#1023852009-05-30 11:51:26 Válasz a #102347. hsz-ra
Szia Katerina,
ahhoz, hogy be tudj írni az utazólistába, előbb be kell lépned a Hellasz.hu-ra. Nem elég, hogy itt a fórumon beléptél, hanem menj a hellasz.hu főoldalára, és ott a jobb felső sarokban kell belépned. Ha ez sikerült, akkor utána fogsz látni egy új menüpontot is az utazólista alatt, aminek az a neve, hogy "Beírás". Ott tudod majd beírni az adataidat.
igen igen nekem is tetszett nagyon és utólagos engedelmeddel ajánlottam is valakinek, a fórumon, de hogy melyiken azt nem tudom.
Köszi az élményszámba menő beszámolód
érdeklődni szeretnék, nem jön valaki juni 17-24 között krétára? szeretnénk párommal autót bérelni, és osztozni szeretnénk másokkal a költségeken. Egyébként biztos kérdezték már, de nem tudjátok mennyibe kerül körülbelül az autó bérlés? vagy mennyire lehet közlekedni robogóval ( gondolok itt az út viszonyokra)?
Ha jön valaki július 1-től október közepéig autóbérlést igénybe véve Heraklion vagy Amoudara közelébe, illetve szeretne osztozni a költségeken, akkor írjon!
#1034912009-06-06 14:09:16 Válasz a #103330. hsz-ra
Autóbérélésnél főszezonban napi 30-40 euróval számolj. Mindig rá kell kérdezni, van-e biztosítás a kocsira, ha igen, az milyen körben érvényes. Ha nagyon olcsón kínálják, akkor lehet, hogy a biztosításban dobják majd rá a felárat. A főúton, azaz a New Road-on nagyon gyorsan lehet haladni, de akkor semmit nem látsz a szigetből. A sziget többi útja változó gyorsasággal járható, függően attól, hogy hegyek között kanyarog az út, vagy sík terepen haladsz. Néha olyan érzése támad az embernek, hogy már a térképről is lement. A helységeket jelölő táblák pedig sokszor nem a kereszteződések előtt, hanem utána vannak kirakva, emiatt sokszor el lehet tévedni!
A térképen a távolságok csalókák lehetnek, mondjuk, csak 30 km-nek méred, de a valóságban csak 30-40 km/h sebességgel lehet haladni, emiatt 2 órát is igénybe vehet, míg az áhított helyre odaérsz. És bizony sok helyen akkora gödrök tátonganak, amire az ember nem számít. A hegyi kis falvakban még az is előfordul nagyobb kocsival, hogy a visszapillantó tükröt is be kell hajtani, hogy elférj a házak között...
Sziasztok!
Mivel az idén hűtlen lettem az ,,igazi"Görögországhoz,már biztosan tudom,ha megtehetem,jövőre ismét Kréta,nem messze Rethymnótól/22km/egy kis falu,Panormo lesz a cél,kis kafenionokka,kanyargós utcácskákkal,igazi mediterrán ,,filinggel":
Volt közületek valaki ebben az édes faluban?
#1035872009-06-07 14:29:15 Válasz a #103586. hsz-ra
Helló,Haspók!!
KÖSZI Nagyon szépek a képek,azt hittem ám,hogy te voltál arrafelé,mert szinte ,,mindenfelé"jártál Krétán.
Annyira,de annyira vágyom Krétára,nem tudom,milyen lesz Zantén Remélem,azért olyan nagyot nem csalódom...
#1035882009-06-07 14:40:22 Válasz a #103587. hsz-ra
Nem hinném, amilyen gyönyörű kék színekben játszik a tenger arrafelé... Szerintem a Navaggio-öböl látványa már önmagában is felér egy csodával. Biztos vagyok benne, hogy amint meglátod élőben, minden szívfájdalmadat el fogod felejteni. Így képeken is fantasztikusan néz ki, a valóságban pedig biztos, hogy lélegzetelállító lehet. Lehet, hogy Joszáék már látták is... (Vágyakozóssmiley... )
Nade vissza Krétához: az északi partot majdnem teljes egészében kihagytuk, kivéve Chaniát és az alvóhelyünket (Kalives), na meg Gramvoussát és Falassarnát. Az biztos, hogy Krétára még én is vissza fogok menni, minimum egyszer... a többit pedig majd meglátom, mert azt még nem tudom, hogy az idei nyár után mit fogok gondolni az ország más részeiről...
Mindenesetre jelen pillanatban itt nálunk épp rákezdett az eső (eddig is szemerkélt, de most zuhog...), úgyhogy akárhová elindulnék akár most rögtön, ahol süt a nap és láthatom a tengert!
De Krétán a legjobban a Samaria-szurdokra vágyom még és az attól délre lévő kis falvakra (Agia Roumeli, Loutro stb.). Ha egyszer megint eljutok oda, akkor a fő program biztos, hogy a szurdok lesz és utána pihi ezekben a falvakban.
Agia Roumeli, amikor már elmentek a Samariát megjárt turisták:
(Péter Kesselyák fotója)
Ez pedig akkor, amikor még nem szálltak fel a kompra:
#1035892009-06-07 14:46:08 Válasz a #103584. hsz-ra
Érdekes egyébként, hogy Kréta "mérce" mindenkinek, aki már járt ott. Úgy látszik, nagyon beletrafáltunk, hogy tavaly ezzel kezdtük a Görögországgal való ismerkedést. Most már nem is tudok úgy elindulni, hogy ne lennének bizonyos "elvárásaim" Görögországgal kapcsolatban. Csak azt remélem, hogy amit ott tapasztaltunk, azok majd meglesznek az idei helyszíneken is, mert nemcsak Krétához, hanem egész Görögországhoz kötődnek.
De azért az nyilván nem lehet véletlen, hogy sokan innen a fórumról is már többször voltak Krétán és még mindig nem elég. Más szigetekről még nem hallottam, hogy sokan ennyire lelkesen visszajártak volna. És biztos vagyok benne, hogy ez nemcsak a sziget mérete miatt van - bár nyilván azért az is közrejátszik benne.
#1035922009-06-07 15:22:31 Válasz a #103589. hsz-ra
Haspók,kedves,ahogy elnézem az idei ,,repertoárod",hát...ez után a nyár után szerintem már nem lesz olyan hely,ami überelni fogja!
Nagyon várom majd a beszámolód,mert a krétai az valami fantörpikus!
#1035932009-06-07 15:32:11 Válasz a #103592. hsz-ra
Én még annyira nem várom, mert akkor az azt fogja jelenti, hogy már hazajöttünk...
Azért ezek a helyek mások lesznek, mint Kréta, számítok arra, hogy nagyobb lesz a nyüzsi, kevésbé lesz nyugis, mint a tavalyi nyaralásunk; hiszen ezek kis szigetek, de a turisták által eléggé felkapottak. Bár azt mondják, hogy idén vagy egyötödével kevesebb a turista a válság miatt, tehát ez még akár a nyugi szempontjából kedvezőbb is lehet... Főleg Santorinire vagyok kíváncsi, hogy mennyire lesznek majd sokan.
Most néztem amúgy a Wizzair árait, most már elég barátságosak a repülőjegyek, Krétára lehet 30 000 Ft körüli áron venni. Bár ehhez még hozzájön ez-az, de akkor sem 75 000 Ft, mint amennyivel indítottak télen.