Olvasgatom írasaitok és várom én is az utazók híreit. Nemzetközi jogsit már nem váltom ki, 2007-ben nem kérték tőlünk, még jó utat is kívánt a határőr (magyarul). Remélem az idén sem lesz másképp.
Szerb üzemanyag árak:
Szerdától literenként átlagosan 4 dinárral drágul az üzemanyag
h, hétfő, 2009/06/08 - 17:09 Gazdaság
A szerb Energiaügyi Minisztérium közleménye szerint szerdától, június 10-től literenként átlagosan 4 dinárral azaz 4,65 százalékkal megdrágul az üzemanyag. A motorbenzin 3,63, a gázolaj 4,30 dinárral drágul meg literenként. A 95 oktános ólommentes benzin literje 3,39 dinárral lesz drágább és literenként 99,19 dinárba kerül. Az euro dízel 97,02 dinárra drágul. A fűtőolaj literenként 4,91 dinárral lesz drágább és 65,82 dinárba kerül.
Szerbiában június 10-től literenként a 95 oktános ólommentes benzin literje literenként 99,19 dinárba kerül. Az euro dízel 97,02 dinárra drágul.
Gyorsan kilépek tankolni
Sissy0317
Sziasztok!
Most jöttünk haza 10-én Sartiról, így pár dologra tudok válaszolni. A kis kártyára, amit a Makedón határon kérnek, csak egy pár személyes kérdésre kell válaszolni. Név, szül. hely idő, útlevél szám, nemzetiség, jármű rendszáma stb.
Sissy0317
Sziasztok!
Most jöttünk haza 10-én Sartiról, így pár dologra tudok válaszolni. A kis kártyára, amit a Makedón határon kérnek, csak egy pár személyes kérdésre kell válaszolni. Név, szül. hely idő, útlevél szám, nemzetiség, jármű rendszáma stb.
12-én indulunk a párommal Nea Potideába, Románián Bulgárián keresztül.
Ha esetleg valakinek lenne valami tapasztalata akár a várossal akár a 2 országgal kapcsolatban és leírná nagyon megköszönném.
12-én indulunk a párommal Nea Potideába, Románián Bulgárián keresztül.
Ha esetleg valakinek lenne valami tapasztalata akár a várossal akár a 2 országgal kapcsolatban és leírná nagyon megköszönném.
#1043202009-06-12 20:39:31 Válasz a #104273. hsz-ra
Üdv
Mi 2 éve és tavaly is RO-Bg útvonalon mentünk Görögbe, és semmi negatívumot nem tudok mondani. Rendőrök nem állítottak, egyszer BG-ben stoppolt egy rendőr felvettük ennyi. RO-ban kell útmatrica, de tapasztaltuk hogy nem lehet sehol kapni, így utólag a RO-BG határon fizettetik ki. Az utak minősége RO-ban a hegyi szakaszokon elég gyatra, de remélem már befejezték az útépítéseket A Drobeta-Turnu Severini szakaszon. A komp kicsit időigényes, feltéve hogy nem az indulása előtti kb fél órában érsz oda. Egyébként korrektek a hivatalos szervek emberei.
BG-ben jobb utak, szebb tájak vérnak rátok. Ha nem siettek montana-tól a hegyi úton menjetek Sofia felé, ha siettek akkor az autópályát javaslom. Sofia napközben elég gáz, nagy a forgalom az elkerülőn is, ott az út is gyatra.
Sofia után viszont tökéletes úton haladhatsz egész a görög határig.
Fontos!! A bolgárok nem ismerik a régi lapozós személyit így nem kis ügyintézés míg átengednek a határon (nekünk visszafelé volt ilyen élményünk). Kártya személyivel viszont egyáltalán nem lehet gond.
Jó utazást és sok türelmet. Úk még balkáni népek. Vezetési stílusuk az elég veszélyes és agresszív (RO). De kárpótol a sok szép táj.
még annyit, hogy a komp éjjel is közlekedik?
meg hogy akkor ez a matrica dolog hogy is van, mert olvastam olyat, hogy a határ utáni első benzinkúton lehet kapni, ja meg hogy mennyibe kerül?
tudom sok a kérdés de először megyünk ilyen hosszú útra..
#1043312009-06-12 23:11:15 Válasz a #104323. hsz-ra
Vazemuki!
A komp éjjel is közlekedik hivatalos menetrend nincs (17 E/személyautó, 3 E/fő volt tavaly).
Rovignetta(Romániai útdíj matrica, minimum egy hetes van kb 900ft lehet euróban és leiben is fizetni a ROMPETROL(román MOL) benzinkutaknál lehet kapni ha éppen nincs elfogyva.
Utazási idő kb 28 óra ebből 5-6 óra szunyóka (románia majdnem 12 óra volt 300km) Ismerőseim a szerb-macedón útvonalon fele annyi idő alatt értek le párhuzamosan velünk.
a MOST ERKEZO AUTOS CSOPORT NAGYON GYORSAN ES SZERENCSESSEN ERKEZETT SZERBIA FELE,A MACEDON HATARNAL A MAGYAR AUTOKAT ELORE INTETTEK,ES MEHETTEK IS TOVABB,EGYEDUL A BIZTOSITAST NEZTEK,ES A ZOLDKARTYAT.