Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 6631
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Fazika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
398 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151875 Üzenet linkje2010-09-13 13:24:54 

Rozita írta:
Bocs ha valakinek fáj az igazság, de én csak azt írtam, ami velünk történt!
És ennyi pénzért ilyen utat várjak? nos két éve, húszezerrel kevesebbel mentem el Görögország egy másik részébe...

Akkor ne menj Thassosra se, mert az is legalább ilyen drága. Kivéve a robogóbérlést, az Thassoson olcsóbb. A többi kb. ugyenennyi.

# 6632
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151879 Üzenet linkje2010-09-13 14:54:26  Válasz a #151875. hsz-ra Előzmény #151875

Tessék itt az élő példa. Ugyanaz az út, ugyanaz a busz, ugyanaz a szállás, ugyanaz a cég és mennyire másként értékeltétek. Itt érvényesül a félig tele, vagy félig üres pohár problematikája. Ez tényleg csak hozzáállás kérdése. Ezen kívül ennyit számit, ha valaki felkészülten, vagy felkészületlenül indul útnak.
Fazika! Örülök, hogy Te megláttad azt szépséget Pargában, amit Rozita nem.

# 6633
Fazika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
398 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151890 Üzenet linkje2010-09-13 17:37:05 

Igen, biztos, hogy nagyon sokat számít a hozzáállása az embereknek. Bizony mi is láttunk olyat, ami nem tetszett: Ali Pasa vára igen gazos, sőt néhol életveszélyes. A kis szigetre át vizibicajozva kishíjján egy nagy rakás emberi ürülékbe léptünk az ösvény közepén. De a motorkölcsönzős Andreas se öregbítette a görög vendégszeretet jó hírét. Mindezek azonban közel sincsenek olyan fajsúlyosak, mint azok, amikért szeretjük Görögországot és minden évben lázban égünk, csakhogy újra ott lehessünk. Nem hagyjuk, hogy ilyesmik elrontsák a nyaralásunkat. Mindig találunk valamit, ami miatt újra és újra bele tudunk szeretni Görögországba. Nekünk csak ez a 10 nap, 2 hét adatik meg egész évben, hogy nyaraljunk. Erre spórolunk, erre gyűjtünk. És mindig Görögországot választjuk. Remélem, még sokáig meg is tehetjük.
(Azt gondolom, hogy már nem is írok beszámolót, mert annyi mindent leírtam.)

# 6634
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151892 Üzenet linkje2010-09-13 18:32:00 

Fazika írta:
....mi is láttunk olyat, ami nem tetszett: Ali Pasa vára igen gazos, sőt néhol életveszélyes. A kis szigetre át vizibicajozva kishíjján egy nagy rakás emberi ürülékbe léptünk az ösvény közepén. De a motorkölcsönzős Andreas se öregbítette a görög vendégszeretet jó hírét....

No de valld csak be őszintén, szívesen lépnél most bele majdnem abba az ürülékbe ott a kis szigeten. icon_lol.gif icon_wink.gif
Még az Andreas féle esetet a motorral írd már le részletesen, hogy más is tanuljon belőle! Üdv: Josza

# 6635
Papamaci
Törzstag
Törzstag
647 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151894 Üzenet linkje2010-09-13 18:59:47  Válasz a #151857. hsz-ra Előzmény #151857

Szia Rozita
Akkor mi is együtt nyaraltunk és én is veled utaztam
Fazika sok mindent leírt előttem de én is reagállok erre a sok negatív ill.szerinted hanyagolható iródáról
Buszos útról ha már ennyire tapasztalt vagy akkor tudnod kellene hogy az irodák többsége a Szegedi virágpiacnál szokott megállni és ott a soförök mindig esznek meleg ételt hiszen már máshol nem tudnak, a busz maga egy Neoplán tipusú 10-éves jármü ami ha egy kicsit is beszélgettél volna a rosszul öltözött soförőkkel mindent elmondtak volna róla hogy miota náluk van mindig haza hozta az utasait ja 25 percet álltunk tankolással, tegeződésröl meg az utazás kezdetén megkérdezte és senki nem ellenezte csak nem figyeltél
Gondolom a G.T. gondolsz erröl meg én tudnák erröl irni oldalakat icon_cry.gif Egy helyen álltunk meg ilyen Toi.toi Wc-nél haza fele de volt mellete másik is amúgy 3-4óránként álltunk meg szerintem ez is megfelelő volt
Transzfert is említed nem tudom mért mert oda útnál Norbinak köszönhetöen a nagy busszal vittek mindenkit a szállására aki ismeri Pargát az tudja miről beszélek vissza fele ezek szerint csak neked volt gondod mert a terhes kismama sem siránkozott hogy tizenakárhányan vagyunk a 9személyes kisbuszban
folyt.[/list]

