máshol olvastam, hogy nem lehet egy napra oda-vissza jegyet venni. Egyszerűen a hajóstársaságok nem adnak el. (Semmi értelme nincs, azonkívül, hogy valószínűleg az egynapos hajókirándulások üzletét nem akarják rontani... legalábbis én másra nem tudtam gondolni.) A dolgot talán úgy lehet kicselezni, hogy megveszed először csak oda, majd máskor visszafelé... de próbálni még nem próbálta senki ezt a módszert...
Sziasztok!
De, mi kipróbáltuk, így mentünk át Mykonosról Tinosra, ezzel semmi probléma nem volt, sőt ott helyben (ottani utazási iroda) adtak volna retúrjegyet is egy napra, de figyelmeztettek, hogy akkor csak abban az időpontban jöhettünk volna vissza. Ha lekéssük a hajót (vagy hamarabb akarunk visszafelé jönni) akkor újból jegyet kellett volna venni. Ezért inkább Tinoson vettük meg a jegyet a vissza útra.
Sziasztok!
Mi tavaly ugyebár két szigeten (Paros és Naxos) nyaraltunk 1-2 hetet, és simán lehetett egy útra kérni a jegyet a kompra. Blue Star-os komp volt, amivel átmentünk.
#1004922009-05-21 09:15:22 Válasz a #99917. hsz-ra
Firkamano!
A danae válaszolt, végre sikerült az oldalukon regisztrálnom és megtudni a részleteket: 7 EUR/fő, 6,50 EUR a motor és 27 EUR a kocsi (Blue Star).
A paleologos is válaszolt, szép hosszú és részletes levelet írtak, megadtak különböző oldalakat, ahol a görög belföldi kompjáratokat lehet nézegetni, sőt, azt is írták, ha nem sikerülne online foglalnom, írjam meg a részleteket és ők megcsinálják.
Úgy tűnik, - ha nem sikerül a kompoldalon megtalálni egy adatot, hogy érdemes nekik írogatni, viszonylag gyorsan válaszolnak.
Köszi a sok segítséget még egyszer!
Szia
Bottakati
#1005012009-05-21 10:12:08 Válasz a #100495. hsz-ra
Firkamano
Egyelőre csak az összes adatot szerettem volna megtudni (árak, menetrend, stb.). Mivel nagyon bizonytalan még az utazásunk időpontja, nagy valószínűséggel helyben fogjuk megvenni a jegyeket.
Engem érdekelne az itthoni kompjegy vásárlás, remélem tudtok bővebb információt adni. Igoumenitsa-Korfu közötti kompjáratra is lehetne itthon kompjegyet vásárolni? Ha igen hol? Esetleg valami menetrendet is tudnátok nekem linkelni?
Választ előre is köszönöm!
Szia Bogica!
Bár már többen írták, hogy nem kell, de ha esetleg mégis érdekel, akkor náluk lehet görögországi kompjegyeket venni, menetrendben is biztos segítenek, nagyon segítőkészek:
#1012752009-05-25 15:17:19 Válasz a #101220. hsz-ra
Hátha valakit ki tudok faggatni a kompról.
Jegyet nem lehet előre foglalni, legalábbis én nem találtam erre sehol lehetőségget. Helyszínen kell majd felkutatni a jegyvásárlási lehetőséget.
Esetleg nem tudja valaki, hogy hól lehet a kikötőben megveni a jegyet? Gondolom, van valami jegy pénztár ami jó feltünő