#1020752009-05-28 13:04:05 Válasz a #101997. hsz-ra
cycocica,
A korház és a gyrosos közelségén mi is jót derültünk , de félretéve az ironiát tényleg jó volt náluk a gyros...
Tavalyelőtt mentünk Lefkadára kocsival a Bp-Röszke-Belgrád-Kumanovo-Evzoni-Veria-Kozani-Grevena-Metsovo-Ioania-Prevesa-Lefkada útvonalon . A tiszta menetidő határátlépésnél való várakozással együtt 18 óra volt. De akkor még csak Metsovóig volt kész a pálya. Miután azóta átadták/-ják az új szakaszokat szerintem a 16 óra kb.valószerű lehet.
Nekem nem volt semmi gondom a szerpentinekkel, (pedig már egy néhányszor megtettem ezt az útszakaszt) sőtt még élveztem is ,nem volt olyan unalmas mint egyenes pályán haladni és időnként még nagyon érdekes dolgokat is lehetett látni.
#1020772009-05-28 13:08:42 Válasz a #102065. hsz-ra
Kónyu!
Igaz nem lehet mindent felfedezni robogóval, de nekem így is annyira kevés ez a sok idő amit ott fogunk tölteni, és ha abba gondolok, hogy elmenne egy napunk egy hajókirándulással, ami kb 3 helyen áll meg ... hááát...
Tavaly Kefalonián befizettünk erre a 3 szigetes túrára, óriási csalódás volt. Ithakán végül ki sem kötöttünk
Pedig ha aznap feleannyiból átkompolunk Ithakára, csodásabb napunk lett volna. Vagy ha akár Lefkadára...
De biztos gyönyörű helyeken megáll a hajó...
Meganissire is robogóval megyünk és Kefaloniára is, szerintem a főbb látnivalókat meg tudjuk így is nézni
#1020812009-05-28 13:21:44 Válasz a #102075. hsz-ra
Felírtam a helyet, és megkóstoljuk a gyrosukat mindenképp!!
Akkor mi 1 óra előnnyel indulunk, mert Kecskemétről megyünk:) lehet új rekord fog születni 15 órával?
#1020882009-05-28 13:43:10 Válasz a #102081. hsz-ra
Ha már gyros: a lefkadai kikötő soron van a DALTONS grill bár; isteni f@szénen sütött husikák vannak ott, szuflaki, bifteki, stb., de a gírosuk is jó. És a mellette lévő RIVA pubban érdemes megkóstolni a görög CRAFT sört, egy kicsit gyümlcsös izü vörös sör, szerintem nagyon finom.
Ha már gyros: a lefkadai kikötő soron van a DALTONS grill bár; isteni xxxxénen sütött husikák vannak ott, szuflaki, bifteki, stb., de a gírosuk is jó. És a mellette lévő RIVA pubban érdemes megkóstolni a görög CRAFT sört, egy kicsit gyümlcsös izü vörös sör, szerintem nagyon finom.
Én nem iszom alkoholt, de ezt sört megkostolnám, a gyrost meg pláne. .
Na, egy okal több, hogy visszamenjünk Lefkadára.
#1021282009-05-28 15:46:13 Válasz a #102108. hsz-ra
Jox!
Ok akad mindig elég. Ezek a gyümölcsös izék nagyon elterjedtek tőlünk nyugatabbra is. Gyümölcs-sörként aposztrofálják őket, a lányomék folyton azzal kínálgattak (hogy hol, az itt OFF:-)), de nem az én ízlésem. Mondjuk én nem is sörözöm, de a Guinness még nekem is bejött (na most lebuktam:-).
Jox!
Te nem utazol idén sehova? Nincs beírva úticél neked...
Dehogynem, Görögországba megyünk.
Most tervezgetem az utazás helyszíneit és hosszát, ezért nem írtam még be az adatokat az Utazólistába.
Lefkadán 2004-ben jártunk, félnap alatt kőrbeautóztuk a szigetet, szóval nem sokat időztünk ott.
Mindenképp visszamegyünk majd valamikor, de egyenlőre nincs tervben lafkadai szállásfoglalás. Nekem az a sziget kicsi, többnapos ottartózkodásra, de 1-2-3 nap persze szóbajöhet.