# 6636
Tipota
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151895 Üzenet linkje2010-09-13 19:04:12 

Kedves Rozita

Hát nem tudom te mennyire voltál felkészülve a Pargai nyaralásra de azt hiszem életedben sem jártál még azokban az országokban ahol az autóbusz áthaladt, ha utaztál volna arra akkor tudtad volna, hogy milyenek a körülmények, Igen akkor azzal az irodával kell utazni akinek a legfiatalabb az autóbuszparkja, csak megjegyzem EZ NEM IGAZ,mert van más iroda akinek tényleg 2 évesek a buszai! az hogy célzol a Nagy GRAND Tours-ra az nem azt jelenti, hogy Ő tökéletes hallottam róluk, nagyon sok mindent, a kollégámék velük utaztak és azt mondták soha többet Grand Tours a fapados ülésivel!
Én nem védeni akarom a Walter Travel Touroperator Kft., de nem hiszem hogy nem jó szolgáltatást adnak én az előző csoporttal voltam velük, már a 6. alkalommal és nem volt velük semmi gond a busz szerintem átlagos turista busz egyik iroda sem utaztat jobb busszal tudjuk csak az általad említett Grand Tours icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif . mert arra céloztál- akkor velük kell utazni.
Ha fel lettél volna készülve akkor tudtad volna hogy milyen benzin kutakon állnak meg a buszok, ja mellesleg szeretném megjegyezni minden iroda ugyan azokon a kutakon áll meg.
Walter Travel, Apollon Travel a nagy Grand Tours, Nemeth Travel és még sokan mások. - Ez van ha nem tetszik akkor ne utazz Görögországba Busszal hanem, fizesd meg a repülőt és akkor nem lesznek Balkán WC-k.
A sofőrök öltözékéről annyit egyik irodát sem láttam még kiöltözve görögországi útra, kivétel a nagy Grand Tours úgy néztek ki a sofőrök mint a pingvinek, minek oda kiöltözni, az utas sem öltözik, ki mert ő is kényelmesen akar utazni, KÉRDEM én szerinted a sofőrnek nem kényelmetlen közel 20 órát vasalt ingben nyakkendőben vezetni, a társas körutazás az más. A Walteres sofőrök mindig megkérdezik lehet e tegeződni, ha neked sértette az ÖN érzetedet, akkor szólni kell emberből vannak Ők is szerintem ha kikérted volna magadnak akkor magáztak volna! A Hajnalka szerintem mindent megtett azért, hogy mindenki jól érezze magát nekünk volt már idegenvezetőnk, Sartin, Olaszországban, és ott is maximálisan megtett mindent azért, hogy a nyaralásunk alatt minden jó legyen, a kirándulásokról annyit, hogy szerintem mindegyik tök jó, főleg a Paxos - Anti Paxos! A szállás ha nem tetszett meg hiányosak voltak az edények akkor szóltál volna az idegenvezetőnek és akkor Ő intézkedett volna! Nagyon sokan voltak abban a szálláson akik jól érezték magukat! Az az ember aki nem akarja jól érezni magát az nem is foglya. Tudod utólag könnyű a KÁKÁN is csomót keresni!
Szerintem te egy kicsit eltúloztál dolgokat meg el vagy magadtól szállva! Nekem ez a véleményem de szerintem sok más fórumozónak is!

További szép estét!

Tibor

# 6637
Papamaci
Törzstag
Törzstag
647 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151898 Üzenet linkje2010-09-13 19:27:53 

Akkor bár nem ismerlek tipota de nem igazán folytatom mert minden megirtál
Én ezúton is szeretnék köszönetet mondani a Walter Travelnek Norbinak és soför társának a kellemes biztonságos balesetmentes utazásért
Hajnalkának a Pargai segítségekért
Parga gyönyörű és mindenkinek látni kell

# 6638
Virág1
Aktív fórumos
Aktív fórumos
134 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151899 Üzenet linkje2010-09-13 19:31:06  Válasz a #151895. hsz-ra Előzmény #151895

Igen,ezt írtam fentebb én is,csak nem neveztem nevén a gyereket icon_lol.gif
Mi Grand Tours fapadosnak hívjuk őket és ők voltak azok,akik 36 óra alatt értek le Toloba és fentebb ott van a folytatása is.....ennyit róluk és a buszunk 1,5 éves volt.

Most nem volt egyáltalán ilyen fiatal a buszunk,de nem is volt semmi baja sem!

