Zakynthos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 1786
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104514 Üzenet linkje2009-06-15 07:49:48  Vélemény.

Sziasztok!
Nagyon jól utaztunk hazafelé is. A Grand Tours sofőrjei igen csak kitettek magukért. Mi a Jenny házban laktunk és mi is nagyon meg voltunk vele elégedve. Az apartman kényelmes tágas két légterű nagy balkonos részben tengerre, részben a gyönyörű hegyekre néz. (305)
A tenger 3 percre van a háztól és rövid távon két strandot is választhattunk. Mindkettő homokos, lassan mélyülő és egyik szebb, mint a másik. A háziak, egy angol-görög házaspár rendkívül nagy szakértelemmel figyelmességgel és kedvességgel végezték a munkájukat. Sokat emelt a hely értékén a Gerogina ház közelsége, ami egyfajta szolgáltató központként is üzemelt, azon kívül, hogy gyönyörű apartmanház csodálatos, általunk is használható medencével rendelkezett. Aljában egy rendkívül hangulatos taverna, vendéglő, bár működik, Adelfia néven. A tulajdonos az azonos nevű Georgina és férje nagyon szereti a magyarokat és tündéri személyiség, sugárzó kedvességgel, ami érezhetően nem a pénztárcánknak szólt. A taverna elsősorban magyarok fogadására van állva. Épp ottlétünk alatt például gulyáslevest is készítettek magyar alapanyagokból azok számára, akik valamilyen okból kifolyólag nem kedveleik a görög ízeket. Rendkívül figyelmes, segítőkész magyar alkalmazottjával Sanyival külön barátságot kötöttünk.
Az étteremben nagyon finom kajákat főznek és a környéken ők a legolcsóbbak. A príma kaja mellé még jó szót és segitő információkat is kap az ember, de például saját pékségük is van és reggelente frissen, helyben sült kenyeret és minden féle isteni görög sütiket lehet kapni náluk bolti áron. A gyros-pita is náluk a legolcsóbb . ( jószerivel csak náluk lehet kapni a környéken) 2 euro. Van csirkés és disznóhúsos kivitelben is. Most veszem észre, hogy teljesen reklám szagú a hozzászólásom, pedig higgyétek el semilyen jutalékot nem kaptam tőlük, de a még Görögországban is szokatlan kedvességükkel, figyelmességükkel egyszerűen levettek a lábamról.
Külön köszönettel tartozunk a Grand Tours idegenvezetőjének Edinának, aki mindenkinek lelkesen és nagy szeretettel és hozzáértéssel segít, hogy a lehető legjobban érezze magát.
Agios Sostis nagyon jó válsztás volt és most az utazási irodával is maradéktalanul meg voltunk elégedve.
Üdv: Josza

# 1787
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104525 Üzenet linkje2009-06-15 10:14:39  Válasz a #104258. hsz-ra Előzmény #104258

Drága Timba!
Nagyon jól sikerült a nyaralás. Örülök, hogy megismertük lányotokat, aki nagyon aranyos. Légy szives megmondani neki, hogy nagyon megszerettük és sok puszit küldünk neki! Kár, hogy külön helyen volt a szállásunk. Ha nem így lett volna akkor biztosan szerveztünk volna közös programokat is. Így is sokszor összefutottunk Agios Sostisban és Laganasban is.
Zakynthos olyan volt nekünk, mint egy nagy simogatás.Minden olyan nagyon békés volt, minden a legideálisabban sikerült. Sikerült olcsón autót bérelnünk és öt napig jártuk a szigetet. Szinte minden kis szegletét bejártuk. Hajóval is körbejártuk. Mondhatjuk, hogy megismertük alaposan és bele is szerettünk. Sokan vitatkoztak arról e topikban, hogy mennyire érvényesül a "görög feeling". Volt, aki nem tarotta elég görögösnek. Nekem az volt. Tény, hogy építészetében a többi jón tengeri szigethez hasonlóan az itáliai (velencei) hatás érvényesül jobban, de ez inkább a városokra érvényes. A kis eldugott falvakban igazi régi görög népi építészet gyöngyszemeivel is találkozni lehet. Csak szem kell hozzá. És persze a görög emberek, a görög ételek, az illatok azért igen is hozták azt a bizonyos hamisítatlan görög hangulatot. Kiemelkedő a tájak természeti szépsége. Még sehol sem találkoztam ehhez hasonló sűrűségben ennyi mellbevágóan gyönyörű természeti alkotással. Minden lépés egy új meglepetés.
Nos egyenlőre ennyi. Majd elkészül a beszámolónk és készül a fotóalbum is.
Sok puszi: Josza és Cilla