Az idén nyáron a párommal szeretnénk Lefkadán nyaralni.Már egészen jól átolvastam az egész fórumot amivel azt értem el, hogy azt sem tudom hogy mi hol van és mi mennyibbe kerül Ezért aztán mint egy rossz fórumozó feltennék néhány kérdést amiket már előttem ezren feltettek . A tervem az hogy autóval mennénk aug. 25.-én és még nem tudom hogy meddig maradnánk. Szerintem úgy 10-12 éjszaka. Ha jól olvasom akkor kész van görögbe is az autópálya, de sajnos a maps.google.com még nem hozza. Hol tudnám ezt az útszakaszt pontosan megnézni? Szállást nem szeretnék előlre foglalni. Vannak e olyan lehetőségek mint pl Horvátban hogy magánháznál bérlek szobát vagy egész lakást és ha van akkor ki vannak e írva vagy esetleg tud valaki pontos címet adni?(off de ha valaki horvátba megy neki tudok ilyenbe segíteni) Az indulásom nem túl késői? Azaz jó idő van még arrafelé ilyenkor. Tavaly horvátban még jó volt ezért gondoltam hogy sokkal lejjebb elvileg még jó. Meg olvastam hogy 25.-e előtt van valami országos banzáj és olyankor tele van minden.
Elsőre "csak"ezeket kérdezném de aztán lenne még egy pár okosság amire szükségem lenne mert vészesen közeleg az idő!
Sajnos nem vagyunk gyakorlott utazok de a tudatlanságot bátorsággal pótóljuk
#1032612009-06-04 21:58:10 Válasz a #103245. hsz-ra
Augusztus 25-e után valóban nem szükséges előzetesen szállást foglalni, kismillió lesz, egyszerüen ki van írva, hogy Appartman To Let.
Angolul mindenki beszél, készségesek, felvilágosítank.
Az idő szeptember 20-ig stabilan jó, azon ne parázz.
Az új autópálya szakaszt még sehol nem tudod megnézni, de ez az útvonal 99 %-ban jó, csak Metsovonál már kész a pálya, de ott úgy is a táblák után mész.
http://maps.google.com/maps?f=.....93268&z=10
Tavaly és tavaly előtt írtam egy-egy beszámolót a szigetről, a főoldalon a Beszámolók rovatban megtalálod, szerintem ott is választ kapsz egy-lét kérdésedre.
A többit pedig vezesd elő itt.
Az idén én is Lefkadára szeretnék utazni a családommal. Egyénileg, autóval tervezzük az utat, 8-9 napra, július második felében, 4 fő részére. A szállást a nyugati vagy a déli partszakaszokon szeretném "megtalálni". Azzal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni tőletek, hogy ha nem sikerül itthonról szállást foglalnom, akkor érdemes-e elindulni illetve a hét melyik részében, milyen napokon van kedvezőbb lehetőség a helyszínen a szállásfoglalásra? (péntektől-péntekig vagy keddtől-keddig.....stb. Számít-e egyáltalán?)
Még valami. A kisebbik "srácom" 4 éves. 3 fős apartmanban próbálkozhatok szállást találni vagy csak a 4 férőhelyes jöhet szóba?
(Szálláshoz infót is szivesen fogadok, mert a fórumon talált címeken sok már foglalt vagy nem válaszol e-mailben. Ami szabad, az pedig horror áron van!)
#1035732009-06-07 12:26:58 Válasz a #103565. hsz-ra
Szia,
én ebben az időpontban nem indulnék el szállásfoglalás nélkül, főleg gyerekekkel. Ha a nyugati vagy a déli part jöhet számításba, akkor talán a délit tartom esélyesebbnek arra, hogy találsz helyet. A nyugati oldalon kevesebb a szálláslehetőség (szerintem). Mi anno a nyugati parton, Kalamitsin laktunk, de már májusban sem tudtam helyet foglalni pl.aug.20-a utáni időpontra. Én a helyedben megpóbálkoznék Vassilikivel (délen), hátha találsz valamit. De ha nem akkor marad a keleti oldal: Nidri, Nikiana,Ligia, stb...
Szerintem próbálkozhatsz három fős szállással is, de kérdezz rá az egyes foglalásoknál, hogy van-e esetleg lehetőség a csemete elhelyezésére.
Nem tudom, hogy van-e jelentősége a váltó-napoknak, de szerintem főszezonban tele vannak a jobb szállások. Arra azért sztem célszerű odafigyelni, ha foglalás nélkül mennétek mégis, hogy a reggeli-délelőtti órákban érkezzetek.
#1035742009-06-07 12:42:21 Válasz a #103565. hsz-ra
Én vasárnap érkeznék; sokan úgy időzítik a szabit, hogy hétfőn menjenek elősszőr dolgozni, tehát sokan vasárnap indulnak haza.
De én is úgy gondolom, hogy július második felében nem sok esélyetek van.