# 6639
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151903 Üzenet linkje2010-09-13 20:14:21 

Ha emlékeim nem csalnak, akkor a páromnak 2, nekem meg 3 buszos görögországi utazásunk volt. Abban az időben teljesen természetesnek vettem, és különösebben nem foglalkoztam azzal, hogy a sofőrökkel mi is van. Ketten voltak, és útközben váltották egymást. Mikor leértünk, pár óra múlva indultak vissza a hazamenőkkel.

Na de most, hogy mi is levezettünk 3600 km-t, és olvasom itt a sofőrök kritizálását (is)....meg kell mondanom, hogy minden tiszteletem a sofőröké. Már tudom saját bőrömön, hogy milyen kimerítő órákon keresztül vezetni, éjszaka is. Micsoda koncentrálást igényelnek pláne a hegyi szakaszok.

A szállás igényekhez...
Sajnos elég pipifaxos vagyok én is. És meg tudom azt is érteni, aki lehet, hogy élete első külföldi nyaralásán, amit összekuporgatott nagy nehezen, csalódottan tapasztalja a lepukkant szállást. Van akinek ez nem olyan sok pénz, de sokan vannak akiket nem lehet az ár-érték aránnyal megnyugtatni.
Mi is megtapasztaltuk idén a kontrasztot. Láttuk a különbséget az 50 és a 30 eurós szállás között. (korábbi nyaralásaink során is voltak ilyen tapasztalataink, akkor nem ilyen árkülönbséggel)
Vélhetően nekem szerencsém volt, mert rögtön az első találkozásom A "görög apartmannal" nagyon jó volt.
Ma már rutinosak vagyunk, és nem dühöngünk tányér, vagy edény hiányon. Abból próbáljuk kihozni a legtöbbet, ami van. És élvezzük a nyaralást.

Parga nagyon szép, és bár nem kaptam azt az érzést, mint mikor először megláttam Sartit hajnali fényben derengeni, ahogy feltűnt az utolsó kanyarból, (vélhetően ezt nem nagyon fogom már érezni) de Pargára is visszamegyünk még. icon_smile.gif Már csak azért is, hogy rögtön az első naptól bele tudjak helyezkedni a "helybe", mert most több mint egy hét után kezdem felfogni, hogy nem fotókat látok. icon_lol.gif

# 6640
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151905 Üzenet linkje2010-09-13 20:34:00 

Cofffos írta:
...több mint egy hét után kezdem felfogni, hogy nem fotókat látok. icon_lol.gif

Ezt nagyon találóan fogalmaztad meg; rám is tört egy csomó emlék... icon_razz.gif

# 6641
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151910 Üzenet linkje2010-09-13 21:11:30 

Cofffos írta:

Itt szeretnék köszönetet mondani h.apcinak és sziromnak a sok-sok linkért, hiszen ezek segítségével sikerült a rengeteg szállásajánlat közül leszűkíteni a kört, melyek közül végül minden irodát kihagyva, egyenesen a kiszemelt villába mentünk, ahol a szobát nagyon olcsón, alkudozás nélkül, megkaptuk. Az egész- a ház előtti leparkolástól-kb. 10 percbe telt.
A Villa Nikiben laktunk a 4-es szobában napi 50 euróért.

Nincs mit Cofffos, örülök, hogy jól sikerült minden icon_wink.gif Villa Nikiről látszott már itthonról, hogy nagyon klassz, gyönyörű helyen is van, de 4 emberre nekünk kicsit sok lett volna. Aztán kint pedig azt néztem, hogy milyen marhára meredek a feljárójuk icon_lol.gif Ti fölmentetek azon? icon_lol.gif

(Egyébként megnézted kint, amit annyira ajánlgattam, a Petrost? Az is nagyon jó fekvésű)

# 6642
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151918 Üzenet linkje2010-09-14 01:30:40 

Csak, hogy szép napotok legyen!

Ali Pasa vára:

A kilátás onnanPargára:

# 6643
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151927 Üzenet linkje2010-09-14 10:07:12 

szirom írta:
Cofffos írta:

Itt szeretnék köszönetet mondani h.apcinak és sziromnak a sok-sok linkért, hiszen ezek segítségével sikerült a rengeteg szállásajánlat közül leszűkíteni a kört, melyek közül végül minden irodát kihagyva, egyenesen a kiszemelt villába mentünk, ahol a szobát nagyon olcsón, alkudozás nélkül, megkaptuk. Az egész- a ház előtti leparkolástól-kb. 10 percbe telt.
A Villa Nikiben laktunk a 4-es szobában napi 50 euróért.