# 1788
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104528 Üzenet linkje2009-06-15 10:56:47  Válasz a #104525. hsz-ra Előzmény #104525

kiss.gif kiss.gif SZIASZTOK!!!!
ISTEN hozott benneteket!Nagyon örülök,hogy szerencsésen megérkeztetek,mindjárt olvaslak is... icon_lol.gif

# 1789
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104532 Üzenet linkje2009-06-15 11:24:05  Válasz a #104528. hsz-ra Előzmény #104528

Szia Drága Zsebkuty!
Megmondtam a Tengerkének, hogy nem sokára érkezel és üzeni, hogy nagy szeretettel vár. Már nagyon kellemes meleg! Órákat lehet benne tölteni és nincs kedve akkor sem kijönni belőle az embernek. Tegnap előtt indulás előtt az utolsó pillanatokig fürödtünk. Szinte a tengerből szálltunk fel a buszra. 38 fok meleg volt a levegő, a tenger 26-27 fokos volt a sekélyebb részeken.
Zakynthos gyönyörű és nagyon kellemes hely. Biztosan élvezni fogod.
Elég nagy viszont a drágaság. Jóval drágább, mint Santorini. Vannak viszont olcsóbb bevásárló helyek, mint Laganasban a Dia árúház ( viszont ott kisebb a választék és bosszantóan nincsenek kiírva az árak), van még a nagyon korrekt és olcsó Lidl Zakynthos város mellett, és a nagy ujdonság, amiről eddig senki sem írt, Zakynthos városban a Maxi Dia, ami egy igazi itteni értelembe vett szupermarket. Ez a legolcsóbb, legjobb és legnagyobb vásárlási lehetőség a szigeten. Ha Laganas felől közelíted meg a várost, elhagyod a Lidl árúházat eléred magát a várost az első lámpás elágazásnál (mellete egy elég roda hosszú drapp épület van), bal oldali útra haladsz és azon haladva először a temetőt látod balról, majd vele szemben lesz a Maxi Dia. Igazából úgy találtunk rá, hogy eltévedtünk egy kicsit és egyszer csak ott találtuk magunkat. Mi az elején kivettünk autót és nagybevásárlást csináltunk. Így sokkal olcsóbban kijöttünk, mint ha ezt nem tettük volna.
Ha tudok segíteni nyugodtan kérdezz!
Puszi: kiss.gif Josza

# 1790
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104565 Üzenet linkje2009-06-15 15:18:25 

Sziasztok!
Most végig olvastam a topikot addig, amióta kimentünk és nagyon jól esett, hogy annyian gondoltatok ránk. Egészen elérzékenyültem.
Nagyon köszönjük nektek. Biztos, hogy megérztük mi ezt ott és ez is hozzájárult, hogy olyan nagyon jól éreztük magunkat a szigeten.
Üdv: Josza

# 1791
Ildiko25
Aktív fórumos
Aktív fórumos
132 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104568 Üzenet linkje2009-06-15 15:26:13  Válasz a #104565. hsz-ra Előzmény #104565

Szia Josza!

