Macedónia nem EU tag a TB kártyával nem mész semmire, de Görögben meggyorsíthatja az eljárást, mert csak felmutatod és kész míg a biztosításnál telefonok tömkelege kelhet mire a műtőbe kerülnél, persze, csak süni tüsi kivételéhez max.
Mi az E111-es a kiküldött dolgozóinknak szoktuk kérni, ha a cég küldi külföldre. Fel sem merült bennem, hogy olyan kell az utasbiztosítás és az eu kártya mellé. Nekem a 2 elég lesz .
[quote="]
Itt olvastam, hogy kell a TB által kiállított kártya, ha kórházba kerül az ember lánya. Nem értem az egészet, mert az utasbiztosítási kötvény felmutatásával (ha a kórházi ellátás is szerepel a kötvényben!), nem kell fizetni az ellátásért. Totál fölösleges hercehurcának teszik ki az embert, akik csak a híreket hallgatják, és nem néznek utána a részleteknek.[/quote]
Nem is kellett fizetni, de ez ket oras telefonalgatasba es faxok sokasagaba kerult a korhazban, mig a kartyat csak lefenymasoltak volna es mar lephetunk volna tovabb....
Sziasztok!
Most akkor igaz hogy ha nincs EU-kártyád akkor Macedóniába lépéskor fizetni kell 3 eurót.Még régebben olvastam itt,hogy 2008 szept.-től lépett hatályba.
#1035262009-06-06 19:49:59 Válasz a #103506. hsz-ra
"Szerintem ezt a Macedónok nem fogadják, csak az EU tagállamok, mint Görögo."
Kórházban/orvosnál szerintem se, de itt a határőrről van szó. Valószínűleg fogalma se róla mi az a kártya. Egyszer még a kezdetekkor kérte tőlem a zöldkártyát, én meg lányos zavaromban a környezetvédelmi lapot adtam oda. Jó volt neki az is.
#1035422009-06-06 22:07:46 Válasz a #103537. hsz-ra
Fejembe nem jutott leszólni őket, gondolom neki is elege lehet az egészből, honnan is ismerhetné az összes ott áthaladó náció minden papírját, ahány biztosító, annyiféle papír.
Szerintem ezt a Macedónok nem fogadják, csak az EU tagállamok, mint Görögo.
Ennek ellenére, kifelé csak a E111-et fogadták ek (ezért kellett 3 € büntit fizetnünk), visszafelé megfelel nekik bármilyen utasbiztosítás! De akkor még nagyon az elején voltak az új rendeletnek, és ahogy már egyszer írtam, ha a sofőrök nem olyan félénkek és bemutatják a az utasok egyéb biztosításait, akkor csak egy családnak kellett volna fizetni, és nem a busz 90 százalékának.
Kötelező utasbiztosítás Macedóniába
2009.06.02.
A Macedón Nagykövetség tájékoztatása szerint ismét kötelező belépési feltétel a magyar állampolgárok számára a meglévő utasbiztosítás.
A hitel- és bankkártyához tartozó biztosítás nem elegendő.