Nincs mit Cofffos, örülök, hogy jól sikerült minden icon_wink.gif Villa Nikiről látszott már itthonról, hogy nagyon klassz, gyönyörű helyen is van, de 4 emberre nekünk kicsit sok lett volna. Aztán kint pedig azt néztem, hogy milyen marhára meredek a feljárójuk icon_lol.gif Ti fölmentetek azon? icon_lol.gif

(Egyébként megnézted kint, amit annyira ajánlgattam, a Petrost? Az is nagyon jó fekvésű)

Húúú...a Niki feljárója tényleg nagyon meredek volt. icon_eek.gif icon_eek.gif
Én nem is mertem kocsival se fel, se lejönni, sőt, lefelé még utasként sem mertem beülni. Az első kanyarig mindig legyalogoltam. Még nézni is rossz volt, ahogy majdnem átbukfencel az autó, olyan meredeken jön lefelé.
Mondtam is, hogy egy alföldi embernek ez a város egy sokk icon_eek.gif icon_eek.gif lehet. icon_lol.gif
Mindennap még felgyalogolni is egy "élmény" volt. Mondjuk mi panel nemzedék vagyunk, 20 évig laktam a negyediken, és most is a harmadikon lakunk, szóval nem volt olyan nagy cucc, csak nem lépcső volt, hanem lejtő, abból is a jóóó meredek fajta.

A Petroszt megnéztük. A legfelső szintjének a panorámája tényleg fantasztikus, ám a (felső) bejárata kb. 3 lépésre van a főúttól, ahol hajnalig és korán reggeltől dübörög a forgalom. Ez jó nagy negatívuma volt. Több, előzetesen kinézett helyet megnéztünk, és megállapítottuk nagyon hamar, hogy a Nikinél nem is lehetett volna jobbat választanunk (természetesen a mi szempontjaink szerint). Még az én favoritom a Pison lévő Hotel Achilleas sem tűnt élőben olyan jónak.

# 6644
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151936 Üzenet linkje2010-09-14 11:15:22  Válasz a #151927. hsz-ra Előzmény #151927

Én sem mertem volna ott kocsikázni icon_lol.gif

A Petrosnál szerintem az utcafrontra nemigen nyílt semmi, ahová engem bevitt a pasi, az is a kikötőre nézett, totál a másik oldalon. Nekem ott az tetszett marhára, hogy volt lenti bejárata is, majdnem a téren lehetett kijönni. És elég jól meg lehetett állni kocsival. De most már mindegy is icon_wink.gif

# 6645
Franciska49
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151954 Üzenet linkje2010-09-14 15:04:01 

Szia Rozita! Kérdésem lenne? Mo. hol nyralsz 10 napot 58 eFt.-ért, ugy hogy még oda is visznek ill. haza is hozznak. Aki Görögországba megy ill. már járt ott tudni kellene a tisztasági és egyéb viszonyokat.Kíváncsi lennék, hogy te fehér ingben nyakkendővel hány km.-t tudnál levezetni evés nélkül.A busz valóban nem a legujabb tipus, de biztonságos volt, egyébként ezeket a jármüveket ki sem engedik, csak ha megvan a müszaki vizsgájuk.Egyébként csak hozzáállás kérdése.A soffőrök jó fejek, közvetlenek, udvariasak, minden kívánságunkat teljesitették-igaz nem volt sok.Ha nem tetszett a vegyes bolt akkor miért nem kerestél egy hipermarketet? Egyébként Hajnika is az ötös osztályzatot kaphatná meg.Minden tájékoztatást megadott és a részletekre is felhivta a figyelmünket. Egyébként mi sem vagyunk bevállalós fajta, igy szervezett uttal mentünk a fakultativokra.Ha vetted volna a fáradságot és a befizetési szelvényt megnézted volna, rá volt irva mikor, honnan idul a hajó és mi a hajó neve. Ehhez nem kell szerintem egy felnőtt embernek még külön segitség.Mi is a MIMISbe voltunk, igaz nem volt a felszereltség elégséges, de mi megszoktuk, hogy itthonról visszük a saját étkészletünket és legalább egy fazekat.Ha ennyire kényes vagy a dolgok iránt igy kellet volna készülnöd.
Mi csak éjszakára voltunk otthon, esetleg néha dután.Ja, és kifolyt a viz a zuhanyból? nagy kaland, a lábtörlőt utánna kidobtam száradni az erkélyre,s ennyi munka után a gyürü is megmaradt az ujjamon.Mi a jót hozztuk ki az útból köszönjük Walter, köszönjük fiuk,köszönjük Hajnika.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 442 443 444 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu