Időjárás jobb,mint vártuk 35-37-et mondtak,de tuti több volt
A víz első 1-2 nap hűvös volt(nekem),de aztán minden percben melegebb lett Nem éreztem hidegebbnek,mint tavaly összel Krétán.
Robogóról mitsem tudok mi kocsisok vagyunk.De Éva mintha
15-20 körülit mondott volna a velük szerződött kölcsönzőnél.
De jobb,ha szétnéztek A kikötőben egymást érik a kölcsönzők.
Akkor folytatnám néhány kérdéssel...
Mi a véleményed Stafylosról és környékéről, mert mi ott fogunk megszállni?
Amit írtál taverna árakra 25-30 euro az per fő értendő?
Olvastam, hogy Panormoson lehet motorcsónakot bérelni. Erről tudsz valamit? Bár lehet egy kicsit merész vállalkozás lenne.
Megítélésed szerint biztonságosan lehet robogózni, vagy a sziget körbejárására az autó alkalmasabb lenne?
Mik a benyomásaid a településeket illetően: Skopelos, Glossa, Klima?
A környék (Skiathos, Alonissos + Athén) felfedezésére irányuló kérdéseimmel nem tudom, hogy itt jó helyen járok-e. Ezzel kapcsolatban az érdekelne, hogy hogy közlekednek kompok, hajók a szigetek között, mármint, hogy milyen sűrűséggel és milyen árban. A hellenic seaways honlapját néztem és elég húzósnak tűnik. Mivel mindkét szigetre szerintem csak 1-1 napunk lesz mit ajánlanál, mit ne hagyjunk ki. Olvastam, hogy Skiathos északi partjaihoz hajóval el lehet jutni. Erről lenne bővebb információd?
Az utazási irodának milyen fakultatív ajánlatai vannak?
Egyelőre ennyi, lehet, hogy lesz még
Háát jól megostromoltalak... bocsi
Írd le légyszi részletesen a szállást! Oda megyünk júl 1-én! Mire készüljek? Mik voltak a problémák? Milyen a fürdő, wc, konyha? Mekkora a hütő, van fagyasztó része? Hányban van légkondi (én azt kértem)? Milyen messze van a parttól?
Agnondasban hány bolt, hány taverna van? Ásványvizet, friss péksütit, tartós kenyeret, felvágottat, kenőmájas félét, zöldség gyükölcsöt akarunk venni! Ha helyben minden van, akkor első napra sem bérelek kocsit. Ha nincs, első nap bevásárolok az általad írt nagyobb boltban.
Hány napot voltatok Skiathoson? Ott merre jártatok? Északi part, hajóút megvolt?
Allonisosra honnan és mennyiért indultatok? Fókák is voltak?
A motorcsónak kölcsönzés engem is érdekel. Arról tudsz valamit?
A kihelyezett idegenvezetőt hol érjük el?
Egyelőre ennyi, már nagyon várjuk az indulást!!! Légyszi mindenre részletesen válaszolj! Bár ezt tőled már megszokhattuk...
Az út meddig tartott? Mikor voltatok Szegeden? Mikor értetek a kikötőbe? Szálltak le vagy fel Görögországban (Olymposi riviére vagy Sarti)útközben, ami miatt tovább tartott az út? Mik voltak az apró problémák az úton?
Milyen kaják jók a tavernákban? Minek mennyi az ára? Hol ettétek a legjobbat? Agnontasban melyik tavernát ajánlod? Két főre írtad a 25-30 euro-t?
Másfél-két literes ásványvizet tudok venni helyben? Mi péz?
Armenopetra és milos hol vannak? Loutraki az Glossa kikötője, ugye?
Az északi oldalon tudok robogózni, vagy inkább érdemes endurot bérelni? Ag. Ioannisba mivel mentetek? A Villa Donnát a Mamma Mia-ból megnéztétek (ha jól tudom a keleti parton Skopelostól északra van)?