Én már nem is tudok mit kérdezni, mert sok mindent leírtál már, és nagyon tetszik amit olvastam! És ki is írtam a praktikus tanácsot, ha megyünk jól fognak szolgálni! Mint pl. a Maxi Dia! És szerintem mint mindenki más, úgy én is várom a beszámolót, és a képeket!
Üdv: Ildikó icon_biggrin.gif

# 1792
Ildiko25
Aktív fórumos
Aktív fórumos
132 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104575 Üzenet linkje2009-06-15 16:08:20  Válasz a #104565. hsz-ra Előzmény #104565

Szia Josza!

De mégis van kérdésem, le tudnád írni, pár termék árát tájékoztatásul! Első sorban az alapvető élelmiszerek érdekelnének amit vásároltatok a Lidl-be, és a Maxi Diá-ba!(ha lehet akkor nem akarunk sok cuccot vinni)! És még arra lennék kiváncsi, hogy az egytál ételek milyen árban vannak, pl. a tintahal, és a Gavros(pici sült halak), végül is az éttermi árak?
Előre is köszönöm a válaszod!
Ildikó

# 1793
Asteri
Törzstag
Törzstag
725 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104584 Üzenet linkje2009-06-15 17:05:05 

Szia Josza!

Örülök, hogy szerencsésen megérkeztetek és hogy jól éreztétek magatokat!
Katival ( Bokával ) emlegettünk benneteket valamelyik nap, remélem nem csuklottatok sokat icon_smile.gif
Ők is ott vannak már a szigeten, már csak pár nap és én is csatlakozok hozzájuk.

Eszter

# 1794
Karaj
Aktív fórumos
Aktív fórumos
213 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104626 Üzenet linkje2009-06-15 20:43:24 

szia Josza! no meg a többieknek is szia icon_smile.gif

Örülünk hogy szerencsésen megérleztetek, és hogy jó volt odakünn. Mi 29.-én megyünk 11 napra Argassiba a Dimitra hotelbe. Volt valaki itt?
Josza mennyire dúrvák az árak? Elsősorban korsó Mythos icon_smile.gif, egytálkaja, gyros pita, autóbérlés esetleg quad ami érdekelne.

üdv, Karaj

# 1795
Annnnnna
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104628 Üzenet linkje2009-06-15 20:51:57 

Szia Karaj!
Mi tavaly a Dimitrában voltunk:)Nekünk nagyon tetszett.Egyszerű,de mindennel megvoltunk elégedve.Ha van konkrét kérdésed írd meg.Szívesen válaszolok.

Anna

# 1796
Cilla
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
358 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104631 Üzenet linkje2009-06-15 20:59:49  Válasz a #104575. hsz-ra Előzmény #104575

Szia Ildikó!
Az éttermi árak végül is nem drágábbak, mint általában, átlag 6-10 E. Mi a Georginában ettünk kétszemélyes tálat görög specialitásokkal, ami bőséges volt - 17.60 E - volt görög saláta, tzadziki, padlizsánsaláta, 1-1 kis spanako és tyropita, stifado, gyros, suvlaki, dolmades, musaka, gigantes, görög fasírt, krumpli, töltött paradicsom, meg valami finom (gombás?) sülthús, amit még nem ettünk, mindenből két kis adag. Komplett tengeri herkentyűs tál 15 E volt. inkább az italokkal lehet elcsúszni, de ez itthon is így van.
A Maxi Dia árai nem annyira maradtak meg, de ott vettük meg az éves olivaolaj készletünket, 5 l-es Dia márkás 6,5 E !!!, jégkrém 4-db-os 1,95 E, 7 dl Ouzo Dia 3,33 E (Lidl 3,17, supermarketekben 4,5-től), zöldpaprika kg/1 E, paradicsom kg/0,93 E, narancs kg/1,23 E, görög hagyma 0,96 E, nagyon fincsi Dia fémdobozos savanyúcukor 200g/0,88 E, kristálycukorcukor kg 0,86 E (Lidlben 0,67, supermarketben 1,2), 600 ml-es sűrített tej 0,69 E, a 10 db-os kávétejszínek is kb ennyibe kerültek, szokásos kenyér 0,87 E (Georginánál 0,9, de sokkal finomabb!), 1 kg rozskenyér 1,75 E, 250 g Dia sajt (mint a medvesajt) 1,09 E, szalámi 150(?)g 2,6 E (a felvágott mindenhol nagyon drága, még a saját márkás is 100 g 2-3 E, leginkább azt érdemes vinni itthonról), 1 kg 8%-os Chef görög joghurt 2,9 E (Lidlben 2,08 E, supermarketben 3,6 E).
Ha van sütőnk szoktunk venni fagyasztott spanakopitát vagy tyropitát, Dia 3,2 E, Lidl (akciós) 1,94 E 1 kg.
LIDL - 1 l 50 %-os narancslé 0,69 E, barack 0,85 E, 6-os víz 1,19 E (supermarketekben 1,6-tól) nemtudommilyen sör 0,45 E (supermarketekben 0,75-től láttunk) 450 g padlizsánsaláta 1,19 E (supermarketben u.e. 1,8 E, a feleakkora 1,6 E volt) 5 db-os croissant 0,89 E, 500 g margarin 1,19 E, a férjem által imádott juhjoghurt 320 g o,89 E (sz.m.-ben 1,6 E körül szokott lenni a kissebb) krumpli 0,69 E, 200g virsli 0,59 E (ez volt egyedül olcsó), retsina 500 ml 0,69 E, görög kalács 490g 1,79 E, frappé (nes)café 200g 2,99 E (a sima kicsit olcsóbb).
Szerintem a görög Lidl abban különbözik a többitől, hogy sokkal több a saját áru a megszokottakhoz képest, így tényleg lehet olcsón ottani ételeket enni. És igaz hogy mindenhol az akciós vagy saját márkás árukat kerestük, de nekünk beválik az autóbérlés is, mert bizony az ára egy részét megkeresi.
Amúgy nem nagyon volt kifejezetten zöldséges, így 2 E alatt nem volt semmi a hagymán és narancson kívül. És sajnos a szokásos pékség sem jellemző, úgy láttuk a kis falvakban házhoz viszik a kenyeret, volt hogy öt-hat faluban nem kaptunk kenyeret (chips meg ilyesmi persze mindenhol volt). Jó háziborokat lehet útközben találni, az ottani (Verdea) borok palackozva 3,2 E-tól.

# 1797
Karaj
Aktív fórumos
Aktív fórumos
213 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104635 Üzenet linkje2009-06-15 21:22:07 

Cilla: autót mennyiért sikerült bérelni?

Annnnnnna: milyen a környék? szórakozási lehetőség? éttermek? milyen a strand? a szállás tiszta? medence, bár van?

Karaj

# 1798
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Angel001
Aktív fórumos
Aktív fórumos
331 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104639 Üzenet linkje2009-06-15 21:30:18 

Joszáék még haza se értek ,mi már egyből le is csapunk rájuk:)icon_smile.gifjó friss infókat hallani a szigetről!icon_smile.gifmár várom a képeket és az élménybeszámolót!!!
# 1799
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Angel001
Aktív fórumos
Aktív fórumos
331 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104640 Üzenet linkje2009-06-15 21:34:11 

szia Josza!!!!érdekelne hogy milyen árban van az autóbérlés idén?
# 1800
Karaj
Aktív fórumos
Aktív fórumos
213 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104641 Üzenet linkje2009-06-15 21:37:57 

angel: én 2 éve vittem laptopot Kosra, találtam is egy kóbor hálózatot és küldtem haza a friss infókat meg a képeket még melegébe icon_biggrin.gificon_biggrin.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 119 120 121 ... 490 491 492   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu