Most fedeztem fel ezt a fórumot, nagyon szuper. Én és a párom pénteken indulunk Pargára busszal a Walter Travelnál foglaltunk.Nagyon izgulunk milyen lesz.Voltunk már mindketten Görögországban, Parálián.Most igaz Sartira akartunk menni, de sajnos telve volt minden hely.Remélem Parga nagyon szép lesz.
Jön vki 5-ei indulással Pargára a Walter Travellel?
#1030442009-06-03 19:52:03 Válasz a #102891. hsz-ra
Szia Hadiandi!
Kérdésedre válaszolva az alábbiakat közlöm:
Csodálatos napokat töltöttünk Pargán Christina nevű apartmanban.Felszerelés kitünő, ami alatt azt értem,hogy edények, evőeszközök, víforraló dugóhúzó, sörnyító megtalálható.Nagyon kedvesek a házigazdák,naponta van takarítás, törülközőcsere, ágynemű -csere 2x volt.Csak a legjobbakat tudom mondani.Az apartmant 2 útról lehetmegközelíteni, mi a meredekebbet választottuk.Valtos-ra jártunk gyalog, 3 megközelítő út vezet le,mindhárom utat használtuk.Leghosszabb 20 ', legrövidebb nézelődéssel is 15 perc.Walter Travel , és a kihelyezett irodavezető igen kedvesek és segítőkészek voltak.Mi jól éreztük magunkat,az időn csodlatos volt, tenger vize is kíváló volt.Hasonlókat kívánok:
#1030522009-06-03 21:06:45 Válasz a #103044. hsz-ra
köszönöm válaszod, nagyon örülök, hogy ilyen jókat írtál. Ti kirándultatok valamerre? mennyi idő alatt értetek Pargára? ja és az apartmannal kapcs. már csak azt szeretném kérdezni, hogy nagy erkély van? ki lehet ülni kényelmesen kajálni?
#1030652009-06-04 00:08:21 Válasz a #103052. hsz-ra
Mi egy 2 ágyas apartmanban voltunk,tehát konyhasarok volt.Erkély is nagy volt, ahonnan mi láttuk a pargai várat.Útról annyit,hogy Pargára kb.22 óra,de visszafelé (defekttel együtt) 20 óra volt.A gépkocsivezetők fantasztikusan jók.
Folyamatosan gyűjtöm az infókat Pargáról.Pedig már nincs sok időnk, holnap reggel indulunk.Izgatottak vagyunk nagyon.Annyi kérdésem lenne még , hogy vmi élelmiszer bolt van-e a közelben, vagy át kell menni vmi másik településre?
Mi a Vasiliki apartmanban leszünk, ha volt már vki ebben az apartmanban szivesen fogadok véleményeket.
EGy kellemes kirándulást tehettek Korfun. Utánanéztem hogyan miként. Mi szeretnénk megnézni Achilleon-t – Sissy kastélyt.
Igoumenitsából kompon át Korfura. A komp jegy 7 eu-tól (komptól függ az ár). Korfu városából busszal, taxival, bérelt autóval van mód eljutni a kb 17 km-re lévő Gastouri faluban lévő kastélyba.
Taxi: kb úgy 25 eu-tól el lehet jutni (oda)
bérelt autó: napi bérlés, amit találtam 35 eu-tól
Busszal: kb 1,3 eu a jegy/fő (oda)
A buszos útnak utána jártam jobban:
Buszok indulnak a San Rocco térről. Jegyek megvehetők a buszon vagy pavilonokban (tanácsoljuk, hogy a jegyet vedd meg oda-vissza).
Nr. 10 (kék)busz - Corfu - Achillion - Gastouri
jegy ár: kb 1,3 eu (oda)
Indulási időpontok:
Napi és szombat
07.00, 10.00, 12.00, 14.00, 17.00, 20.00.
Vasárnap
09,00, 13,00, 17,00, 19,00,
visszaindulási időpontok az indulástól kb 20-30 perc.
#1033012009-06-05 10:18:07 Válasz a #103147. hsz-ra
feripapa! nagyon köszönjük a részletes Korfui leirást.Amit az Andre József irt az a Jón tenger hajóutmeéri szerinted.? Én jónak találom . Ha visszaemlékszel a a Thomas appartmanról küldtél egy képet, amire jozsa reagált, hogy nem ott van és küldött egy másik térképet.. Sokat kerestem, de nem találom, tudnálsegiteni, hogy mégis melyik lapon tudom elirni?Üdv Juditella
#1033312009-06-05 12:45:18 Válasz a #103301. hsz-ra
Szia Juditella!
Szívesen máskor is, de én is most állítom össze, hová merre menjünk.
A 45 eu-s ár a hajóutért?? Én kicsit sokallom, de .....
A Jón-tengeri kirándulásról én ezt másoltam ki magamnak a hozzászólásokból:
" Voltunk a Jón-szigeteki kiránduláson, ez csalódás volt olyan szempontból, hogy maga a hajózás rettenetesen unalmas volt, nagyon sajnáltuk, hogy nem Egremnin, hanem Porto Katzikin kötött ki a hajó, így onnan egybõl indultunk is Kefalóniára, ahol mi sokallottuk az idõt, míg Ithakán keveselltük. A barlang az tetszett! "
" Mi is voltunk a Jón tengeri úton, Ithaka tetszett a legjobban, és örülök hogy láttuk Porto Katsikit is. "
Mi kocsival megyünk és tervben van Lefkada. Így nekünk kicsit könyebb némelyik fakultatívot megszervezni magunknak (és talán olcsóbb is lesz).
Én úgy gondolom, ha szánsz rá ennyit (nem másik rovására), akkor ne hagyd ki. Biztosan szép lesz.