#1047122009-06-16 11:30:49 Válasz a #104687. hsz-ra
Úgy látom, az igényeink hasonlóak, csak annyi a különbség, hogy mi abszolút tömegközlekedők/gyaloglók vagyunk. Nekem így az is szempont, hogy önálló szervezésben is sok helyre el tudjak jutni. Szeretünk hajózni is, így a kikötő közelsége, és a hajómenetrend sem mindegy.
Az idén "kalapban maradt" célpontok közül volt, amit elsőre visszakézből kihúztam, aztán ahogy olvasgattam róla, rájöttem, hogy mégis sok lehetőséget rejt. Így max. kompromisszumot kötök, és egy nagyobb településen lesz a szállás (szigorúan nyugis övezetben ), úgysem ott fogom tölteni a legtöbb időt. Bár hozzáteszem, eddigi útjaimon két kivételtől eltekintve az abszolút nyugalomban béreltünk apartmant. (A legjobban azt szerettem, ahol egy minimarket és két taverna volt, meg körülbelül 10 ház . Sokat a hajukat tépték volna .)
Aztán ki tudja, a végén hová utazom, lehet, egy "sötét ló" lesz a befutó. De szeretném Lefkadát. (Bár minden évben megfogadom, hogy többet nem ülök buszra )
#1047162009-06-16 11:43:48 Válasz a #104683. hsz-ra
Momóka!
Lefkadával jobban járnátok.
Egyrészt azért, mert egyikőtök sem volt még ott.
Másik: közelebb van, és még kompolni sem kell.
És a fő érv: sokkal több a szép és megközelíthető strand.
Én nyaraltam már Zakynthoson, de sajnos az igazán szép partszakaszok hajóval közelíthetőek, és autóval csak sokkal kevesebb.
És ha összeszámolod akkor tényleg Lefkadán van több strand.
És meseszépek.
És ha nagyon húz a szívetek Zakynthosra ... még mindig át lehet menni.
Én a ahelyedben saját autóval 3 szigetes kombinációt csinálnék, egyáltalán nem drága, csak szervezést igényel. (szállással kapcsolatban csak.)
Kompok minden nap járnak, és Kefalonia is gyönyörű sziget.
#1047632009-06-16 14:16:38 Válasz a #104716. hsz-ra
Köszi, aranyos vagy.
Az egyetlen gondom, hogy a nyugati partra mennék, de ott igazából 3 szálláslehetőség adott, ahol valami élet is van: Agios Nikitas, Kalamitsi és Kathisma. A parközeli szállások sajnos nagyon drágák ettől függetlenül írtam kb. 10 szállásadónak, és kértem ajánlatot.
Ha találunk szállást, valószínűleg marad Lefkada, átmegyünk Kefalóniára 1 napra, Zaky-t meg megnézem majd egyszer...
Igazából olyan helyen szeretnék szállást, ahol közel a tenger, Anyukám az erkélyről látja is, és van valami élet... Rendben, hogy mászkálunk, de jó lenne, ha mondjuk nekik nincs kedvük, akkor ejtőzhetnének a szállásnál, elmennek vásárolni, ilyesmi. Ami nem a keleti part, az Vassiliki? Akkor még ott próbálok szállást találni, ha a keleti nem jön össze... Az csak azért nem tetszik, mert egy öböl, és én szeretem látni a végtelen partot és a tengert
Aki tud esetleg ötletet, írjon! Köszönöm.
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy van Lefkadán is Champion, vagy valami olcsóbb közért?
#1047722009-06-16 15:09:33 Válasz a #104763. hsz-ra
Van Lidl, de nem tudom pontosan hol
Mi egy kis településen leszünk, csak aludni fogunk oda járni.
Sajnos nem tudok ilyenben segíteni neked mert ár alapján keresgéltem, és nem tudom melyiknél látni a tengert.
De tényleg nem rossz ha az erkélyről látod, mi tavaly így voltunk Kefalonián. Jó érzés volt kint ülni és csak nézni...
#1047852009-06-16 16:48:17 Válasz a #104763. hsz-ra
Momóka,
én is Lefkadát ajánlanám, de Kalamitsit (csendes település, egy bolt és egy taverna van), és Kathismát (nem falu, szinte csak a parti létesítményekből áll) szerintem az általad felsorolt követelmények alapján kihúzhatod a sorból.
Marad Agios Nikitas, ahol van sétálóutca, viszont a part kicsi, sokan vannak és drága...(egy pár oldallal ezelőtt tettem fel képet róla).
Amit ajánlanék megfontolásra az Vassiliki, ott van egy kis élet, de nem túlzsúfolt, maga a kikötő is hangulatos, a panoráma is szép, nem olyan kicsi ám az az öböl...
Nagyobb közérteket a fővárosban-Lefkasban-találni, illetve Vassilikin is van egy, én máshol nem láttam.
Mi Kalamitsin laktunk, ha friss péksüti kellett bizony csak a fővárosban, a keleti oldalon vagy délen kaptunk. Talán a legjobbat valahol a Vlicho-öbölnél húzódó út mellett lévő pékségben vettük, nálunk verte a Nidrii pékségek kínálatát is...
