#1507722010-08-31 10:58:46 Válasz a #149360. hsz-ra
Szia !!! Mi a Németh Travelnál fizettünk be a Zeus ap.házra, de itt ezen a fórumon sajnos több olyan esetet is olvastam, hogy a Lilalo-ba kötöttek ki a végén. Az a kérdésem, hogy jogi téren nem néztetek körül, mit lehetne tenni a hasonló esetekben ???
Mi szeptember 10.-én indulunk, ezért előre szeretnénk tudni jogainkat,mit lehet ilyenkor csinálni ?
Hátha valaki már kiokosodott !!!
üdvözlettel !!!! Edit
#1507792010-08-31 11:27:31 Válasz a #149145. hsz-ra
Szia potter !!!
Élvezettel olvastuk beszámolódat, illetve olvastuk volna, ha nem az járt volna a fejünkben, hogy mi is így járunk szept.10.-én. A Németh Travelnál fizettünk be a Zeus ap.h.-ra(nem aLilalora), egy baráti társaság (10 fő) szeretné együtt jól eltölteni a szabiját. Olvasva a fórumot, bizony most megijedtünk, oda a naivitásunk. Első ijedtségünkben írtunk az utazási irodának, türelmünket kérte, mondván nincs benn az illetékes.Utána olvastuk a Te beszámolódat,másodjára is írtunk egy emailt, azonnali válaszért esedezve.Mondanom sem kell, a fülük botját sem mozdították! ! Ezután bementünk az itteni közvetítő irodába, aholis a manit befizettük, hát ingatták a fejüket és megígérték, hogy megeresztenek egy telefont a Németh Travel felé. Ma ez a nagy b...s helyzet,nem tudjuk mik az utas jogai ilyen esetben, vajon mit követelhetünk ott a helyszínen, illetőleg utólag mit lehet tenni ???? Ha bárki mindezt jobban tudja, mint mi, köszönettel fogadjuk a véleményeket !!!!!
Meglehet tisztára felesleges előre agyonaggódnunk magunkat, de jobb tisztában lenni a lehetőségekkel !!!
Üdv mindenkinek !!!! :
Kabuci
Hali Mindenki !
Sajnos ismét itthon ,Paraliárol jöttünk haza vasárnap.Semmi különös változás,annyi talán,hogy a partot szélesitették kb. 15m-rel és a hullámtörők a parttal párhuzamosan vannak.Árak ua. mint tavaly .Nagyon jó idő volt,viz is meleg volt.Meduzával nem találkoztam.Ami feltünt,kevesebb magyar szót hallani.Szóval minden nagyon szép,jó volt,kár,hogy vége.
Ha kérdés van Paraliával kapcsolatban igyekszem válaszolni.
...nem tudjuk mik az utas [/b]jogai ilyen esetben, vajon mit követelhetünk ott a helyszínen, illetőleg utólag mit lehet tenni ???? Ha bárki mindezt jobban tudja, mint mi, köszönettel fogadjuk a véleményeket !!!!! ....
Szia Kabuci!
Igyekeztem összegyüjteni egy kis jogszabály gyüjteményt (nem csak Neked), de ezt átteszem az "Utazási Irodák" Topikba, hogy ne legyen "off". Tehát a választ ott találod. Üdv: Josza
Csak annyit tennék hozzá Valcsi sok fontos infót tartalmazó tanácsaihoz, hogy a buszon még akkor is mozogjatok, sétáljatok kicsit (kb. óránként), ha nem áll meg épp valahol, mert ha sokáig egy helyben ül az ember, a láb ereiben nem mozog a vér, és ez püffedés, esetleg mélyvénás trombózis formájában jelentkezhet). Ez természetesen az autós utazóknak is probléma. Nekünk egyszer majdnem haza kellett jönnünk amiatt, mert az akkor még 20 órás autós út végére oldalbordám egy enyhébb trombózist kapott.
Kedves Kabuci!
De jó nektek, hogy most mentek! Látom érdekel, hogy Olympic Beach-en hol lehet olcsón és jót enni. Mi júniusban voltunk. Legolcsóbban a sétáló utca, Parália felöli végén, egy helyes tavernában ettünk. Könnyü felismerni, mivel a taverna falára hatalmas Santorinit, Korfut és egyéb szép görög tájakat ábrázoló hatalmas képek vannak kirakva. Öt nyelvü, fényképes étalp van kitéve egy állványra a taverna elé. Nagyon kedves, segitőkész pincérek szolgálanak ki. Vacsora előtt a férfiaknak ouzot, a nőknek finom likört hoztak. Vacsora után pedig egy egy jégkrémet kaptunk ajándékba. Itt egy adag kalamári körettel 4 euróba került. Ugyanennyi volt a muszaka is. A rántottkagyló pedig körettel 5 eruró volt. Szerintem ennél olcsóbban sehol nem eszel. Az adagok normális méretüek voltak. Nem tudom Hellának milyen tapasztalatai vannak?
Én pont ezt az éttermet kerestem O. Beachen,amikor Paralián nyaraltam.
Olvastam előtte az írásod.
Végülis mi is közel a buszmegállóhoz ettünk,talán a 3. vagy a 4. taverna volt,
de nem nagyon találtam a képeket Santoriniről... Szóval ez nem az volt.
Igaz,már szürkült és a legelső becsalogatónak bedőltünk,de nem bántuk meg.
Mi 2 személyes tengeri tálat ettünk (rántott kagyló és tintahalkarika, grillezett polip és
kishalak valamint garnélarák volt rajta, roseblivel,paradicsommal,uborkával, káposztaágyon,
citrommal és olivás-oregánós pirítóssal. 8 euróba került. (Paralián 19-ért láttam ilyet!!!)
Egy kólát és egy kis csapolt amstelt ittunk hozzá,összesen 11 euró volt.
Nagyon finom volt,igaz,mi itt nem kaptunk "előitalt" és jégkrémet.
Kalamárit viszont Paralián is árultak már 5 euróért körettel és desszerttel együtt, a sétálóutcában,
egy tengerparti tavernában. Ott volt a legolcsóbb a tintahal. (mármint Paralián a legolcsóbb!).
#1512682010-09-06 16:28:49 Válasz a #151209. hsz-ra
Szia Gudli !!!
Többszőr olvastam, hogy Parálián grillcsirkét árulnak 5 euróért, csak azt nem tudjuk, hogy hol ??? Persze mi is inkább a tenger adta étkeket fogjuk enni, de tapasztalatból tudjuk, hogy egyszer-egyszer megkívánjuk a hazaira emlékeztető ízeket !
Szóval hátha tudja v a l a k i !!!! ?????
#1523572010-09-22 18:07:20 Válasz a #146087. hsz-ra
Sziasztok.Mi a nyáron kétszer voltunk Paralián.Nagyon jó hely.Mi is a Smart Holidaysal voltunk kirándulni háromszor is és nagyon jó volt,mind a szervezés mind a bánásmód,és olcsóbb is mint sok más helyen.
Én is Görögöt szeretnék tanulni de Miskolc környékén nincs szinte semmilyen lehetőség.
Szeintem nehéz nyelv,de nagyon tetszik:))