot ,meg a szomszédos országokat bejártuk már motorral hatalmas hőségbe időnként ,beöltözve motoros szerkóba ,szaunával felért.
Szerintem beleférhet a napba,főleg ,ha nem lehet lemenni a Platia Ammoshoz,Xi beach-ről nagyon eltérő véleményeket olvastam ,ha nem tetszik itt sem leszünk sokáig ,innen homokot szeretnék vinni a színe miatt,és az általad ajánlott parton fürdünk egyet.
#2290592015-05-19 09:16:51 Válasz a #229043. hozzászólásra
en is nagyon koszonom Tapody. igazan hasznos infokat adtal . az erdekelne meg, hogy mi a helyzet a szunyogokkal? nagy kedvencuk vagyok, es mar elore rettegek, hogy az lesz mint Korfun. ott nagyon sok volt este es nem hagytak nyugton.
#2290752015-05-19 17:25:58 Válasz a #229059. hozzászólásra
Szia Wucy!
Amikor ott voltunk baromi meleg volt végig,felhőt se láttunk szinte,nemhogy esőt,így szúnyogokkal is csak nagyon ritkán találkoztunk.
Saját megfigyelésem,hogy ez a sziget legmelegebb része a hegy előtt megáll a meleg, általában 2-3 fokkal több van,mint pár km-re bármelyik irányba,valamint többször reggelente nagyon erős pára is volt,viszont az az erős napsütéstől gyorsan elillant.
Nagy előny hogy onnan jól látszik Lourdas beach-re estefelé hirtelen megérkezö szél,ami nagyszerű hullámfürdőzést biztosíthat.
#2290762015-05-19 17:46:46 Válasz a #229050. hozzászólásra
Dragont!
Még egy kicsit színezni akarod, akkor vissza Lixouriból átkompoztok Argostoliba (felmentek, mutatják hova állítsátok a motort,felmehettek a fedélzetre,menetközben majd a "kalauznál" fizethettek)Kikötés után nem tudtok végig a parton menni kifelé mert egy része szembe egyirányú ,de a párhuzamos utcáról is a jobbkéz szabályos nagy körforgalomnál lesztek,onnan Myrtos,Sami felé kihajtani a lámpás kereszteződésig,ott a 2.élesen balra fölkanyarodó útra behajtani,majd jó 1 km múlva a vashídnál a túlsó végén balról lehet a félig sziklában lévő kistemplomhoz lemenni.Ez az út nemsokára csatlakozik a másikhoz, onnan Sami--Evfimia.
Így még kerekebb szerintem, persze függ hogy milyen kirándulást mikorra tesztek.
#2290802015-05-19 18:10:43 Válasz a #229076. hozzászólásra
Tapodyt,ez megint egy nagyon jó ötlet!Akkor ott látjuk hogyan legyen.Lassan össze áll a fejembe a program.A két motoros napon 1 nap Myrtos és Assos környéke.1 nap zakyntosi hajókirándulás és utána Old Skala .1 nap motor csónakázás Efimia környékén.1nap Aenos hegy és ekkor gondoltam Argstoli Lourdas környékének felfedezését.És marad 1 napunk Anti Samos és környékére,aztán 2 nap Lefkadán .Ott szerintem első nap egy kis pihi Vasilikiben esetleg elhajókázunk arra a kis partra aminek most nem jut eszembe a neve.Második nap megnézzük Egremnit és Porto Katsikit,meg a világító tornyot .Majd harmad nap hullafáradtan elindulunk haza Pargát útba ejtve.Nem tudom mit tudunk megvalósítani ebből ,remélem többségét ,igen.
#2291002015-05-20 02:25:19 Válasz a #229027. hozzászólásra
Nyugi Tomi, már napokkal ezelőtt bepakoltam mindent Asszony hülyét kapott, de hát be vagyok sózva, pedig ötödször utazunk ugyanoda 2 hétre. Már nagyon ki vagyok éhezve mindenre, ami görög!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
#2291012015-05-20 02:34:32 Válasz a #229080. hozzászólásra
Dragont!
Old Skalából az ösvényeken kiránduljatok át Kateliosba, és onnan a parton, ha a vízállás engedi át lehet néha sétálni Skalaba Tavaly kirándultunk egy ilyet, az utcsó 100-150 métert térdig-mellig vízben kellett abszolválnunk, de tetszett
Az alábbi albumomban a 27-es képtől 235-ig dokumentáltam a túrát!
https://2014kefalonia.galgoczyarpad.fotoalbum.hu/?pageid=0
#2291192015-05-20 08:52:26 Válasz a #229050. hozzászólásra
Dragont: Azt mindenképpen hozzátenném, hogy ha ketten ültök majd a motoron, akkor legalább 150ccm-est vagy picit nagyobbat kölcsönözzetek, ha nem sajáttal mentek. 50-es robogó a szigeten normálisan csak 1 embert bír el, annyira meredekek az utak. Kivéve, ha egész nap motorozni akartok