Nem lesz saját szervezésű az utunk, sem last minute. Befizettünk az Ibuszos "Alkudj és nyaralj" programra. Csak így még nem tudjuk hová is megyünk. De ettől talán még izgalmasabb.
Idén augusztusban megyünk két hétre nyaralni rhodoszra.
Nagyon hálás lennék ha valaki tudna írni valamit
az idei árakról főképp a vár-múzeum belépők, robogó bérlés , meg az egyéb ilyen költségek érdekelnének.
Két hétre megyünk ki úgy hogy a reggeli meg a vacsora benne lesz az ellátásban.
Meg kiváncsi vagyok a véleményetekre, hogy mennyi költőpénzt javasoltok fejenként két hétre??
üdv mindenkinek júliusbam megyünk a családdal rodoszra,falirakin lesz a sállás érdekelne,hogy milyen a hely pl:tengerpart ,árak meg minden hasznos infó jöhet.Elöre is köszönöm a válaszokat hali.
#1008262009-05-22 16:53:42 Válasz a #100821. hsz-ra
Szia!
Faliraki tengerpartja az egyik legjobb a szigeten. Homokos és lassan mélyül. Jól kiépített, sok vendéglő és bár van a parton, bár árban a tapasztalatom szerint Faliraki a drágább helyek közé tartozik. Vízisport eszközök is bérelhetők. Faliraki Rodosz város mellett a legnyüzsgőbb település, ez részben jó, de emiatt a központi részek rendkívül zajosak. Vidámpark és a sziget csúszdaparkja is itt található. Vigyázni kell viszont, mert főleg este, de időnként nappal is leszólítják a turistákat az utcán sétáló fekete nők. Kezet nyújtanak, majd abban a pillanatban egy karkötőt is rákötnek, majd mondanak egy áldást. Ezután 5-10 eur közötti összeget el is kérnek ezért. SOHA NE FIZESSETEK ÉRTE!!! Nem is kell velük szóba állni. Ha látják, hogy nem "veszitek" a lapot, akkor békén hagynak. Ettől eltekintve a közbiztonság nagyon jónak mondható. Főszezonban sok északi és angol turista nyaral a szigeteken. Főképp az angolokkal szokott probléma lenni, ami a túlzott alkoholfogyasztásból ered. Ordítoznak
A településen kívül Rodosz város felé több nagy áruház is található. A gyorsforgalmi és a régi út mellett is.
Üdv
#1008902009-05-23 10:40:20 Válasz a #100821. hsz-ra
Szia Vi79!
Faliraki nagy strandja több kilométer hosszú homokos, lassan mélyülő, kék zászlós strand. A parton található kiskápolnától, kikötőtől jobbra található egy kisebb, kicsit sziklás strand is, majd azt követően kicsit távolabb egy nudista strand is.
A település érezhetően az idegenforgalomból él. A tengerpart jól kiépített, tavernák, szórakozóhelyek sora várja a vendégeket. Nagyon sok a turista.
Faliraki jó kiindulás lehet több kiránduláshoz (olcsóbb, ha nem az utazási irodánál fizetsz be). Közel van a híres Antony Quinn öböl / Ladikou is, oda mindenképpen érdemes ellátogatni.
Lindosz, Thermes Kalitheas, Rodosz város, Kamiros, Monolithos, Symi sziget szintén szintén megér egy látogatást (a fotóalbumomban találsz képeket róluk). Rodosz szigetén nagyon sok a látnivaló, érdekes, szép hely, strand.
Az autóbérlés kb. 35 Euro / nap (kedvezőbb több napra, nem irodánál).
#1021052009-05-28 14:16:12 Válasz a #100826. hsz-ra
szia.
nem ismersz új vagyok itt de nem GR-ben
rodoszra megyek nászútra aug 31-szept 11-ig afandouba tudom kicsi hely de maga a sziget érdekelne tudsz ebben segiteni??persze minde utan elött beszerzek filmeket könyveket de a saját tapasztalat az mindig jobb
válaszod várom és köszönöm
lauralesko@freemail.hu
#1021392009-05-28 17:25:37 Válasz a #102105. hsz-ra
Szia gorogimado!
Ha javasolhatom, akkor elsőként nézd végig ezt az oldalt:
A Kos sziget Tanszék
Nem 100%-os, de sok infó van rajta. Biztos ez után is lesz még kérdésed, akkor természetesen szívesen állok a rendelkezésedre.
Üdv:)
#1027182009-06-02 10:18:35 Válasz a #90932. hsz-ra
Szia Ian!
Köszi szépen a választ.
Közben nézegettük itt az autóbérlés árakat.
Szerintem eléggé horror árban van, úgyhogy mi is a robogónál maradunk.
Megoszlanak a vélemények egyébként, mert vki azt írja hogy Faliraki olcsóbb mint a főváros.
De majd megnézzük.))
Benzinárról tudsz valamit esetleg, hogy kb mennyi?
Egyébként szívesen várom azokat akik változatlanul 08.09-én a Lido Star hotelben fognak megszállni ))
#1027492009-06-02 14:24:05 Válasz a #102718. hsz-ra
Szia Timike!
Az üzemanyagár kb. olyan szinten van mint nálunk. Nagy eltérés nincs. Robogónál ez amúgy sem jelent nagy tételt. Viszont alkudni kell, főként akkor vagytok jó helyzetben ha több napra bérlitek a járművet.
Üdv
#1032822009-06-05 08:41:55 Válasz a #102749. hsz-ra
Szia Ian!
Köszi a választ.
Ahogy elnéztem ténlyeg szerintem a kocsibérlés akkor megfizethető ha elő vagy utószezonban mész.
Volt olyan hely ahol az előszezon árának a dupláját kérték főszezonra :!!!!!!
ezt azért kicsit arcátlannak tartom de mindegy.
A robogó azért is jobb mert könnyű vele parkolni és nem fogyaszt sokat..Írták egy páran hogy főszezonban sokan vannak....
Amúgy már nagyon várom , most fogjuk befizetni a maradék összeget
június végén, és még két hónap (jobban hangzik mint a félév ))