Sziasztok!
Ha megengeditek én ezt a topikot meg szeretném nyitni.
Régen nagyon sokat jártam Cseszlovákiába mikor még az volt,de csak a tátrákat barangoltam be meg egyszer voltam Prágában és nagyon halványan emlékszem rá.
Csodálatos város az maradt meg bennem és arra gondoltam hogy szeptemberbe meglepem a nejemet egy hosszú hétvégével.
Ha van valakinek jó szállás tapasztalata és mit lehet megnézni a városba na hát akkor nehogy vissza fogja magát
Akkor 1760 CZK volt egy éjszakára egy kétágyas szoba. Közel van a metró és van saját parkoló a kertben, így nem kell az utcán kint hagyni a kocsit, nagyjából emiatt a két ok miatt választottuk ezt a szállást.
A belvárosban bármerre indulsz, mindent érdemes megnézni. Gyalog vagy egy-két metrómegállón belül minden elérhető, úgyhogy nagyon kényelmes dolga van a turistáknak. Később majd lehet, hogy halászok elő képeket a mieinkből , de addig is amit mindenki meg szokott nézni, azok a következők: a Károly-híd, a vár, az óváros, a zsidónegyed, a Vencel tér stb. stb. A neten biztos ezer infót találsz ezekről!
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és minden megoldás érdelek.Igyekszem szeptemberig minden infót összeszedni és nekivágni az ismeretlennek
De csak bátran körmöljetek és én olvasok ezerrel
#1031722009-06-04 16:55:40 Válasz a #103165. hsz-ra
Szia Haspók!
Nagyon szépen köszönöm jó kis szállásnak tünik és nem hátrány hogy a kocsit is le lehet tenni.
Ti a neten foglaltatok ezekszerint szállást.
Nem volt vele semmi gond?
Utaltatok előleget vagy ott rendeztétek a dolgot és nem is foglaltatok előre.
Üdv:Robi
#1031962009-06-04 18:51:42 Válasz a #103172. hsz-ra
Igen, a neten foglaltuk, és nem volt vele semmi gond. A foglaláskor a neten bankkártyával történt a fizetés, és e-mailben küldték a vouchert. Az első éjszaka árát kellett előlegként kifizetni. (3 éjszakát voltunk összesen.) A maradékot pedig ott helyben, szintén kártyával fizettük.
Egyszer (régebben) az ő Alpin nevű panziójukban laktunk, az is teljesen jó volt. Itt az utcán, a ház előtt lehetett parkolni.
Náluk lehet átutalni is az előleget (bár ezért egy kisebb összeget felszámolnak), vagy pedig készpénzben befizetni itteni banknál (ez ingyenes, én így csináltam annak idején). De a honlapjukon le van írva, hogy milyen fizetési módok vannak.
Köszi mindent ,de nem csak azért nyitottam ezt a topikot hogy nekem keressünk szállást hanem azért hogy leirják az emberek az orszégról szoló tapasztalatokat.
Az már egy részletkérdés hogy én keresek szállást ,de azt a neten is megtalálom,de köszi bármit is írtok ezen a téren
Milyen tapasztalatokra gondolsz? Az autópályának van egy szörnyű szakasza Prága felé, ahol érehetően darabokból van összerakva az út, de túl fogjátok élni. A híres prágai sörről nem tudok nyilatkozni, én ugyanis nem szeretem...
Haspók!
Igen ezekre is gondoltam mint az oda vezető út és bármi ami az eszetekbe jut
Nagyon szép képeket tettél ide.Nagyon szép városnak nézem PrágátA sört azt meg én letesztelem és szeptember végén leírom az ízharmóniát
Üdv:Robi
Meg lennék lepve, ha valakit Csehország említése lázba hoz… Lehet, hogy szerencsés vagyok, de nekem nagyon sok régi szép emlékem van, s voltak felejthetetlen barátok is. Voltunk néhányszor mostanában is, de mindig marad még számos „apróság”, ami miatt érdemes visszamenni. Így volt ez most is; egy bemelegítő kiruccanást megért.
Az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk, de szerencsénkre csak néhány programunkat mosott el az eső (így több sör fogyott ). Az állandó izgalom, hogy milyen idő lesz akár egy óra múlva is, viszont sokat elvett az élvezetből. A sör most is kiváló (sajnos kicsit megdrágult), s a kajában is meg lehet találni az ízlésnek megfelelőt. A régi kedvencünk, Prága, ahol megszámlálhatatlanul sokszor voltunk, hála a barátságnak, sajnos – számunkra – hátrányára változott; ipari méreteket öltött a turizmus, hatalmas a tömeg; ez már nem az én szeretett Prágám…
Lehet, hogy néhányan perverzitásnak tartják, de nagy élvezettel mászkáltam át Znojmo térségében az osztrák határon, ahol bemutató célzattal meghagyták a vasfüggöny egyes részleteit.
Esetleg ha gondolod,megnézheted a triplanet.hun is.Mikor Rómát keresgéltem láttam Prágai ajánlatokat,igaz,az repülővel van.De szeptemberben már jó árakkal.És többen momdták itt nekem,hogy utaztak már velük,és megbizhatóak voltak...csak egy tipp...
Németországból – amint azt ott már említettem – hazafelé Csehországon át jöttünk. Itt is csak a korábban valamiért kimaradt helyeket próbáltuk legalább részben bejárni néhány nap alatt. Erdős tájak, hangulatos kisvárosok, árkádokkal szegélyezett főterek, de sajnos egyre kevesebb régi hangulatos kisvendéglő, söröző, pedig a cseh sör most is remek. Végre sikerült eljutnunk a talán kevésbé ismert Chodovar sörgyár sziklába vájt éttermébe. Ezeket a járatokat valamikor a sörgyártáshoz használták (kis múzeum is van itt). Látogatásunkat egy fél kacsa bánta…