#1047992009-06-16 17:30:58 Válasz a #104785. hsz-ra
Köszönöm a tanácsokat, Döme
A pékség nagyon fontos, imádjuk a friss, meleg görög kenyeret házivajjal
Akkor ezek szerint Vassilikos marad, és a keleti oldal Mi Paralian voltunk, Sartion és az Olympic Beachen, de ez szinte egy és ugyanaz. A túl nagy nyüzsi sem jó, viszont egy hasonló hely lenne jó, ahol vannak bazárok, több étterem, stb. Jól gondolom, hogy ezt csak Nidri-ben találom meg? Nekem azzal igazából az a gondom, hogy a partról nem látszik a tenger végtelensége, hiszen ott a görög szárazföld előttem.
A legfontosabb a pékség mellett, hogy tengerparti szállást találjak, ahonnak látni a tengert, és ha a szüleim nem akarnak másik stradnra menni, akkor maradhassanak a parton. Tudtok esetleg még más helyeket ajánlani ebből a szempontból? Nidri koszos egyébként? VAgy szép azért?
#1048142009-06-16 17:53:01 Válasz a #104799. hsz-ra
Paraliához, Sartihoz képest még Nidri is csodálatosan szép, nem lehet egy lapon említeni az előzőekhez képest ! Bár lefkadai viszonylatban talán (szerintem) az egyik leggyengébb hely. De csak ismételni tudom magam : mindenkinek más igényei vannak !
Nem láttam, hogy koszos lenne, van sétálóutca sok vásárlási és étkezési lehetőséggel, kavicsos a partja, viszonylag sok kiadó szálláshellyel...szerintem itt biztosan találsz panorámásat is. Esetleg nézz körül Nikiana és Ligia felé is.
Lefkádán busz Nidribe,Vasilikibe,Ajios Nikitasba jár.A szép strandokat ny-on hajóval vagy sok gyaloglás,mászás árán lehet megküzeliteni.Mi Nidribe laktunk busszal elmentünk Vaszilikibe ahol a strand jobb volt mint Nidriben.Sajnos a busz visszafelé du. 4-kor jött és este 9.kor.Vaszilikiből a kikötőből indulnak vizi taxik többfelé amire határozottan emlékszem az Agiofili ami olyan szép part mint Porto Katsiki.Nidriből a busz bemegy a fővárosba amit szintén érdemes megnézni,s amit még érdemes itt megnézni a szél malmok, a vár, és a képek szerint szép strandok vannak itt is csak árnyék semmi.Mikor mentünk Vaszilikibe fenntről láttuk a gyönyörü partokat és út is vezetett le pl Porosba.A mi rövid időnkbe ennyi fért.Persze a vizesést nem lehet kihagyni,pláne ha meleg van akkor az igazán üditő séta.
#1048332009-06-16 19:42:43 Válasz a #104830. hsz-ra
Manyi,
köszönöm az infokat. Bár, mint írtam, még nem biztos, hogy idén ez lesz az uticél, már nagyon sok információt összeszedtem a netről. Remélem, a gondolatnak teremtő ereje lesz.
(Egy hetet viszont kevésnek érzek látatlanban is .)
#1048882009-06-17 09:42:36 Válasz a #104814. hsz-ra
Szomorú vagyok... tegnap azt beszéltük, hogy mégis Zakynthos-ra kéne menni, mert Lefkada drága Az összes parthoz közeli apartman 4 főre 120 EUR-nál kezdődik... 70 EUR-ért csak több km-re a hegyek között vannak szálláshelyek. Agios Nikitas és Vassiliki is ilyen VAgy nincs szállás, ha van, az pedig ilyen kategóriájú
#1048892009-06-17 09:47:04 Válasz a #104888. hsz-ra
Még egy dolgot elfelejtettem... úgy láttuk, olvastuk, hogy a partok többsége kavicsos. Ez igaz?
Gondolkodtam, hogy Nidri-ben még keresek partmenti szállást... de azt olvasom, hogy ott is aprókavicsos a part.
Biztosan emiatt ilyen szép a víz, viszont sajnos Apukám a homokot részesíti előnyben...
Még egy kérdés... a keleti oldalról úgy lehet átmenni a nyugatira, hogy a hegyeken keresztül?
#1049062009-06-17 11:42:06 Válasz a #104889. hsz-ra
Momóka!
Lefkadán több a homokos part mint Zakynthoson. Zakynthoson én csak 2-vel találkoztam, ebből az egyik viszonylag szép volt, de ha csak ilyen tengert láthatnék a nyaralásom során, el sem mennék...
Mi Lefkadán 15 euro/fő -ért fogunk lakni. Igaz nem tengerre néz, de nagyon szép a szállás.
#1049342009-06-17 13:51:39 Válasz a #104933. hsz-ra
Ne irigykedj, eljön a te időd is
El sem tudom mondani mennyire boldog vagyok attól, hogy 2x megyünk nyaralni, így mikor hazajövünk Lefkadáról, nem kell annyira szomorkodnom, mert rá egy hónap múlva megyünk ismét
Láttátok Apollon Travel buszos last minute ajánlatait?? 20-30 ezer Ft 1 hétre...