Sziasztok. Sajna egy kis mandula gyuladás miatt tüntem el.
Én is kérdeznék kedves Macsosztól:
Mi szintén oda megyünk Filioba de mi most Vasárnap indulunk.
Már erösen ketyeg az óra, már nagyon várjuk.
Olyan kérdésem lenne:
Az apartman mennyire felszerelt?
Van e lábos, hogy összedobjunk egy paprikáskruplit akár, vagy sütő/tepsi van e, egy meleg szendvics készitéshez.
Evőeszközök tányérok is vannak? Vagy érdemes vinni?
Skiathos saját magatok fedeztétek fel, vagy valami szervezett dolog volt?
A Delfines kaland az az utazási irodán keresztül mentetek, vagy egy ottani helyi irodával, illetve mennyi volt az ára?
A delfinek szerintem csak spontán kísérték a hajójukat - legalábbis én így gondoltam. Azért pedig bizony nem lehet és nem is kell fizetni Az ingyé van, csak mázli kell hozzá Minket is kísértek Skiathos-ról Volos felé (bár sajnos elég távolról)... Szerintem a kompról Skopelos felé, vagy hazafelé ti is láthattok majd... Ja, és nézzétek majd meg, mekkora hatalmas barna medúzák tömege van a mély vizekben!!!
Gondolom hulla fáradt az utazástól, a szennyestartó úszik a szombaton hazahozott szennyestől, és hétfőn már munkába is kellett állnia, ebéd meg sehol...ejnye-ejnye, micsoda szervezés!!
Majd én írok nektek beszámolót! Csak bírjatok még ki 58 napot (akkor érünk haza:P) .. jaaa.. hogy mindenki előbb utazik, mint mi???
Arról én nem tehetek Azért Ti majd írjatok, mert mi is izgulunk.. Én már az Agnontas-ról készült fotókon ki voltam akadva (amit a Google-on találtam), hogy milyen pirinyó "strandja" van egy szintén pirinyó kikötő mellett :,((
Nem baj, legalább Skopelos... Csak macsosz írd már meg, hány km-re van a következő élhető strand!
Nekünk Nei Poriban 2 évvel ezelőtt csak a város végén volt jó strand, de basszus azt minden nap lejárni a hőségben (meg toalett kell, meg éhes vagyok és akkor haza meg vissza még egyszer)... Nem jó, ha ilyen strand van az ember apartmanja előtt..
Macsosz! Sokat kell sétálni?? Homokban kell sétálni? Mert abban 10 perc is sok!
Kérj ki egy szabadnapot és írj nekünk!!!! ... de tényleg.
Stafylost súroltuk,de nagyon szép!Ha lent a szállás a katlanban ok,de ha fent az út mentén...hát sétálhattok-de ki lehet bírni,ha nem délben teszitek.
Nagyon sok robogót láttunk közlekedni-balesetet egyet sem
(mi autopártiak vagyunk-a párom félt engem).
Panormosban nem voltunk a hajókikötőben,Külön öböl a strandtól,ami nagyon szimpi nekem!De bérelni szinte mindenhol lehet,ahol csónakot látsz.A legjobb lehetőség erre persze Skopelosban van
Az Aeolus kivette a kínálatból Athént és a Meteorákat,mivel nagyon messze van és bonyolult a szervezés.-2 napra kéne szervezni!
Szomszéd szigetekre Skopelosból indul ezer hajó minden nap 10körül
Cassandra 20Eur.-ért(?ha jól emlékszem).-körút-szerintem kevés az idő
mind a három helyre(Skopelos,Skiathos,Alonissos).
Elhiheted,mert mi külön jártuk be az útvonalakat és így is kevés volt
Dolphin travel(kikötőben)indít csak Alonissos irányába egésznapos utat-nagyon jó program volt(kaja,pia,strandolások,városnézés,kolostorok-1 Athosi is 49E/fő).
