Az Európai Bizottság legfrissebb felmérése szerint többek között a Malév, a Wizzair, a Ryanair és az EasyJet is szerepel azon a "szürke" listán, melynek szereplői honlapjaikon megtévesztő információkkal próbálják magukhoz csalogatni az utazni vágyókat. A Hírszerző feltérképezte, hogy az itthon is elérhető társaságok milyen ajánlatokkal bombáznak minket, s ezekből mi igaz.
Sziasztok!
Nekem a MALÉV mostani akciójával jó a tapasztalatom. Egy hete hirdették
meg (4 napig tartott) Tehessalonikibe a kedvezményes jegyeket.
Ha nem is 26.600 Ft-ért, de 50.500,-Ft ért sikerült jegyet vennem. Ebbe az
összegbe már minden benne van, kivéve a rep.jegy biztosítást.
Most ugyanezt a jegyet 74.300,-FT ért kapnám meg. Kettőnk esetében
ez már 47.600.-Ft-os megtakarítást jelent, illetve azt, hogy ezzel a lehetőséggel válik valóra az idei nyaralásunk.
Üdv.czoki.
Érdekes ez a "szürke" lista. Amikor először elkezdték reklámozni olcsón Athént, annyiért vettem jegyet, mint amennyi akciósan meg lett hírdetve. És ezzel minden görög-rajongó barátnőm így van.
Ja hogy csak az utazási biztosításos dolgot kifogásolták? Akkor jó! Persze mindig oda van írva kis betűkkel az is, hogy mely időszakra érvényes a foglalás. Szal ezen nehogymán meglepődjünk.
szerintem nem a meglepődésről van szó. Akik a felsorolt társaságokkal repülnek (Magyarországon kvázi mindenki), azok úgyis megszokták, hogy mindent alaposan el kell olvasni, mert ilyen-olyan díjak szép sorban rárakódnak az alapköltségre a foglalás folyamán.
Viszont az, hogy már nem lepődünk meg ezen, nem jelenti azt, hogy ez jól van így. Ráadásul egyre divatosabb ez a légitársaságok körében. Először csak a fapadosok képezték így az áraikat, de most már a Malév is kezd teljesen úgy "csinálni", mintha fapados lenne...
Szerintem sokkal jobb lenne, ha normálisan és egyértelműen tüntetnék fel az árakat, nem pedig arra törekednének, hogy minél jobban elrejtsék az igazi, végső árat a mindenféle akciók tengerében.
Én is 30 ezerért vettem Athénba repülőjegyet odavissza egy főnek.
Biztosítást nem kérek, én magamnak kötöm, biztosítónál, sokkal olcsóbban.
Ugyebár a Malévnál poggyászdíjat sem kell fizetni, szóval már csak válogatni kell az időpontok között amikor akciós a jegy.
Szerintem érdemesebb akciós időponthoz igazodni és pénztspórolni mintsem kidobni egy vagyont, mert ragaszkodunk egy naphoz.
Mi egy utazási irodában vásároltuk a jegyeket és ott volt ilyen lehetőség. Malévtól 80 %-ot, az Olympictől 50%-ot kapunk vissza. Azt hiszem a Vistánál vettük a jegyeket(én nem voltam ott).
a Malév jegyet, amikor megveszed, akkor be lehet kattintani az útlemondási biztosítást, párezer Ft-ba kerül. Ez kifejezetten arra szól, hogy ha nem tudsz elutazni, akkor a pénz nagy részét visszakapod. De persze akármilyen indokkal nem adják vissza (egyszer végigolvastam ez egésznek a feltételeit), csak akkor, ha komoly, igazolható okod van arra, hogy nem utazol, pl. komoly és hirtelen fellépő betegség, közeli hozzátartozó halála, kirúgnak a munkahelyedről. Asszem, erre a három esetre érvényes, tehát más esetben nem adják vissza a pénzt.