Skiathosra reggeli komppal 1óra az út.10-fél11 körül indulnak a hajók sziget-körüli túrára(50/fő-kaja,pia,szórakoztatás).De van nagy hajó is,
ami megintcsak mindhárom szigetet körbejárja onnan.Ha olyan az útvonalsorrend és ügyesen szervezel,Skopeloson kiszállhattok és nem kell visszamenni Skiathosra :!e így nem tudom mi maradhat ki...
Szubjektív:nekem csak a hajóval elérhető partok tetszettek igazán.
Skopelos 2 nap alatt bejárható A többi busszal jobban megéri.És vissza lehet térni szép helyekre 3 eur.-ért A leghosszabb menetidő is
csak 1 óra
Stafylost súroltuk,de nagyon szép!Ha lent a szállás a katlanban ok,de ha fent az út mentén...hát sétálhattok-de ki lehet bírni,ha nem délben teszitek.
Nagyon sok robogót láttunk közlekedni-balesetet egyet sem
(mi autopártiak vagyunk-a párom félt engem).
Panormosban nem voltunk a hajókikötőben,Külön öböl a strandtól,ami nagyon szimpi nekem!De bérelni szinte mindenhol lehet,ahol csónakot látsz.A legjobb lehetőség erre persze Skopelosban van
Az Aeolus kivette a kínálatból Athént és a Meteorákat,mivel nagyon messze van és bonyolult a szervezés.-2 napra kéne szervezni!
Szomszéd szigetekre Skopelosból indul ezer hajó minden nap 10körül
Cassandra 20Eur.-ért(?ha jól emlékszem).-körút-szerintem kevés az idő
mind a három helyre(Skopelos,Skiathos,Alonissos).
Elhiheted,mert mi külön jártuk be az útvonalakat és így is kevés volt
Dolphin travel(kikötőben)indít csak Alonissos irányába egésznapos utat-nagyon jó program volt(kaja,pia,strandolások,városnézés,kolostorok-1 Athosi is 49E/fő).
Skiathosra reggeli komppal 1óra az út.10-fél11 körül indulnak a hajók sziget-körüli túrára(50/fő-kaja,pia,szórakoztatás).De van nagy hajó is,
ami megintcsak mindhárom szigetet körbejárja onnan.Ha olyan az útvonalsorrend és ügyesen szervezel,Skopeloson kiszállhattok és nem kell visszamenni Skiathosra :!e így nem tudom mi maradhat ki...
Szubjektív:nekem csak a hajóval elérhető partok tetszettek igazán.
Skopelos 2 nap alatt bejárható A többi busszal jobban megéri.És vissza lehet térni szép helyekre 3 eur.-ért A leghosszabb menetidő is
csak 1 óra
Mostanában indulóknak Filioról:
ALUDNI jó Másra meg minek
Szobák,egy függőfolyosóról,picik tiszták.
Sajnos eléépítkeztek-így szép fehér falat látni.Viszont rengeteg virággal próbál kompenzálni a tulaj.Alapjában kedves kis ház!
Tv,légkondi,ventillátor,közepes hűtő fagyasztó nélkül,kétlapos villanytűzhely.Wc,fűrdő:ha más is kinyitja a vizet a házban a tied eltűnik.
Alap edényzet jó minőségű(kést vigyetek).
Törölközőcsere(2nagy,2kicsi),ágyhúzás félidőben 1x :!:kispárna nincs.
Tulajdonos semmilyen nyelven nem beszél(görögül se nagyon-idegenvezetőnk perfekt és így is volt néha értetlenség).
Kikötő 50-100m között(alkalmatlan vagyok az ilyen irányú becslésekre).
Tőle jobbra 2-3 taverna,kávézó,és mellette a kicsi,de szép strand.
1 minimarket-szinte minden van benne
Az egész egy(szerintem ) 300x500m-es katlanban helyezkedik el.
De ezen a szigeten minden ilyen pici és gyönyörű